Podwójna ofensywa

Biesiadowo niedawno powiększyło się o punkt w Skarżysku Kamiennej i liczy już 58 pizzerii. Wojciech Goduński, operator sieci, chce teraz skoncentrować się na rozwoju drugiego ze swoich konceptów franczyzowych – Crazy Piramid Pizza.
- Szukamy przedsiębiorców, którzy chcieliby otwierać Crazy Piramid zarówno w pełnym formacie, jak i w formie okienek podawczych – mówi franczyzodawca.
Inwestycja w lokal, który w swojej ofercie posiadałby kebab, tradycyjną pizzę i pizzę rożek to koszt rzędu 45 tys. zł. Opłata franczyzowa wynosi natomiast 1 tys. zł. Operator Biesiadowa i Crazy Piramid Pizza ma też ofertę dla przedsiębiorców, którzy prowadzą lokale handlowe niezwiązane z gastronomią.
- Punkty Crazy Piramid chcemy otwierać zarówno na stacjach benzynowych, w budkach gastronomicznych oraz innych punktach gastronomicznych nie związanych z naszą siecią. Technicznie to proste rozwiązanie: wystarczy w lokalu wprowadzić maszynę do ręcznego wyrobu pizzy, oznaczyć lokal logo sieci i można zaczynać sprzedaż – tłumaczy Goduński. - W takim przypadku koszt inwestycji wynosi zaledwie 1,5 tys. zł, a opłata franczyzowa to 300 zł miesięcznie.
Crazy Piramid Pizza liczy obecnie 7 punktów. Najbliższe otwarcia planowane są w Łodzi i Tychach. Bodźcem zachęcającym do przystępowania do sieci ma być promocja, trwająca do 15 kwietnia. Wszyscy partnerzy, którzy przystąpią do sieci do tego czasu przez pierwsze trzy miesiące działalności będą zwolnieni z opłat franczyzowych.
- Kryzys właśnie się skończył, notujemy coraz większe utargi. Ten rok będzie zdecydowanie lepszy niż poprzedni – mówi z entuzjazmem Wojciech Goduński.
Drugi z konceptów franczyzodawcy - Biesiadowo - należy do jednych z najszybciej rozwijających się sieci na polskim rynku. Koncept powstał w 2008 roku i ma już 58 placówek. O jego sukcesie przesądziły niskie koszty inwestycyjne związane otwarciem lokalu – własną pizzerię pod szyldem Biesiadowa można uruchomić już za 40 tys. zł.
(gum)
ZOBACZ W KATALOGU



















































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.
KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.
Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.
Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.
Poszukujemy partnerów do otwarcia pierwszego flagowego sklepu w topowej lokalizacji, który zostanie poszerzony o franczyzę obejmującą wiele jednostek.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
Xtreme Fitness Gyms otwiera kolejne kluby, ale to nie liczby przyciągają uwagę. Co sprawia, że franczyzobiorcy zostają na dłużej i rozwijają się razem z siecią?
Rafał Jaźwiński od trzech lat prowadzi placówkę franczyzową pod marką Northgate Logistics. Specyfika biznesu pozwala obsługiwać klientów na całym świecie.
Platforma Tribeware to inteligentny pośrednik między menedżerem a pracownikami. Wskazuje im drogę do przyjętych celów, nagradza za wykonane zadania i wylicza, co udało się dzięki nim zyskać.
W tym roku do sieci Beza Krówka dołączyło kilkanaście nowych punktów franczyzowych. W sumie jest ich już ponad setka.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali