PRZEGLĄD RYNKU

art. spożywcze i przemysłowe | 27.06.2025

KOKU Sushi ma nowy koncept

Sieć oferuje już cztery modele współpracy. Najnowszy z nich stawia na mniejsze lokale, niższe koszty inwestycji oraz minimalistyczny wystrój.

Sieć oferuje już cztery modele współpracy. Najnowszy z nich stawia na mniejsze lokale, niższe koszty inwestycji oraz minimalistyczny wystrój.

gastronomia | 23.06.2025

Nowe zasady dla franczyzobiorców

Franczyzodawca marek New York Pizza Department i ŻarWOK zmienia zasady naliczania opłat franczyzowych. Franczyzobiorcy mogą sporo zaoszczędzić.

moda | 23.06.2025

Gatta otwarta na współpracę

– Szczególnie zależy nam na wysokiej jakości obsługi klientek i w tym zakresie szkolimy naszych partnerów – mówi Grzegorz Tokarczyk, zastępca dyrektora ds. retail marki Gatta.

gastronomia | 18.06.2025

Punkt małej gastronomii

Cukrem i Solą otworzyło kolejny punkt franczyzowy, w planach ma też nową lokalizację własną.

apteki i art. zdrowotne | 17.06.2025

Apteka Codzienna rusza na podbój Polski

Sieć Apteka Codzienna do końca roku chce mieć w sumie 70 placówek. Firma rozszerza też swoją działalność na kolejne województwa.

finanse i bankowość | 16.06.2025

​Klient oczekuje doradztwa

– Budujemy biznes oparty o kilka grup produktowych, z których każda generuje przychód dla franczyzobiorcy – mówi Daniel Gehrke z Alior Banku.

finanse i bankowość | 16.06.2025

Własny kantor kryptowalut

Na początku czerwca zaczął działać kolejny franczyzowy kantor kryptowalut pod szyldem Quark.

gastronomia | 13.06.2025

Azjatyckie smaki

Kuchnia azjatycka jest w Polsce coraz bardziej popularna. Zauważyli to też franczyzodawcy, którzy proponują licencją na sushi bar czy restaurację z bogatszym menu.

finanse i bankowość | 11.06.2025

Święto dobrej współpracy

– International Franchise Day to święto dobrej współpracy dla tych, którzy w takim modelu działają – podkreśla Adam Kuc, właściciel placówki partnerskiej VeloBanku.

art. spożywcze i przemysłowe | 09.06.2025

Żabka ma już 10 tys. franczyzobiorców

Żabka nie zwalnia i już ma 10 tys. franczyzobiorców. Okrągłą liczbę zamyka franczyzobiorczyni z Gliwic.

gastronomia | 06.06.2025

Obsługa w szybkim tempie

Segment fast food ma mocną reprezentację we franczyzie. I wciąż przybywa nowych konceptów.

gastronomia | 05.06.2025

Kawa i wino w roli głównej

KawoWiniarnia to nowy koncept restauracyjny, który wyróżnia się bogatą kartą kaw i wina. Chce rozwijać się poprzez franczyzę.

gastronomia | 03.06.2025

Sfinks postawił na franczyzę

Udział restauracji franczyzowych w sieci Sfinks Polska to już ponad 93 proc. Grupa przede wszystkim przekształca lokale własne, oddając je w ręce franczyzobiorców.

gastronomia | 30.05.2025

Burgerownia by night

Burger w środku nocy? Lokale Night Burger obsługują klientów nawet do godz. 2.30.

dom i ogród | 28.05.2025

Cyberatak na Komfort

Sieć Komfort padła ofiarą cyberataku, który spowodował zakłócenia w działaniach sklepów stacjonarnych i sklepu on-line.

beauty i fitness | 28.05.2025

Nowa franczyza w branży beauty

Solarium nie tylko dla opalenizny – coraz więcej klientów szuka w nim poprawy nastroju i zastrzyku witaminy D. Paradaise Studio Solarium rusza z franczyzą.

gastronomia | 26.05.2025

Cena daje przewagę

– Nasze puby mogą uzyskać rentowność już w pierwszym miesiącu działalności. Obroty lokali mogą spokojnie sięgać 300-400 tys. zł – mówi Kamil Przybylski, menedżer ds. rozwoju i franczyzy Przybij Piątaka.

gastronomia | 23.05.2025

Franczyza z Lviv Croissants w Polsce

Yurii Hulkevych trzy lata temu otworzył pierwszy w Polsce lokal franczyzowy Lviv Croissants.

gastronomia | 20.05.2025

PapaGyros – franczyza z greckim klimatem

PapaGyros startuje z franczyzą. Co ma do zaoferowania franczyzobiorcom?

2
3
4
5
następna  
ostatnia