Forum: Gruby Benek - co sądzicie o tym koncepcie? - gastronomia 221

alii-g 30.07.2014 *.djg233.neoplus.adsl.tpnet.pl

3

Piszesz w tym temacie 3 raz od 2012 roku . Jaki w tym cel ?Mialem ( nie) przyjemność prowadzić ten biznes i radzę omijać go szerokim łukiem. Gruby Benek może podać sobie rękę z Biesiadowem ( to po przeczytaniu tematu Biesiadowa ) jeżeli chodzi o wyzysk związany z centralnym zaopatrzeniem, karami a w późniejszym etapie sprawami sądowymi.

doomin 30.07.2014 *.160.83.30.202

30

Dziękuję za odpowiedź,

od dłuższego czasu monitoruje rynek różnych konceptów franczyzowych, dlatego moje pytanie w tym wątku. Z niektórymi sieciami jest niestety tak, iż na początku rozwoju, w celu zdobycia potencjalnej bazy franczyzobiorców, oferują bardzo dobre warunki współpracy, stosunkowo wysokie marże, itp. W miarę rozwoju sieci wymogi wobec franczyzobiorców rosną, natomiast wsparcie centrali staję się mało odczuwalne...

W moim mieście nie ma punktu "Gruby Benek", dlatego zastanawiałem się, jak wygląda z nimi współpraca oraz generalnie rozwój tej sieci pizzerii? Liczba punktów, z tego co mi się wydaje, uległa zmniejszeniu w ostatnich dwóch latach.

Pozdrawiam!

obiektywny komentator 30.07.2014 *.wimax2-252.telbeskid.com.pl

354

Panowie bo na cholerę Wam franczyza w pizzerii ?? Jakie to wiodące marki w tym biznesie są te Biesiadowo czy Gruby Benek, czy każda inna z pizzerii szukająca tutaj jeleni na franczyzobiorców. W gastronomii fastfoodowej marką to jest McDonalds, KFC czy Burger King, ale nie jakieś podrzędne pizzeryjki. Otwierasz loka pod własnym szyldem i cała sztuka

Kinga Matusiak 09.07.2015 *.212.191.132.18

1

Mój wujek ma pizzerię pod marką Grubego Benka już od kilku lat i bardzo sobie chwali współpracę. Już niedługo pod Łodzią z rodziną wspólnie otwieramy też sami pizzerię. :) Najlepiej o szczegóły współpracy i warunki zapytań bezpośrednio właścicieli marki, bo na przestrzeni lat sporo się pozmieniało (na lepsze!) w kwestiach finansowych. http://franczyza.grubybenek.pl/ :)

alii-g 10.07.2015 *.afe245.neoplus.adsl.tpnet.pl

3

Witam . Miałem " nie- przyjemność " współpracować z tą firmą . Powiem, że była to nagorsza życiowa decyzja jaką podjąłem. Firma nastawiona na zysk - ale tylko i wyłącznie swój oraz podmitów współpracujących . Kary sypały się za wszsystko - taka metoda dorabiania . Współpraca skończyła się dość szybko - spprawyu sądowe ciągnęły się ze dwa lata . Teraz jestem szczęśliwym cżłowiekem nie nmająć z nimmi nic do czynienia .

Jeżeli ktoś che więcej info - proszę pisać na priv .

Pozrawiam

Czarek Jeznach 05.10.2015 *.apn-46-169-171-19.dynamic.gprs.plus.pl

7

OFERTA DLA PIZZERII! Mozzarella 100% za 9,99zł za kg!

ZAPRASZAMY SERDECZNIE!

https://horecalink.pl/

Ogólnopolska Sieć Pizzerii Gruby Benek 20.03.2018 *.ip-37-248-158-63.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

7

Ponieważ wątek dotyczy nas bezpośrednio, chcemy rzeczowo i konkretnie odnieść się do poruszanych tu tematów. W ostatnich latach w sieci Gruby Benek wiele się zmieniło - przede wszystkim właściciel i zarząd spółki, a w ślad za tym - polityka wobec naszych Franczyzobiorców. Poprzedni model biznesowy, w którym właściciel zarabiał na drogich surowcach, odszedł wraz z nim. Obecny zarząd nie nakłada mandatów, nie prowadzi żadnych spraw sądowych, stawia na współpracę, pomoc i wspólne rozwiązywanie problemów. Wszyscy mamy ten sam cel - rozwijanie naszego biznesu. Mamy jedną przejrzystą ofertę dla wszystkich inwestorów - opłata franczyzowa jest stała - to 1400 zł netto. Oferujemy wsparcie w postaci przygotowania projektów technologicznych i wizualizacyjnych sali, wsparcie marketingowe (zakładamy franczyzobiorcy profil na FB, przekazujemy ulotki, organizujemy hostessy na otwarcie lokalu, kampanię informacyjną w mediach lokalnych, organizujemy też szereg akcji o zasięgu ogólnopolskim dla całej sieci), prowadzimy rekrutację, szkolenia personelu przez cały okres współpracy.

Menu jest już bardzo zróżnicowane (oprócz pizzy również kurczaki, burgery, sałatki, makarony), ponadto każdy z franczyzobiorców ma możliwość wprowadzania dodatkowych produktów, które będą się dobrze sprzedawały na lokalnym rynku. Obecnie- jesteśmy o tym głęboko przekonani- mamy najlepszą ofertę franczyzową spośród wszystkich sieci pizzerii w Polsce.

O opłacalności tego modelu biznesowego najlepiej świadczą przykłady naszych lokali. Wszystkie bez wyjątku przynoszą zyski. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jesteśmy do Waszej dyspozycji: www.grubybenek.pl.

Kolo 24.05.2021 *.user-5-173-12-20.play-internet.pl

1
Czy jest może ktos kto niedawno zamykał Grubego Benka. Ostatnio widać dużo zamykających się właśnie tych Pizzeri. Chciałbym się spytać jakie są konsekwencje zamknięcia. Bardzo dziękuję

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.