Pizzeria z międzynarodowym szyldem
Jaki był rok 2021 dla marki Pizza Hut?
Mimo, że miniony rok nie należał do najłatwiejszych dla całej branży, obroty naszych punktów franczyzowych osiągnęły poziom powyżej naszych oczekiwań i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. W Polsce mamy obecnie ponad 150 restauracji, z czego siedem franczyzowych.
A jakie macie plany rozwojowe na ten rok?
W strategii naszej firmy stawiamy na zrównoważony wzrost, którego celem jest generowanie zysku. Planujemy kolejne otwarcia, każde z nich poprzedzone będzie dogłębną analizą potencjału sprzedaży oraz kalkulacją krótkoterminowego i długoterminowego zysku. Ta długoterminowa, przynosząca zysk perspektywa rozwoju biznesu jest charakterystyczna dla wszystkich marek, którymi zarządza AmRest na europejskich rynkach. Nieustannie prowadzimy rozmowy z inwestorami w całej Polsce, a także - co bardzo nas cieszy - z naszymi franczyzobiorcami. To pozwala nam z optymizmem patrzeć na kolejne lata.
Jak zostać franczyzobiorcą Pizza Hut?
Szukamy osób zaangażowanych, które chcą nauczyć się naszego know-how- co jest elementem kluczowym, by osiągnąć sukces. Pizza Hut działa w Polsce w dwóch modelach biznesowych. Pierwszy to Dine – In, duże restauracje w obsługą kelnerską. Drugi natomiast to Fast Casual Delivery – restauracje wielkości od 80 do 150 m2, które działają zarówno w lokalach przyulicznych, jak i w centrach handlowych, mają niewielką ilość stolików oraz usługę dostawy. Ten ostatni model, rozwijany przez nas od kilku lat, jest dziś oferowany we franczyzie i cieszy się dużym zainteresowaniem - ponieważ jest uniwersalny, pozwala na elastyczną zmianę kanałów sprzedaży i świetnie radzi sobie w każdych warunkach otoczenia rynkowego.
Jakie są warunki finansowe inwestycji?
Rozmawiamy o tym osobiście z kandydatami na franczyzobiorców.
Co oferują Państwo w ramach pakietu franczyzowego swoim franczyzobiorcom?
Pakiet franczyzowy zawiera pełne know-how marki Pizza Hut. Wyróżnia nas dostęp do narzędzi sprzedażowych on-line, dynamizujących ilość zamówień na wynos i w dostawie, najlepsze składniki w najlepszych cenach, dzięki sprawnej sieci dystrybucyjnej i certyfikowanym dostawcom. Dużo czasu poświęcamy na skuteczne przygotowanie zespołu restauracyjnego do szybkiej optymalizacji oraz wsparcie partnera poprzez standardy, szkolenia teoretyczne i praktyczne przygotowujące do samodzielnego prowadzenia restauracji. Oferujemy także komplet działań marketingowych ukierunkowanych na szybki wzrost zysków ze sprzedaży.
Jakie wyzwania czekają gastronomię w tym roku?
Gastronomia to przede wszystkim ludzie, a ludzie w tej branży potrafią sobie radzić w każdych warunkach. Największe wyzwania branży to ograniczenie rotacji pracowników i zapewnienie im warunków które sprawią, że nie będą chcieli zmieniać branży w której pracują.
Rozmawiała Monika Wojniak-Żyłowska
WIZYTÓWKA PIZZA HUT
Międzynarodowa sieć pizzerii.
- ponad 150 lokali w Polsce
- optymalna pow. lokalu 100-120 m2
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Umowę franczyzową z Pizza Hut podpisuje się minimum na 10 lat. Jak otworzyć pizzerię tej marki?
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
Spośród ponad 150 restauracji, jakie Pizza Hut ma w Polsce, 15 działa we franczyzie. Jak zostać franczyzobiorcą tej światowej marki?
Styczniowy numer miesięcznika "Własny Biznes FRANCHISING" już w sprzedaży!
Wybór konceptów franczyzowych w segmencie pizzerii jest bardzo duży. I wciąż kolejne marki decydują się dzielić z innymi swoją licencją na biznes.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Franczyzobiorczyni Tax Safe z Krakowa dba o work-life balance, ale klientów cały czas jej przybywa. Jak sobie radzi?
La Mancha szuka partnerów szczególnie w Białymstoku i Szczecinie. Dlaczego to dobry moment na nawiązanie współpracy?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...