Setka Bar Polski Ludowej to biznes który łączy zalety kilku konceptów gastronomicznych, w tym fast foodu, pijalni wódki i piwa oraz restauracji casual dining. Dzięki temu połączeniu, Setka to biznes, który nie śpi. Jest konceptem zarabiającym przez całą dobę. W dodatku to biznes, na który franczyzobiorca może otrzymać dofiansowanie do 100 tys. zł.
Setka Bar Polski Ludowej powstał w 2011 roku we Wrocławiu. Choć nie leży przy głównym ciągu ruchu pieszego, szybko wpisał się w kulinarny krajobraz miasta. Po pięciu latach funkcjonowania pierwszej restauracji Setka ruszyla z konceptem franczybzowym.
Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.
Koncept franczyzowy Setki zakłada, że biznes pracuje i zarabia niemal przez całą dobę (z krótką przerwą techniczną rano). Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole). Nowoczesny, choć utrzymany w stylistyce dawnego PRLu, serwuje popularne dania i szeroką ofertę alkoholi, w tym piwo z tanka – świeże, niepasteryzowane piwo dostarczane w chłodzonych cysternach.
- Przygotowaliśmy ofertę dla bardzo zróżnicowanej grupy klientów, pojawiających się o różnych porach dnia – wyjaśnia Marek Wąsik, prezes zarządu spółki Setka Polska. – Dzięki temu lokal zarabia niemal bez przerwy.
Nasz biznes zaczyna się w kuchni
Setka to sztuka kulinarnego smaku kuchni polskiej, wybornego złocistego trunku połączona z klimatem podróży do czasów PRL-u z lat siedemdziesiątych. Nasza przygoda z biznesem gastronomicznym zaczęła się od poszukiwań miejsca, w którym czulibyśmy się dobrze i do którego moglibyśmy zapraszać przyjaciół by wspólnie spędzić czas. Stworzyliśmy więc miejsce otwarte na ludzi towarzyskich, inteligentnych, pełnych życiowych pasji, ceniących dobry smak i szanujących współbiesiadników.
Od marca 2011 roku przyjęliśmy już blisko milion gości. Znakomite wyniki finansowe oraz rosnąca popularność Setki utwierdziły nas w przekonaniu, że przyszedł czas na franczyzę. Dlatego nasze know-how udostępniamy franczyzobiorcom, by pod naszym okiem robili równie udany biznes.
Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy.
Sukces Twojej franczyzy!
Franczyza Setki tworzy nową rynkową niszę. Nasz koncept łączy bowiem zalety kilku konceptów gastronomicznych: piwiarni, pijalni wódki i piwa, restauracji szybkiej obsługi oraz restauracji casual dining. Nasze menu jest skonstruowane tak, by przyciągał klientów o zróżnicowanym profilu.
Dzięki tym elementom Setka jest bardzo rentownym biznesem, którego zyski przekraczają oczekiwania inwestorów i są zdecydowanie wyższe niż średnia innych biznesów gastronomicznych, które działają w oparciu o franczyzę. Przy zastosowaniu zaleceń Franczyzodawcy koncept daje szansę na zwrot z inwestycji nawet w ciągu 14 miesięcy.
Unikalną zaletą Setki jest możliwość pozyskania do 100 tys. zł dofinansowania inwestycji ze strony Franczyzodawcy.
- Zazwyczaj koncepty franczyzowe przenoszą na franczyzobiorcę całość ryzyka związanego z inwestycją - wyjaśnia Marek Wąsik. - My będąc absolutnie pewnymi naszego modelu, przejmujemy część tego ryzyka na siebie. Dzięki temu udało się istotnie obniżyć próg wejścia we franczyzę Setki.
Podstawowe informacje o systemie
- Lokalizacja: miasta powyżej 200 tys. mieszkańców
- Powierzchnia lokalu: 180-200 m2
- Min. kwota inwestycji: 325 tys. zł netto
- Oczekiwany okres zwrotu: 2 lata
Oferujemy:
- Sprawdzony pomysł na dochodowy biznes;
- Ofertę dla klientów premium i średniej półki;
- Bezpośrednią opiekę szefa kuchni Setka Baru nad restauracją franczyzobiorcy;
- Szeroką ofertę gastronomiczną i unikalne receptury potraw;
- Znakomite piwo z tanka w ofercie alkoholowej;
- Wsparcie franczyzodawcy w zakresie finansowania inwestycji.
Lokal przyciąga klientów zarówno o poranku (śniadania i kawa), w ciągu dnia (lunche), jak i wieczorem (przekąski + alkohole)
Nasze oczekiwania:
- Posiadanie kapitału;
- Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej ;
- Doświadczenie w zarządzaniu zespołem;
- Zaangażowanie.
Jak zostać franczyzobiorcą Setki?
ANKIETA - weryfikacja wstępna kandydata na podstawie ankiety;
SPOTKANIE – Rozmowa kandydata z menedżerem ds. franczyzy;
WYWIAD - Weryfikacja pogłębiona (finanse, aspekty prawne);
DECYZJA - Podpisanie umowy i poszukiwanie lokalu
ARANŻACJA WNĘTRZA - Projektowanie + wykonawstwo
KNOW-HOW - Szkolenia w siedzibie Franczyzodawcy oraz lokalu Franczyzobiorcy
PROMOCJA - kampania otwarciowa
START - otwarcie lokalu
Dowiedz się więcej:
Skontaktuj się z nami za pomocą poniższego formularza lub zadzwoń:
Marek Wąsik, tel. 533 206 506