Forum: Mobile Teachers - co to za marka? - edukacja 34
Witam
Znalazłem ofertę Mobile Teachers co o tym sądzicie. Proponują mały wkład własny a w zamian oferują markę, ale tak naprawdę co to za marka. Nikt oprócz Olsztyna pewnie o nich niesłyszał. Czy warto sie ładować w coś takiego. Proszę o fachowe doradztwo.
Ja tez jestem ciekaw. Idea jest fajna, ale detale niejasne.
Nie bardzo rozumiem, wątpliwości dotyczące marki. W Polsce są obecnie oferowane tak naprawdę dwa rodzaje franczyz.
1. System Franczyzowy, oferujący powszechnie znaną i rozpoznawalną markę - systemy takie kosztują najczęściej majątek.
2. System Franczyzowy firmy nie posiadającej jeszcze ogólnie rozpoznawalnej marki (np. w skali kraju), oferującej tak naprawdę pomysł na prowadzenie jakiegoś biznesu, sprawdzony na określonym terenie i świadczącej usługi doradcze na rzecz Franczyzobiorcy. Te systemy są w większości tanie (właśnie przez wzgląd na fakt, że nie mogą się pochwalić rozpoznawalnym brandem).
Gdybyśmy wszyscy znali tą firmę Mobile Teachers, to wierzcie mi inwestycja w ten biznes nie kosztowałaby parę tysięcy a co najmniej kilkadziesiąt (bliżej stu)
Poczytałem trochę o tym systemie i wygląda fajnie, widać, że jest pomysł i za to chcą kasę. Pewnie jak w sieci będzie już jakieś 15 oddziałów to i koszt licencji podskoczy do góry ostro.
Z resztą słuchajcie, takie sprawy załatwia się co najmniej telefonicznie, więc jak ktoś przedzwoni i się czegoś dowie to niech napisze. Chętnie poczytam.
Po co dzwonić. Są strony internetowe na których oprócz wielu pięknych słów nie ma zadnych konkretów, tylko cenniki. Zadnych nazwisk nauczycieli,żadnego programu. Ceny są wyższe niz u pojedynczych korepetytorów.
Kto chce założyć cos takiego na własny koszt nie potrzebuje franczyzy. Ale prosze bardzo jest wolność.
Ciekawe rozwiązanie, ale czy się przyjmie?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.