Forum: Znana marka jest w cenie? (Żabka) - art. spożywcze i przemysłowe 138
Serdecznie wszystkich chce ostrzec przed żabka polska poniewasz moja żona prowadzi taki sklep i niechce sobie dać powiedziec że jest robiona w balona obiecali jej dac sklep czysty wyremontowany i tp a jak sie okazało to ja musiałem go doprowadzić do stanu używalności poniewasz partnerka powiedziała chce pani sklep to proszę go sobie wyremontowac . Ogulnie sklep funkcionuje jusz 6 miesięcy ale zysków nie widać wręcz trzeba nonstop do niego dokładać ja się kłuce nonstop z żoną że niema sensu go dalej prowadzic bo i tak niebędzie zysków tylko nabijanie kasy żabce polskiej . I jest to prawdą co piszą inni o tej sieci żabka chcę nadmienić że niejedno małżeństwo jusz się rozeszło przez tą sieć sklepów .Za chwile terz będę taką ofiarą . żona wzieła tyle kredytów że szkoda gadać wciągła całą swoją rodzine matkę ciotkę i niemorze się z tego wydostac a to są wielkie pieniądze . Jatesz podpisałem weksel i z tego tytułu boie się iśc do normalnej pracy bo jak sklep zamknie to wejda mi na pęsie jeszcze ras uwarzajcie ludzie niedajcie sie naciągnąć na te ich machloje
Z poważaniem Sławek z Torunia
No faktycznie to jest przykra sprawa, ale to tylko obrazuje jacy ludzie dostają się do tego typu systemów agencyjnych - myślą, że wpłacą 2 .000 i już będą bogaczami i "prywaciarzami". A takie sysytemy jak żabka biorą takie osoby żeby pilnowały przynajmniej towaru, a czy ktoś sobie życie zmarnuje to nie ich sprawa.
Faktycznie po orgtografii może trudno oceniać człowieka, ale tworzy to jakiś ogólny obraz.
Panie Sławku tylko z kraju uciekać.
Panie Sławku!
Każdy, kto zagląda na to forum wie od dawna, że podobne "systemy" trzeba omijać z daleka. Można jeszcze zrozumieć, że pionierzy ileś lat temu, przekonali się na własnej skórze czym to pachnie. Natomiast obecnie, w internecie, dosłownie roi się od negatywnych informacji (od dłuuuugiego czasu), na temat postępowania wymienionej firmy ze swoimi "licencjobiorcami"
Wystarczyło pół roku temu użyć google i wiedziałby Pan, że tego sklepu otwierać w ogóle nie należy.
W moim mieście tylko na dwóch osiedlach naliczyłem 3 żabki, od paru miesięcy "zamknięte do odwołania" Nie przeszkadza to zupełnie aby 50 metrów dalej otwierały się nowe:) Jak widać ( prawdopodobnie z powodów wymienionych przez moich przedpiszców ), dopływu świeżego leszcza wciąż im nie brakuje.
Witam,
U mnie w mieście ok 30 tyś mieszkańców są dwie żabki. Obydwie radzą sobie nieźle. Osobiście uważam iż myślenie ,że po paru miesiącach będzie się baardzo na plusie jest raczej głupkowate. Każdy wie ,że na początku trzeba zainwestować. Również wiele zależy od lokalizacji która sugeruje to czy dany sklep odniesie sukces czy też nie
Zabka powoli doprowadza do bardzo złej atmosfery w gronie ajentów.Prosze o wypowiedzi ajentów z calej Polski,jak sytuacja wyglada u Was.W moim miescie zamknelo sie juz w tym miesiacu 10 sklepow.Nigdy takiej sytuacji nie bylo.Poznan robi z nami co chce,łachę robi zeby normalny AOM dać.Wiadomo ze bez AOM-u nie da rady.Prezes Roszczyk pisze ze 7500tys. zabek ma byc.Skąd ich wezmą przeciez to niemozliwe ze maja chetnych,na 8% marży.Kto chetny na zysk 2tys wg Zabki.A wg Ajenta po zaplaceniu Vat-u 800zł?
Bedą ich szukać w Czechach?
Prosze o opinie zainteresowanych,podyskutujmy o tym na tym forum,ja trafilem do tej firmy przez to forum,moze robie coś żle.Prosze o opinie obecnych ajentów!
Z góry dziekuję!
Do przyszłych Ajentów Zabki
Zanim podejmiecie decyzje o podpisaniu umowy i weksla.
Porozmawiajcie z kilkoma Ajentami,popatrzcie na forach co w tej firmie sie teraz dzieje.Prezes pisze ze czeka nas ciezki rok 2010!
Nie moze byc juz gorzej.
Nie dajcie sie wrobić jak wielu z nas.
Marza na poziomie ledwo 9% jest nie do przyjecia przy zanizaniu AOM-u o 50pkt.
ŻENADA !!!!!
Kiedy sie to zmieni???????Droga Centralo z Ogrodowej?
Prawdą jest ze sieć Zabek oparta jest na wyzysku ajentów, tzn ludzi prowadzących te sklepy.
Za marną pensje bo tak mozna nazwac wynagrodzenie ajenta przyrównaną do zarobkow kasjera sieć wymaga nie wiadomo czego zostawiając wszystkie inne rzeczy takie jak podatki i zusy oraz straty towarowe na jego glowie i stosuje mobingi ze strony partnerow i pracownikow cenrali,
przestrzegam przed jakikolwiek kontaktem z tą firmą
sb cja daJE O SOBIE ZNAC NAWET W DZISIEJSZYCH CZASACH
SPRAWDZCIE KTO TERAZ JEST WLASCICIELEM ZABKI: PENTA INVESTEMNT
CZESKA FIRMA ZA KTORA STOJA TAJNE SLUZBY.
FILOZOFIA WYZYSKU.
moj przyjaciel zakonczyl własnie wspolprace z tymi złodziejami z Poznania oczywiście zostałý mu długi i wolnotariat bo robil za darmo przez 7 lat
radze sie zastanowić. Firma bowiem szuka naiwniaków, umowa wspolpracy oparta jest na podpisaniu weksla i blanco na nieograniczoną kwote. na tym biznesie nigdy nie zarobicie.Witam,
ale magia marki działa, he, he:) Zawsze się znajdą naiwni, których Pani z rekrutacji omota. Pierwsza żaróweczka zatli się już na szkoleniu. Po tygodniu pracy pojawią się pierwsze wątpliwości. Po pierwszej wypłacie (?) już tylko się wzmocnią. Później siedzę bo coś robić muszę, następnie siedzę, bo już nie mam wyjścia. Potem muszę jakoś z tego się wyplątać, ale wtedy to tylko jak w polskim (znakomitym zresztą) serialu "nogami do przodu"
Oby mniej takich ludzi
Pozdrawiam
Witam, zapraszam ajentów, którzy jeszcze nie wiedza o forum swojej branży istniejące od pół roku www.ajenci.fora.pl .
Trwa konsolidacia ajentów. Będziemy "leczyć żabki".
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.