Sushi bez ryby
Marka Cudo Vegan Sushi wystartowała w ubiegłym roku, wbrew pandemii i utrudnieniom, w jakich działała i działa gastronomia.
– Cudo Vegan Sushi ma na celu wypełnienie luki na rynku kompleksowych usług gastronomicznych na bazie roślin. Naszą wizją jest celebrowanie nowatorskiej kuchni sushi, w pięknym otoczeniu, bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego – tłumaczą Mateusz Łuczyński oraz Mateusz Kędzierski, właściciele Cudo Vegan Sushi. – Nie używamy ryb i owoców morza. Przemysł sushi historycznie wyrządził wiele szkód naszym oceanom. Chcemy działać inaczej.
Warunki dla franczyzobiorców
Koncept chce mieć po jednej lokalizacji w każdym mieście liczącym powyżej 100 tys. mieszkańców. Co oznacza w sumie minimum 20 restauracji. Franczyzodawca nie zamyka się jednak tylko na rynek Polski. Szuka też lokalizacji np. Pradze i Berlinie.
Kwota inwestycji mieści się w przedziale od 80 do 110 tys. zł. Lokal na restaurację powinien mieć od 50 do 70 m2 powierzchni. Franczyzobiorca sam powinien go znaleźć, choć może się zdarzyć że licencjodawca będzie mógł polecić jakąś lokalizację.
Jednorazowa opłata licencyjna za wejście do sieci to 15 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa to 6 proc. od obrotu. Czas zwrotu z inwestycji franczyzodawca szacuje na 2 lata.
– Przy naszym koncepcie food cost jest bardzo atrakcyjny, wynosi 10-15 proc. – zaznaczają franczyzodawcy.
Oprócz restauracji jest też możliwe otwarcie formatu mini, w food courcie galerii handlowej.
Plany rozwojowe
Na razie koncept ma jeden autorski lokal własny, w Poznaniu. W tej chwili trwają pracę związane z podpisaniem umowy franczyzowej w Warszawie oraz przygotowaniem lokalizacji we Wrocławiu. Otwarcie tych restauracji jest przewidziane na wiosnę.
– W czasie lockdownu gastronomii działamy w dostawie – podkreślają franczyzodawcy. – Jesteśmy obecni na wszystkich możliwych w Polsce portalach dowozowych oraz na bieżąco wspieramy skutecznie kanał delivery reklamami i wydarzeniami w social mediach.
WIZYTÓWKA CUDO VEGAN SUSHI
Restauracje z wegańskim sushi.
- kwota inwestycji 80-110 tys. zł
- opłata licencyjna 15 tys. zł
- zwrot z inwestycji 2 lata

ZOBACZ W KATALOGU



















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Xtreme Fitness Gyms otwiera kolejne kluby, ale to nie liczby przyciągają uwagę. Co sprawia, że franczyzobiorcy zostają na dłużej i rozwijają się razem z siecią?
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Platforma Tribeware to inteligentny pośrednik między menedżerem a pracownikami. Wskazuje im drogę do przyjętych celów, nagradza za wykonane zadania i wylicza, co udało się dzięki nim zyskać.
W tym roku do sieci Beza Krówka dołączyło kilkanaście nowych punktów franczyzowych. W sumie jest ich już ponad setka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali