Mała spaghetteria

Makarun dysponuje bazą 14 lokalizacji, które zdaniem franczyzodawcy, doskonale nadają się na otwarcie spaghetterii.
– Dostępne lokale czekają obecnie na franczyzobiorców z Warszawy, Krakowa, Zakopanego, Gdańska, Lublina, Białegostoku i Wrocławia – mówi Marcin Szworak, współwłaściciel sieci Makarun Spaghetti and Salad. – Nasza propozycja pierwszej skierowana jest zarówno do osób, które już od jakiegoś czasu myślą o otwarciu własnej restauracji, ale do tej pory wstrzymywały się ze względu na trudność w wyborze odpowiedniego miejsca, jak i do przedsiębiorców, dla których nowy punkt franczyzowy stanowić będzie sposób na inwestycję kapitału.
Obecnie sieć Makarun Spaghetti and Salad ma 23 lokale w Polsce i jeden za granicą – w Hamburgu. W tym roku otwarto już siedem punktów. Spaghetterie można otwierać zarówno w lokalizacjach przyulicznych, jak i w galeriach handlowych. Potrzebny jest lokal o powierzchni minimum 20 m2. Franczyzobiorca może sam zająć się jego przystosowaniem do potrzeb spagheterii, lub zlecić to centrali firmy. Koszty inwestycji, jak ocenia franczyzodawca, wynoszą od 60 do 150 tys. zł. Wszystko zależy od wielkości lokalu i jego stanu wyjściowego. Koszt zakupu licencji to 16 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 800 zł, plus 3 proc. od obrotu. Raz na kwartał trzeba tez płacić 1 tys. zł opłaty marketingowej.
Franczyzobiorcy mogą zdecydować się też na tzw. pakiet City. Zakłada on, że jeden franczyzobiorca będzie miał wyłączność na otwieranie lokali na określonym obszarze, np. na terenie miasta wojewódzkiego. Cena pakietu City jest ustalana indywidualnie i jest zależna od wielkości i atrakcyjności miasta. Pierwsi chętni już zdecydowali się na tę opcję (we Wrocławiu, Katowicach, Gliwicach).
Makarun otwiera też punkty franczyzowe za granicą, na terenie Unii Europejskiej. Poszukuje również masterfranczyzobiorców, którzy chcieliby kupić licencję master na cały kraj.
ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Sieć Przybij Piątaka przyciąga już wrocławskich studentów, a teraz chce otwierać franczyzowe puby w całej Polsce.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Emotka – sieć edukacyjna oferująca zajęcia dla dzieci – rozwija się w modelu franczyzowym i poszukuje nowych partnerów. Firma specjalizuje się w programach uczących dzieci radzenia sobie z emocjami i budowania relacji społecznych.
Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
Agencja Wirtualna to koncept franczyzowy, który pozwala rozpocząć własną działalność w marketingu internetowym bez doświadczenia i dużych inwestycji.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali