Telepizza na oczach klientów

Leszek Nowak, menedżer ds. ekspansji, Telepizza Poland
Jak pan ocenia mijający rok i jakie plany Telepizza chciałaby zrealizować w przyszłym roku?
Osiągnęliśmy cele, którymi było utrzymanie wzrostu sprzedaży oraz rozwój sieci. Otworzyliśmy 9 pizzerii, czyli tyle, ile zakładaliśmy 12 miesięcy temu. Wdrożyliśmy aplikację mobilną, która jeszcze bardziej usprawniła sprzedaż przez internet. Teraz nasi klienci mogą składać zamówienia przez naszą stronę internetową oraz od razu dokonywać płatności. Obecnie prawie co trzecie zamówienie w Telepizza składane jest online. Rozpoczęliśmy także rebranding sieci.
Co się zmieni w pizzeriach Telepizzy?
Jesteśmy w trakcie zmiany wizerunku placówek. Aranżacja jest nowoczesna, tworzy ciepłą atmosferę. Wnętrze stało się jasne i przestronniejsze. W większych lokalach będziemy projektować otwarte kuchnie, dzięki czemu pizze będą robione na oczach klientów. Ma to dwie zalety – dostarcza klientom rozrywki oraz buduje zaufanie. Nasze ciasto zawsze wyrabiane jest ręcznie. Już niedługo będzie można zobaczyć jak fachowo powstaje pizza. Myślę, że wzbudzi to zainteresowanie ze strony klientów i uatrakcyjni pobyt w naszych pizzeriach. Nie jest to nowy pomysł w przypadku Telepizzy. Kiedy sieć wchodziła do Polski, wszystkie jej dania przygotowywane były na oczach klientów. Wówczas to była zupełna nowość w naszym kraju. Wcześniej w żadnym lokalu gastronomicznym nie gotowano przy klientach. Wracamy do tego pomysłu.
Jak partnerzy przygotowują się do prowadzenia własnej pizzerii?
Nasi franczyzobiorcy, zanim staną za sterami własnego biznesu, musza odbyć szkolenie, podczas którego poznają tajniki pracy na każdym stanowisku w pizzerii. Dzięki temu są nie tylko ekspertami w zarządzaniu biznesem i personelem, ale również w razie potrzeby potrafią przejąć obowiązki swoich pracowników.
Jakie polski oddział Telepizzy ma plany na przyszły rok?
Chcielibyśmy rozszerzyć sieć o kilkanaście nowych pizzerii. Pierwsze otwarcia nastąpią już w pierwszym kwartale 2015 roku. W ciągu kilku lat zamierzamy być obecni w każdym mieście powyżej 50 tys. mieszkańców.
rozmawiała (mk)
ZOBACZ W KATALOGU




























































































PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

Koncept Mniami Ice Cream uruchomi w tym sezonie więcej nowych lodziarni, niż wcześniej było w planach.
Berlin Döner Kebap rozwija nowy format lokali, z niższą kwotą inwestycji.
W trakcie wieloletniej stagnacji w obszarze stricte ofert franczyzowych na polskim rynku franczyzowym w segmencie gastronomicznym, postanowiliśmy dokładnie zrewidować naszą ofertę.
Rex Concepts, masterfranczyzobiorca marki Burger King, w tym roku planuje otworzyć w Polsce cztery lokale z tym szyldem. Czy indywidualni franczyzobiorcy będą mogli skorzystać z licencji na biznes Burger Kinga?
– Jestem mile zaskoczona tym, że ta franczyza jest bardzo dobrze zorganizowana. Każdy zna tutaj swoją funkcję. Mamy opiekunów, do których możemy się zwrócić w każdej chwili – mówi Ewelina Ciapała, franczyzobiorczyni Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Najlepsze rozwiązania rodzą się z potrzeby. Nie inaczej było w przypadku robota Fidi. Polskie rozwiązanie ma szansę podbić międzynarodowy rynek medyczny.
Plenti oferuje dostęp do innowacji za ułamek ich ceny. Ma też propozycje dla franczyzobiorców.
– Większość podłóg i drzwi sprzedaje się wraz z usługą montażu, dlatego ekipy montażowe to bardzo ważna część mojego biznesu – mówi Radosław Chabowski, franczyzobiorca DDD Dobre Dla Domu.
– Nie wystarczy usiąść, zamieścić jakieś tam bukiety w internecie i czekać na klienta. Trzeba jak najbardziej poszerzać zakres działalności – mówi Jacek Dybowski, właściciel kwiaciarni Kffiaty.
– Zainwestowałem w branżę kosmetyczną, ponieważ wiem, jak powinien dbać o siebie prawdziwy facet. Proponuję takie produkty, po które sam sięgnąłbym bez wahania – mówi Artur Szpilka, jeden z czołowych polskich bokserów.
POPULARNE NA FORUM
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...
Sushi we franczyzie - przegląd sprawdzonych pomysłów na bines
Pytanie do Redakcji: Dlaczego na pasku reklamowym pojawiają się reklamy franczyzodawców którzy działają na granicy prawa, zawierają w umowach klauzule abuzywne, są...
Ile kosztuje McDonald's?
Ciekawe że budujesz restauracje za własne pieniądze ale zostaję własnością centrali