Pizza z przyczepy
Pizza to najpopularniejsze wśród Polaków danie – oczywiście zaraz po kuchni polskiej. 54 proc. z nas, jeżeli chce zjeść na mieście, wybiera właśnie pizzę. Ale pizza ma też to do siebie, że jest idealnym daniem na wynos czy na dowóz. Przede wszystkim dlatego, że łatwo ją podgrzać i nie traci przez to zbyt mocno walorów smakowych. To właśnie wykorzystują pizzerie, nastawione na realizację zamówień wyłącznie w dostawie.
Pizza Bus na Słowacji ma 22 punkty franczyzowe, w Polsce dwa franczyzowe i jeden własny.
– W 2016 roku planujemy 12 otwarć mobilnych punktów – zapowiada Łukasz Przygoda, wprowadzający markę Pizza Bus do Polski. – Szukamy partnerów na terenie całej Polski. Mile widziane są osoby z mniejszych miejscowości, a nawet wiosek, gdzie praktycznie nie ma konkurencji lub jest znikoma.
Skuter na przystawkę
Mobilna pizzeria to przyczepa wielkości 4 m2, w pełni wyposażona i gotowa do pracy. Wystarczy samochód osobowy oraz prawo jazdy kategorii B, by ją transportować. W przypadku tego rodzaju działalności lokalizacja nie jest priorytetem bo punkt realizuje zamówienia wyłącznie w dostawie na dowóz.
– Docelowo chcemy jednak, aby przyczepa stała w konkretnym mieście i skupiła się na okolicznych mieszkańcach – podkreśla Łukasz Przygoda.
Franczyzobiorca może sam znaleźć lokalizację, ale licencjodawca dysponuje też propozycjami miejsc przy galeriach handlowych. W pełni wyposażona przyczepa kosztuje 39 tys. zł netto, partner wraz z nią otrzymuje pełną dokumentację, potrzebną dla Sanepidu. Do tego trzeba doliczyć zatowarowanie za 2 tys. zł. Miesięczna opłata franczyzowa wynosi 600 zł.
Franczyzobiorca w pakiecie startowym otrzymuje za symboliczną złotówkę skuter do rozwozu pizzy. Franczyzodawca zapewnia też m.in. niezbędne szkolenia, 20 tys. ulotek reklamowych, marketing w internecie i na portalach społecznościowych, dostęp do serwisu zamówień on-line.
– Pizza Bus to biznes całoroczny – twierdzi Łukasz Przygoda. – Średnio w tygodniu sprzedaje się od 30 do 60 pizz, a w weekendy dochodzi nawet do 100. Biznes jest wysokorentowny, inwestycja zwraca się po około czterech miesiącach.
ZOBACZ W KATALOGU
PRZECZYTAJ ARTYKUŁY
Przedsiębiorcy wygrywają z fiskusem walkę o zwrot VAT z tytułu stosowania 8 proc. zamiast 5 proc. stawki VAT przy sprzedaży dań na wynos.
Połączenie restauracji z produkcją piwa przyciąga klientów. Browar Korona postanowił to wykorzystać.
Niewinni Czarodzieje TrzyZero to biznes gastronomiczny, którego współwłaścicielem jest Kuba Wojewódzki. Teraz marka szuka franczyzobiorców.
Franczyzobiorca rzucił korporację dla rodziny i rozpoczął własny biznes. Wiosną tego roku otworzył własny punkt Bafra Kebab i już myśli o kolejnych.
– Nasza unikalność przyciąga klientów – mówi Orest Zahrodskyy, franchise manager Lviv Croissants.
NAJCZEŚCIEJ CZYTANE
Żeby myśleć o otwarciu własnego McDonalda nie wystarczą tysiące ani setki tysięcy złotych . Potrzeba więcej. Ile? I co franczyzobiorca Złotych Łuków dostanie w zamian?
Rozważasz otwarcie firmy? Najpierw zainwestuj w subskrypcję magazynu "Własny Biznes FRANCHISING" i sprawdź, jaki biznes się opłaca! Tego nie przeczytasz w internecie!
Pieczarkarnia to opłacalny biznes nawet na niedużą skalę. Właściciel jednej hali zbiera plony co sześć tygodni. Gdy ma się więcej pomieszczeń – wtedy na zyski można liczyć co tydzień.
Franczyzobiorczyni Tax Safe z Krakowa dba o work-life balance, ale klientów cały czas jej przybywa. Jak sobie radzi?
La Mancha szuka partnerów szczególnie w Białymstoku i Szczecinie. Dlaczego to dobry moment na nawiązanie współpracy?
POPULARNE NA FORUM
Dolci Sapori - Mniami
https://youtu.be/kojfdVGqIY4?si=N1J9rlZC1jf4U-2y
Biznes, który bije rekordy
Niestety jako osoba która ma bezpośrednie doświadczenie z ta franczyza, nie moge polecic wspolpracy z nimi. Te artykuly maja na celu tylko nabijanie kolejnych klientow.
Dolci Sapori - Mniami
Jestem również osobą poszkodowaną przez tą firmę 574 720 428
Biesiadowo
Tak patrzę i biesiadowo pisze że ma 119 lokali. Ale na ich stronie nie ma nawet 50
Kawiarnie Cafe Nescafe
Nie chciałabym tej franczyzy
McDonalds opinie o franczyzie
Ja bym pomyślała o tej franczyzie
Doświadczenia z Bafra Kebab
Witam wszystkich, zastanawiam się nad otwarciem punktu Bafry Kebab. Czytając komentarze w internecie mam mieszane odczucia. Czy ktoś się tym interesował? Otworzył? Jakie...
Własny, mobilny punkt gastronomiczny lody, gofry, granita - sprzedaż
Dzień dobry, Noszę się z zamiarem sprzedaży przyczepy (cesja leasingu) po franczyzie znanej jako Lodolandia. Jeśli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do...