Forum: Gruby Benek - co sądzicie o tym koncepcie? - gastronomia 221
Piszesz w tym temacie 3 raz od 2012 roku . Jaki w tym cel ?Mialem ( nie) przyjemność prowadzić ten biznes i radzę omijać go szerokim łukiem. Gruby Benek może podać sobie rękę z Biesiadowem ( to po przeczytaniu tematu Biesiadowa ) jeżeli chodzi o wyzysk związany z centralnym zaopatrzeniem, karami a w późniejszym etapie sprawami sądowymi.
Dziękuję za odpowiedź,
od dłuższego czasu monitoruje rynek różnych konceptów franczyzowych, dlatego moje pytanie w tym wątku. Z niektórymi sieciami jest niestety tak, iż na początku rozwoju, w celu zdobycia potencjalnej bazy franczyzobiorców, oferują bardzo dobre warunki współpracy, stosunkowo wysokie marże, itp. W miarę rozwoju sieci wymogi wobec franczyzobiorców rosną, natomiast wsparcie centrali staję się mało odczuwalne...
W moim mieście nie ma punktu "Gruby Benek", dlatego zastanawiałem się, jak wygląda z nimi współpraca oraz generalnie rozwój tej sieci pizzerii? Liczba punktów, z tego co mi się wydaje, uległa zmniejszeniu w ostatnich dwóch latach.
Pozdrawiam!
Panowie bo na cholerę Wam franczyza w pizzerii ?? Jakie to wiodące marki w tym biznesie są te Biesiadowo czy Gruby Benek, czy każda inna z pizzerii szukająca tutaj jeleni na franczyzobiorców. W gastronomii fastfoodowej marką to jest McDonalds, KFC czy Burger King, ale nie jakieś podrzędne pizzeryjki. Otwierasz loka pod własnym szyldem i cała sztuka
Mój wujek ma pizzerię pod marką Grubego Benka już od kilku lat i bardzo sobie chwali współpracę. Już niedługo pod Łodzią z rodziną wspólnie otwieramy też sami pizzerię. :) Najlepiej o szczegóły współpracy i warunki zapytań bezpośrednio właścicieli marki, bo na przestrzeni lat sporo się pozmieniało (na lepsze!) w kwestiach finansowych. http://franczyza.grubybenek.pl/ :)
Witam . Miałem " nie- przyjemność " współpracować z tą firmą . Powiem, że była to nagorsza życiowa decyzja jaką podjąłem. Firma nastawiona na zysk - ale tylko i wyłącznie swój oraz podmitów współpracujących . Kary sypały się za wszsystko - taka metoda dorabiania . Współpraca skończyła się dość szybko - spprawyu sądowe ciągnęły się ze dwa lata . Teraz jestem szczęśliwym cżłowiekem nie nmająć z nimmi nic do czynienia .
Jeżeli ktoś che więcej info - proszę pisać na priv .
Pozrawiam
OFERTA DLA PIZZERII! Mozzarella 100% za 9,99zł za kg!
ZAPRASZAMY SERDECZNIE!
https://horecalink.pl/
Ponieważ wątek dotyczy nas bezpośrednio, chcemy rzeczowo i konkretnie odnieść się do poruszanych tu tematów. W ostatnich latach w sieci Gruby Benek wiele się zmieniło - przede wszystkim właściciel i zarząd spółki, a w ślad za tym - polityka wobec naszych Franczyzobiorców. Poprzedni model biznesowy, w którym właściciel zarabiał na drogich surowcach, odszedł wraz z nim. Obecny zarząd nie nakłada mandatów, nie prowadzi żadnych spraw sądowych, stawia na współpracę, pomoc i wspólne rozwiązywanie problemów. Wszyscy mamy ten sam cel - rozwijanie naszego biznesu. Mamy jedną przejrzystą ofertę dla wszystkich inwestorów - opłata franczyzowa jest stała - to 1400 zł netto. Oferujemy wsparcie w postaci przygotowania projektów technologicznych i wizualizacyjnych sali, wsparcie marketingowe (zakładamy franczyzobiorcy profil na FB, przekazujemy ulotki, organizujemy hostessy na otwarcie lokalu, kampanię informacyjną w mediach lokalnych, organizujemy też szereg akcji o zasięgu ogólnopolskim dla całej sieci), prowadzimy rekrutację, szkolenia personelu przez cały okres współpracy.
Menu jest już bardzo zróżnicowane (oprócz pizzy również kurczaki, burgery, sałatki, makarony), ponadto każdy z franczyzobiorców ma możliwość wprowadzania dodatkowych produktów, które będą się dobrze sprzedawały na lokalnym rynku. Obecnie- jesteśmy o tym głęboko przekonani- mamy najlepszą ofertę franczyzową spośród wszystkich sieci pizzerii w Polsce.
O opłacalności tego modelu biznesowego najlepiej świadczą przykłady naszych lokali. Wszystkie bez wyjątku przynoszą zyski. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jesteśmy do Waszej dyspozycji: www.grubybenek.pl.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.