Bąbelki we franczyzie
Crazy Bubble od 2012 roku sprzedaje Polakom pochodzącą z Azji bubble tea, czyli orzeźwiającą herbatę z kulkami tapioki. Obecnie ma jeden lokal własny, 18 franczyzowych i dziewięć punktów partnerskich.
- Większość naszych punktów znajduje się w galeriach handlowych, co jest niebywałe korzystne, ze względu na dużą, całoroczną, przepustowość klientów. W sezonie letnim stawiamy również na mobilne jednostki oraz punkty w parkach rozrywki czy innych miejscach, gdzie ludzie spędzają wolny czas – mówi Paweł Kłosowski, franczyzodawca Crazy Bubble.
Współpracę z marką można nawiązać na zasadach franczyzy lub w modelu partnerskim.
- Ten ostatni jest dla osób, które prowadzą już jakiś lokal gastronomiczny i chcą dołożyć do swojej oferty nowy produkt – wyjaśnia Paweł Kłosowski. - Jeśli chodzi o franczyzę, jesteśmy otwarci na różne formaty lokali: stacjonarny, wyspa handlowa, stoisko mobilne. W zależności od planowanej lokalizacji lub pomysłu franczyzobiorcy szukamy różnych rozwiązań, jak również pomagamy od początku w adaptacji lokalu, przyczepy czy innego miejsca, które ma potencjał.
Najpopularniejszy format to wyspy handlowe. Franczyzobiorca powinien sam zaproponować lokalizację, ale licencjodawca może go też wesprzeć posiadanymi przez siebie ofertami od galerii handlowych. Najlepiej sprawdzi się wyspa wielkości około 3x3m. Musi być możliwość podłączenia wody oraz prądu trójfazowego. Stoisko powinno być wyposażone w takie sprzęty, jak kostkarka, lada chłodnicza, lodówki oraz specjalistyczne maszyny do produkcji bubble tea. Szacunkowy koszt gotowej do pracy wyspy z szyldem Crazy Bubble to ok. 35 tys. zł. Nie ma opłaty za przystąpienie do sieci, natomiast miesięczna opłata franczyzowa wynosi 500 zł.
Jak mówi franczyzodawca, zdarzyło się, że inwestycja w punkt Crazy Bubble zwróciła się w dwa miesiące, ale według średnich szacunków trzeba dać sobie na to czas nawet do roku.
- Oferujemy wszystko, co jest potrzebne do współpracy: szkolenia, materiały reklamowe, wsparcie marketingowe, pomoc przy sprawach związanych z uzyskaniem zgód sanepidu. Przekazujemy receptury oraz know how prowadzenia naszego biznesu – podkreśla Paweł Kłosowski. - Pracujemy wyłącznie na półproduktach Crazy Bubble. Wszystkie są sprowadzane z Tajwanu i odznaczają się jakością, której nie da się uzyskać nigdzie w Polsce.

ZOBACZ W KATALOGU



















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Xtreme Fitness Gyms otwiera kolejne kluby, ale to nie liczby przyciągają uwagę. Co sprawia, że franczyzobiorcy zostają na dłużej i rozwijają się razem z siecią?
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Platforma Tribeware to inteligentny pośrednik między menedżerem a pracownikami. Wskazuje im drogę do przyjętych celów, nagradza za wykonane zadania i wylicza, co udało się dzięki nim zyskać.
W tym roku do sieci Beza Krówka dołączyło kilkanaście nowych punktów franczyzowych. W sumie jest ich już ponad setka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali