Pizza w światowym wydaniu
Pizza Hut ma obecnie 231 franczyzobiorców w Europie (Niemcy, Francja, Rosja, Armenia, Azerbejdżan, Polska, Czechy, Węgry, Słowacja). Wyłącznym operatorem i masterfranczyzobiorcą marki na Europę Środkowo-Wschodnią jest firma AmRest. W Polsce sprzedaż licencji Pizza Hut dopiero niedawno wystartowała. W tym roku została otwarta u nas pierwsza restauracja franczyzowa. W sumie pod szyldem Pizza Hut działają w naszym kraju 152 lokale.
– Pandemia nie zmieniła naszych planów ekspansji ani w Polsce, ani w Europie. Intensywnie rekrutujemy nowych partnerów, optymalizujemy model biznesowy i planujemy otwarcia kolejnych punktów – zapewnia Damian Rybak, global franchise director Pizza Hut. – Szacujemy, że w Polsce mamy potencjał na minimum 250 restauracji.
Inwestycja w biznes
Pizza Hut chce wchodzić do miast liczących powyżej 70 tys. mieszkańców. Marka celuje w niezależne lokale, liczące od 100 m2 powierzchni, choć nie wyklucza też lokalizacji w centrach handlowych.
– Szukamy partnerów biznesowych z potencjałem do prowadzenia większej liczby restauracji w przyszłości – podkreśla Damian Rybak.
Minimalna wartość inwestycji to 125 tys. dolarów. Opłata wstępna wynosi 26,7 tys. dolarów. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od sprzedaży, tyle samo wynosi opłata marketingowa.
– Oferujemy różne rozwiązania, zarówno otwieranie nowych lokali, jak i przekazywanie we franczyzę istniejących już restauracji. Przy budowie nowych placówek zapewniamy szereg usług wspierających dla franczyzobiorcy. Możemy zbudować lokal i przekazać go franczyzobiorcom lub udzielić wsparcia podczas budowy. Decyzja należy do partnera – dodaje Damian Rybak. – Gwarantujemy pakiet szkoleń budujących know-how franczyzobiorcy, ciągłe wsparcie i coaching w zakresie kluczowych procesów i wyzwań biznesowych oraz wsparcie marketingowe. Zapewniamy kompleksowe narzędzia digitalowe, które w obecnych czasach są niezbędne do sprawnego zarządzania sprzedażą i biznesem.
Utrzymać się na rynku
Jak podkreśla Damian Rybak, pandemia przyśpieszyła pewne procesy. Wśród nich przodują digitalizacja i delivery.
– Firmy z branży gastronomicznej, które rozwinęły i unowocześniły procesy zamówień w kanałach dostaw do domu czy odbiorów posiłku na miejscu mają duży potencjał na szybki wzrost biznesu – uważa Damian Rybak. – To dziś kluczowe nie tylko do wzrostów, ale przede wszystkim do utrzymania się na trudnym rynku z istniejącymi ograniczeniami. W trakcie pandemii jesteśmy przygotowani na obsłużenie większej liczby zamówień, zachowując jednocześnie wszystkie standardy bezpieczeństwa i higieny. W tej chwili 100 naszych restauracji prowadzi sprzedaż w kanale delivery. Jest to najszybciej rosnąca część rynku.
WIZYTÓWKA PIZZA HUT
Międzynarodowa sieć pizzerii.
- 152 lokale w Polsce
- minimalna inwestycja to 125 tys. dolarów
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Umowę franczyzową z Pizza Hut podpisuje się minimum na 10 lat. Jak otworzyć pizzerię tej marki?
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Spośród ponad 150 restauracji, jakie Pizza Hut ma w Polsce, 15 działa we franczyzie. Jak zostać franczyzobiorcą tej światowej marki?
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
La Mancha szuka partnerów szczególnie w Białymstoku i Szczecinie. Dlaczego to dobry moment na nawiązanie współpracy?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...