Podniebny Barek w katalogu franczyz i systemów partnerskich

Czwartek
24.03.2005
W katalogu franczyz i systemów partnerskich prezentujemy nową sieć – Podniebny Barek.
 

Lot Catering zajmuje się nie tylko dostarczaniem posiłków na pokłady samolotów, prowadzeniem stołówek i kantyn pracowniczych, lecz także rozwija sieć lokali gastronomicznych o nazwie Podniebny Barek. Od stycznia 2005 LOT Catering wdraża program rozwoju tej sieci oparty na zasadach franchisingu.

Kto może zostać franczyzobiorcą?

Franczyzobiorcą sieci Podniebny Barek może zostać każdy inwestor, który posiada wystarczające środki finansowe. Doświadczenie w gastronomii nie jest konieczne. Opłata wstępna dla pierwszych 10 franczyzobiorców, będzie wynosiła symboliczną złotówkę. Całkowita kwota inwestycji powinna zamknąć się w kwocie od 100 do 200 tys. zł. Dodatkowo pierwsi franczyzobiorcy będą mogli korzystać z wsparcia LOT Catering w zakresie finansowania remontu lokalu oraz zakupu wyposażenia.

Biznes ze smakiem

Obecnie LOT Catering posiada 11 Podniebnych Barków: 7 w Warszawie i 4 w Krakowie. W ofercie barku są dania śniadaniowe, obiadowe, a także sałatki, kanapki, wyroby garmażeryjne oraz cukiernicze. Wszystkie dania dostępne są zarówno na miejscu i na wynos.

Zadania franczyzobiorcy

Podstawowym zadaniem franczyzobiorcy Podniebnego Barku będzie sprzedaż w punkcie oraz zadbanie o możliwość obsługi cateringowej firm z sąsiedztwa punktu. Biorca będzie zajmował się sprzedażą wyłącznie gotowych produktów, a w niewielkim tylko stopniu przygotowaniem posiłków, które sprowadza się do prostych czynności kulinarnych, takich jak podgrzanie czy przystrojenie dania. Do przygotowania dania nie są potrzebni kucharze ani specjalistyczne urządzenia gastronomiczne. Wszystkie wyroby oferowane w Podniebnym Barku oraz półprodukty niezbędne do przygotowania dań ciepłych, są przygotowywane i dostarczane przez franczyzodawcę.

Jaki lokal?

Sieć poszukuje franczyzobiorców, którzy będą chcieli otworzyć Podniebny Barek w Warszawie, Krakowie lub aglomeracji śląskiej. Lokal powinien znajdować się w miejscu o dużym natężeniu ruchu pieszych, bądź w pobliżu obiektów biurowych. Minimalna powierzchnia lokalu to 60m2.

Info: Podniebny Barek

POPULARNE NA FORUM

Co sądzicie o Oskrobie?

Witam, Z calego serca odradzam jakąkolwiek wspolprace z ta firma. Okolo 2 miesiące temu zglosilam sie do Oscroby bedac zainteresowana franczyza ich sieci. Wyslalam do nich...

8 wypowiedzi
ostatnia 25.06.2024
Planuję założyć własną działalność - od czego zacząć?

Najlepiej zacząć od kupna gotowej spółki . Zakup gotowej spółki daje pewność, że firma istnieje i ma już zarejestrowany kapitał zakładowy, co może być ważne z...

33 wypowiedzi
ostatnia 08.01.2024
Oszukani przez franczyzodawcę

Wspolpraca z firma Ship Center jako franczyzobiorca??? ODRADZAM SPRAWDZ ICH UMOWE U SWOJEGO PRAWNIKA, jest ona jednostronna i ukierunkowana na kary umowne ktore sobie sami...

48 wypowiedzi
ostatnia 22.09.2023
Czy na odzieży można jeszcze zarobic?

Ja kupuję na hurtowni stradimoda.pl od jakiegoś roku nie zawiodłam się doradzą zawsze dobrze dbają o klienta a uwierzcie mi jest dużo hurtowni które chcą tylko...

40 wypowiedzi
ostatnia 22.09.2023
piszę pracę na temat franchisingu :)

hej, tez poszukuję danych, znalazłaś coś może oprócz ilości placówek i marek franczyzowych?

14 wypowiedzi
ostatnia 24.05.2023
Sukcesja w Intermarché i Bricomarché

przeciez to złodzieje

1 wypowiedzi
ostatnia 04.05.2023
piszę pracę na temat franchisingu :)

Szukam szcegółowego raporty na temat franczyzy w latach przed pandemią i po. Rozumiem że osttani raport opublikowany był za rok 2010 ale niestety jego również nię mogę...

14 wypowiedzi
ostatnia 23.04.2023
Praca magisterska - licencjacka o franchisingu

Witam, Jestem studentką III roku Finansów i Rachunkowości na Uczelni Łazarskiego w Warszawie. Obecnie prowadzę badania w ramach seminarium dyplomowego. Poniższa ankieta...

211 wypowiedzi
ostatnia 13.03.2023