FIRMA
gastronomia
Zarabiają, bo dowożą
Rozwożą klientom posiłki z restauracji albo zakupy ze sklepu. Zarządzają flotą kurierów. To jednak nie Glovo ani Pyszne.pl. To franczyzowa Stava.
gastronomia
Co Polacy lubią jeść w restauracji?
Jurek Sobieniak, doświadczony restaurator, zdradza przepis na zyskowną knajpę.
gastronomia
Jak otworzyć restaurację McDonald’s?
Patrycja Niedźwiecki prowadzi z mężem już trzy restauracje pod złotymi łukami. Jak wygląda franczyza Maka „od kuchni”?
opieka zdrowotna
Ile kosztuje stres?
Czy da się wycenić radość, stres i smutek? Anna Węgrzyn z Centrum Zmiany w Życiu opowiada o psychologii typowego Polaka. Otwieramy poradnię psychologiczną.
FIT Lovers szukają wspólnika
Para trenerów fitnessu, Pamela Stefanowicz i Mateusz Janusz, znanych jako Fit Lovers zainwestowała w nieruchomości w Gruzji. Czy biznes im idzie?
Po co komu franczyza?
Kto zna odpowiedź na pytanie „po co komu franczyza?” Odpowiada Arkadiusz Słodkowski, członek zarządu PROFIT system, największej w Europie firmy doradczej we franczyzie.
5 kłamstw o franczyzie
Czy franczyzobiorca to pracownik? Nie! – z tym i innymi kłamstwami na temat biznesu we franczyzie rozprawia się Arkadiusz Słodkowski.
beauty i fitness
Biznes z elektrostymulacją
O tym, czy studio EMS to perspektywiczny biznes w Polsce opowiada Bartłomiej Stanek, właściciel sieci Studio Synergy.
edukacja
Zarabiamy na warsztatach z Lego
Ponad połowa rodziców chętnie wysyła dzieci na zajęcia dodatkowe. Potwierdza to nasz gość, Piotr Szczepkowski, współzałożyciel sieci Edukido.
gastronomia
Czy biznes Burneika Burger się opłaca?
W dzisiejszym odcinku programu Firma otwieramy burgerowy gastrobiznes. Rozmawiamy z Robertem Burneiką, właścicielem franczyzy Burneika Burger.