Pizza Dominium w katalogu franczyz i systemów partnerskich

Wtorek
09.11.2004
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy sieć restauracji Pizza Dominium.
 

powstała w 1993 roku w Warszawie. Jest to całkowicie polska sieć restauracji. Oferuje ona ponad 20 rodzajów ręcznie wyrabianej pizzy oraz dania kuchni włoskiej. Obecnie Pizza Dominium posiada 37 własnych punktów. – Postanowiliśmy powiększać naszą sieć, tworząc punkty franczyzowe. Poszukujemy franczyzobiorców, którzy gotowi są otworzyć pizzerie Pizza Dominium w miastach powyżej 40 tys. mieszkańców – informuje Piotr Wieczorek, dyrektor działu franchisingu.

Gdy chcemy mieć restaurację

Aby zostać franczyzobiorcą sieci, trzeba dysponować lokalem o powierzchni 80-120 m2. Wielkość restauracji uzależniona jest od atrakcyjności położenia lokalu. – Dobra lokalizacja jest kluczem do sukcesu. Kryterium oceny umiejscowienia restauracji jest obliczenie ilości ludzi mijających ją w ciągu dnia. Moim zdaniem 100 osób w tzw. godzinach szczytu to minimum, gdyż tylko taka liczba może rokować wystarczającą, do dobrego funkcjonowania pizzerii, ilość klientów.

Ile za tę pizzę?

Potencjalny franczyzobiorca sieci powinien dysponować kwotą 130-180 tys. zł. Za tę sumę franczyzobiorca wyremontuje oraz zaadaptuje lokal zgodnie z standardami i opłaci swoje wejście do sieci. Piotr Wieczorek szacuje, że okres zwrotu z inwestycji wyniesie około 15 miesięcy.

W ramach pakietu franczyzowego sieć oferuje franczyzobiorcy m. in.:

  • intensywny program szkoleniowy dotyczący takich aspektów jak: produkty/usługi oferowane przez system, informacje na temat konkurencji, technik marketingowych, metod rekrutacji i szkolenia pracowników, zarządzania zapasami
  • pomoc w wyborze lokalizacji
  • pomoc przy remoncie lokalu
  • rekrutację personelu
  • pomoc w zorganizowaniu kampanii promocyjnej otwarcia punktu franczyzowego

Strategia prosto z pieca

- Nasza strategia to harmonijny rozwój oparty z jednej strony na jednostkach franczyzowych, a z drugiej na własnych. W przyszłym roku planujemy otwarcie 20-24 lokali własnych i franczyzowych – podsumowuje Piotr Wieczorek.

Info: Pizza Dominium

POPULARNE NA FORUM

Co sądzicie o Oskrobie?

Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...

8 wypowiedzi
ostatnia 25.06.2024
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?

Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...

33 wypowiedzi
ostatnia 08.01.2024
Oszukani przez franczyzodawcę

Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...

48 wypowiedzi
ostatnia 22.09.2023
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?

Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.09.2023
piszę pracę na temat franchisingu :)

hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?

14 wypowiedzi
ostatnia 24.05.2023
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché

przeciez to złodzieje

1 wypowiedzi
ostatnia 04.05.2023
piszę pracę na temat franchisingu :)

Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...

14 wypowiedzi
ostatnia 23.04.2023
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu

Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...

211 wypowiedzi
ostatnia 13.03.2023