Forum: Co myślicie o sieci Kolporter? - art. spożywcze i przemysłowe 138
Jestem ex-franszyzobiorcą Kolportera.
Moge duzo złego powiedzieć na ten temat.
Czy mozna samemu znaleść sobie punkt???
Czy w punkcie można wykonowyać lub sprzedawać dodatkowo sowje produkty lub usługi???
chciałabym podjąć współpracę z kolporterem , ale tyle naczytałam sie na ten temat złych rzeczy od byłych fransch. tej firmy, że już sama nie wiem co o tym myśleć.
Bardzo proszę osoby , które obecnie współpracują z tą firmą na zasadzie partnerstwa, czy warto sie w to "bawić"?
Jakie są koszty na początek i jaka jest dochodowość tego interesu , czy jesteście zadowoleni z współpracy ?
Nie mam zbyt wiele na inwestycje a nie chciaałabym wszystkiego stracić ! prosze pomóżcie , każda opinia będzie cenna
pozdrawiam zyzia
To czy warto zależy od tego jakie jesteś w stanie podjąć ryzyko i na jaki dochód liczysz. Niestety musisz zdać sobie sprawę z tego, że za dużym ryzykiem są duże pieniądze za małym niewielkie ...
piszesz konkretnie o dochodach możliwych w kolporterze , czy jesteś partnerem tej sieci?
2000 to nie jest fortuna ale masz rację że trzeba też brać pod uwagę nakłady, interesuje mnie kwestia wysokości prowizji czy możesz napisać o tym coś więcej?
Przez ten okres czasu gdy czekałam na odpowiedż na forum , czytałam parę rzeczy o K. i nie były zbyt pochlebne, orientujesz się może czy K. naprawdę nakłady kary za byle co ?
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3371548.html
Trzeba się trzymać z daleka od podpisywania tych jednostronnych umów zawierających kary umowne i konieczność podpisania weksla, szczególnie in blanco.
Swoją drogą ciekawe jak długo idą przelewy w tych firmach?
Nie wyrokujmy, pożyjemy zobaczymy......
Co do żabki to wyraźnie pisze -hihihi małym druczkiem, że wszystkie rachunki po 0,99 zł do jakiejś tam kwoty (nie pamiętam jakiej- kilkaset zł).
Natomiast największą barierą rozwojową tej usługi w Żabce jest co innego. Aby zapłacić rachunek należy najpierw wypełnić kartę rejestracyjną (dane osobowe), którą podaje klientowi sprzedawca. To ludzi skutecznie odstrasza. Sam robiąc tam zakupy, byłem świadkiem sytuacji, kiedy klientka zrezygnowała z opłaty rachunku tpsa, kiedy się dowiedziała, że ma coś takiego wypełniać :)
Dla mnie to jest totalny idiotyzm ze strony wymienionej sieci - bo gdzie niby klient ma wypełnić tą ankietę ??? Na kolanie ??? Na plecach innego klienta ??? Czy może ma rozłożyć się na ladzie i wypełniać, czując na karku oddech wkurwionych klientów oczekujących w kolejce z reklamówką piwa ???
Podsumowując - Żabka sama stworzyła sobie barierę rozwojową w segmencie rachunków. Samodzielne punkty kasowe dla porównania obsługują klientów błyskawicznie, zazwyczaj bez wielkich kolejek. I te przyzwyczajenia do okienek typowo kasowych...
np. TP sa po 0,99
a rachunki orange po... 1,99
:)
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.