Franczyzodawca Trattoria Rucola organizuje szkolenie dla kucharzy, kelnerów, managerów oraz pracowników na innych stanowiskach.
Wtorek
11.09.2012
W stolicy powstała już trzecia Trattoria Rucola. Restauracje serwujące włoskie specjały chcą przyciągnąć przede wszystkim całe rodziny.
 

Restauracje Trattoria Rucola powstają od początku 2010 roku. Pierwsza z nich została otwarta na warszawskiej Saskiej Kępie, kolejna na Starówce. We wrześniu z kolei ruszył punkt w centrum miasta. Właściciel sieci zapowiada kolejne otwarcia, m.in. w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu i Trójmieście, a partnerów ma pozyskiwać dzięki opracowanej ofercie franczyzowej. Klienci Trattorii Rucola mogą znaleźć w menu włoskie dania, w tym makarony, pizze, steki z polędwicy, mule, sałatki i desery. Ostatnio otwarta restauracja jest największa z działających dotychczas. W głównej sali znajduje się również antresola dla 50 osób oraz miejsce zabaw z drewnianymi domkami dla maluchów i starszych dzieci. Menedżer restauracji jest w trakcie pozyskiwania licencji umożliwiającej prowadzenie sprzedaży alkoholu.

- Podczas projektowania naszego kolejnego lokalu skupiliśmy się na zaplanowaniu przestronnego wnętrza, w którym możemy stworzyć komfortowe miejsce dla wszystkich, przede wszystkim dla rodziców i ich pociech, dla których specjalnie stworzyliśmy dużą przestrzeń. Wnętrze oraz zamknięty ogródek pozwalają nam także na organizację bankietów i imprez firmowych – mówi Karol Komorowski, współwłaściciel restauracji.

Wymagania wobec franczyzobiorców dotyczą przede wszystkim znalezienia odpowiedniego lokalu o powierzchni minimum 100 m2. Właściciel licencji chce się podzielić ze swoimi partnerami know-how, w skład którego wchodzi menu, kontakty do dostawców, technologów i wykonawców, pomoc w aranżacji lokalu oraz doborze pracowników. Franczyzodawca przygotuje również biznes plan dla nowo otwartej restauracji.

(dw)


Daniel Wilk
dziennikarz
/2/
ZOBACZ WIĘCEJ

ZOBACZ W KATALOGU

Am Am Kebab
Amori Pomodori
Atelier Herosima
Autorskie Lody Piccolo
Bafra Kebab
Berlin Döner Kebap
Beza Krówka Lody rzemieślnicze
Biesiadowo
Bike Café
Browar Korona
BuBu Bubble Tea
Cafe Słodziak
Candy Pop
Carat Kebab
Chinkalnia
Cochise Burger
Coffeeloffee
Cofix
Crazy Bubble
Cudo Vegan Sushi
Cukiernia Sowa
Cukrem i Solą
Da Grasso
DG Restauracje
Dobra Pączkarnia
Domino’s Pizza
Donuterie
Doskoi
Easy Beer
Easy Wine
Express Pizza American Style
FABBRICA Italian Comfort Food
Falla
Felix Chicken
Fit Cake
Good Chicken
Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni
Grande Pizza
Gruby Benek
Hotdogzna
Ice'n'go
Japanos
Kashka
Kiss Kim Chi
Koku Sushi
Krowa Mać Burgers
Kurcze Pieczone
Lodolandia & Kołacz
Lody Bonano
Lody Lida
Lviv Croissants
Makarun
Maxipizza
McDonald’s
Meron
Ministerstwo Śledzia i Wódki
Mniami Ice Cream
Mr. Kebab
New York Hot Dog
New York Pizza Department
Niewinni Czarodzieje Trzyzero
Pączki Mamy
Pączkownia Smak Sprzed Lat
Pijalnia Wódki i Piwa
Pijalnie Czekolady E.Wedel
Pizza Factory
Pizza Hut
Pizzeria Stopiątka
Prosiak Polski Kebab & Fast Food
Ramen Shop by Sushi Kushi
Salsiccia Pizzeria Napoletana
Sayuri Sushi
SiGelato
So Coffee
Stava
Steiku Haoss
Subtilité Wine & Bar
Subway
Sulaiman Kebab
Sushi Bistro
Sushi Burrito
Sushi Kushi
Szaszłykowo
Taco Bar
Tawerna Pepe Verde
The White Bear Coffee
Tibesti 2Go
Totti Pizza Rzymska
U Lodziarzy Wytwórnia Lodów Polskich
United Chicken
Wendy’s
Western Chicken
Western Tortilla
Yum Yum Kebab
ZapieCKanki
Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta
ŻarWok
Zdrowa Krowa