Forum: Franczyza UPS - usługi dla biznesu 65
Myśle o otwarciu sklepu odiezowego UPS w mieście ok. 80 tyś mieszkańców. Czy ktoś miał przyjemność prowadzić taki sklep? jakie moge mieć miesięczne obroty? bedzie miesieczny obrót 30 tyś złotych ?? co myślicie na temat taj marki? bede wdzięczny za każdą opinie
Cześć mam prośbe czy mógłbyś podać swój mail,miałbym do Ciebie pytanie. Dzięki pozdrawiam.
czy ktoś się orientuje jak przebiega współpraca z siecią UPS? czy jest to rozpoznawalna marka i pokupna? czy warto w to inwestować?
za odpowiedzi z góry dziękuję.
Witam,
chcę założyć sklep odzieżowy UPS! jestem już po rozmowie z przedstawicielem tej firmy w ciągu miesiąca przewiduję otwarcie sklepu. i tu zaczynają się schody!! mam coraz więcej wątpliwości czy dobrze robie, prowadzę już sklep odzieżowy i tak jak to w handlu-raz lepiej raz gorzej ale na swoje wychodzę. choć ostatni miesiąc tj. październik nie należy do udanych. przedstawiciel firmy UPS! powiedział że obrót miesięczny sklepu powinien wynieść 35.000-50.000 zł. to nawet odliczając wszystkie koszty jestem do przodu. tylko czy wierzyć przedstawicielowi?? proszę o pomoc, jeśli ktoś prowadzi sklep UPS-a niech się wypowie co myśli o tej współpracy. proszę również innych o opinie. wszystkie mile widziane.
pozdrawiam.
Witaj
Też jestem bardzo zainteresowana otworzeniem UPS-a, a właściewie Yups-a.
Mieszkam w mieście 35 tyś osób. Znalazłam lokalprzy głównej ulicy o powierzchni 50 m za
przystępną cenę.
Po przeanalizowaniu wielu systemów franczyzowych doszłam do wniosku że YUPS to jest
nejlepszym rozwiązaniem. Uważam, że w małym mieście gdzie dużo jest młodzieży
szkolnej (gimnazjalnej i licealnej) z niezbyt zasobnym porfelem będzie duży popyt na
tanie, wygodne i modne ubrania. Kolekcje są różnorodne i każdy może znaleźć coś dla
siebie. Warunki współpracy są bardzo przystępne jak na systemy franczyzowe. Oczywiście
nic nie jest idealne dlatego chętnie wymienię z Tobą opinie.
Chętnie nawiąże z Toba kontakt mailowy aleksandra.orlamowska@gmail.com
powodzenia i pozdrawiam
witam wszystkich zainteresowanych tematem...
choć widzę że trochę podumarł :-)
otworzyłam we wrześniu Yupsa w jednym z miast polski południowej - spotkanie z przedstawicielem przebiegło dość sprawnie- gość wiedział czego chce i widać było że zna się na rzeczy, nie obiecywał mi "gruszek na wierzbie" ale sensownie wszystko przedstawił i .. do stycznia wszystko było naprawde super. od stycznie (pewnie przez kryzys) zaczeło się psuć... czy na tym forum jest jeszcze ktoś kto prowadzi taki sklep???? prosze o kontakt
Kryzys to jedno. Ale z tego co widzę u siebie przychody za I kwartał spadły mniej więcej o 10%-15% w stosunku do zeszłego roku (śrdednio - bo styczeń nie był zły i marzec w sumie też nie najgorzej - padaka była w lutym).
Skoro Twój ups ruszył we wrześniu to wstrzeliłaś się z otawrciem w najlepszy czas i to dodatkowo z efektem synergii. IV kwartał roku to są "żniwa" gdzie przychody są niekiedy ponad 30% wyższe niźli średnia z reszty roku. Dodatkowo miałaś efekt "nowości" - nowa marka w mieście, małolaty rzucają się na nowe ciuchy - każdy chce coś mieć, bo koleżanka/kolega ma, a zapewne i promocje na otwarcie były. Najprawdopodobniej w tym roku takich przychodów (za IV kwartał) byś nie osiągnęła (pomijając kryzys).
W każdym razie w tej branży jest tak, że pierwszy kwartał jest taki sobie, drugi bywa lepszy (ale nie musi być - wiele zależy od pogody), trzeci to bryndza (nieco się na wyprzedażach dzieje) i zaczyna się lekko ruszać pod koniec sierpnia. Od września jest już nieźle.
Więc nie ma sięco załamywać - po prostu przez drugą połowę roku trzeba na tyle zarobić, żeby jakby co móc dołożyć w pierwszej połowie. :}
witam Prowadze yupsa od pażdziernika i musze powiedziec ze sam okres otwarcia byl super do konca roku. Potem ten nieszczesny luty i do dzisiaj średnio ale trzeba poczekać bo w calej odziezowce biednie. Zastanawiam sie jakie beda wakacje. Ogolnie w wakacje odziez lezy ale przedstawiciele mówią że to dla nas najleprzy okres. Pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.