Rozwój w szybkim tempie
Pod szyldem New York Pizza Department działa dziś w Polsce 37 pizzerii w różnych formatach. Od ponad pół roku franczyzodawca rozwija też drugi koncept – ŻarWok, skupiony wyłącznie na dowozie, z kuchnią american chinese.
– Ostatnio otworzyliśmy NYPD w Tarnowie, Tomaszowie Mazowieckim, Gdyni i Brzesku oraz lokal ŻarWok w Wasilkowie – wylicza Tomasz Jench, franczyzodawca New York Pizza Department oraz ŻarWoka. – W tym tygodniu w Płocku otwieramy połączony koncept NYPD ŻarWok, ŻarWoka w Gorzowie Wielkopolskim, a w Zbylitowskiej Górze lokal w zupełnie nowym modelu NYPD 2Go.
Format do wyboru
NYPD można otworzyć w kilku różnych formatach. Klasyczny, z salą konsumpcyjną, to koszt minimum 60 tys. zł. Opłata wstępna wynosi 12 tys. zł (zawiera projekt technologiczny i dokumentację HACPP), a miesięczna opłata franczyzowa to 1250 zł. New York Pizza Express i Express Mini to formaty nastawione wyłącznie na dowóz. Kwoty inwestycji to odpowiednio 40 i 30 tys. zł, opłaty wstępne 7,5 i 5 tys. zł, a miesięczne 1 tys. oraz 850 zł. Franczyzobiorcy, którzy już prowadzą któryś z tych formatów, mogą dołączyć do niego model NYPD by night, który umożliwia prowadzenie lokalu także nocą.
Najnowszy model to NYPD 2Go.
– To koncept stworzony pod specjalne wymagania jednego z naszych większych franczyzobiorców, który będzie miał w sumie sześć lokali – nie ukrywa Tomasz Jench. – Koncept jest okrojony tylko do kilku pizz, w rozmiarze 30 i 40 cm, które będą możliwe do kupienia tylko z odbiorem własnym. Testowo otwieramy dwie takie placówki w sklepach Intermarche w Zbylitowskiej Górze i Tarnowcu. Nasze „stoisko” będzie przy dziale z nabiałem, mięsem i pieczywem. NYPD 2Go jest idealne właśnie dla sklepów, stacji benzynowych, bawialni dla dzieci itp.
Razem taniej
Jeśli chodzi o ŻarWoka, to pierwszeństwo na zakup licencji mają franczyzobiorcy NYPD, ale docelowo będzie ona też dostępna szerzej – jeśli licencjobiorca NYPD z danego terenu nie będzie zainteresowany. Dołączenie kuchni chińskiej do pizzerii – jak zapewnia franczyzodawca – zwiększa inwestycję zaledwie o 10 tys. zł. Franczyzobiorcy, którzy zdecydują się na oba koncepty mają obniżoną o połowę opłatę za przystąpienie do sieci oraz opłatę miesięczną. Standardowo opłata wstępna wynosi 5 tys. zł, a miesięczna 1 tys. zł.
Do końca lipca powstanie jeszcze przynajmniej sześć nowych lokali, prawie wszystkie to połączone koncepty NYPD i ŻarWok. Kolejne pięć otwarć jest na ostatniej prostej w negocjacjach i poszukiwaniach lokalizacji.
WIZYTÓWKA NYPD I ŻARWOK
Sieć pizzerii oraz lokali z kuchnią chińską.
- NYPD - opłata wstępna 12 tys. zł
- ŻarWok – opłata wstępna 5 tys. zł
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
New York Pizza Department uruchomił w tym roku już 18 lokali, a do majówki ma w planie jeszcze pięć. I myśli o zagranicy.
Nowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży! Sprawdź, jakie pomysły na biznes są opisane w lutowym wydaniu magazynu.
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Aż trudno uwierzyć, ile się działo na tegorocznej 20. edycji Targów Franczyza! Przeczytaj i obejrzyj zapis relacji na żywo z trzech dni targowych.
Już 20-22 października po raz 20. odbędą się Targi Franczyza. Sprawdź, którzy przedstawiciele marek franczyzowych zaprezentują wówczas swoje sprawdzone pomysły na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Jeśli marzysz o własnym biznesie, szukasz inspiracji lub chcesz dowiedzieć się więcej o franczyzie – teraz jest idealny moment, by działać!
La Mancha szuka partnerów szczególnie w Białymstoku i Szczecinie. Dlaczego to dobry moment na nawiązanie współpracy?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...