Forum: Empik - jakieś doświadczenia? - art. spożywcze i przemysłowe 138
Witam
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie we współpracy jao partner handlowy z empikiem? Jakieś doświadczenia? Rady?
Warunki finansowe w porownaniu z rynkiem bardzo kiepskie- gwaranują zarobek na poziomie 3-4 tys netto miesięcznie (średnio, bo są uzaleznione od sprzedaży, a ta wiadomo jest w każdym miesiącu różna.) Towar dostarcza Empik, więc często go nie ma, lub jest nie taki jakbyś chciał
Plusem jest niewielki wkład własny na start
Minus- oprócz kiepskich pieniędzy, zupełny brak zalezności, wszystko nalezy uzgadniać z Empikiem, kontrole kierowników regionalnych (bardzo częste i kompleksowe- co najmniej raz na 1-2 tygodnie), kierowników bezpieczeństwa (czy jak ich tam zwą),kierownika do spraw personalnych (ma prawo ogladać teczki pracownicze itp) Za każde przewinienie możliwa kara finansowa , rozwiązanie umowy itp
Witam
A zus , zatrudnianie pracowników do kogo należy?
zus i pracownicy leżą w Twojej gestii. Empik daje Ci widełki zatrudnienia , w które musisz się wpasować (minimum i maximum pracowników)
Dokładnie,a poza tym musisz się wkomponować w te widełki i zatrudnić minimalną ilość pracowników,a z zyskiem różnie to bywa w zależności od miesiąca. Same zasady współpracy są jesne i klarowne,jednak czesto słychac negatywne opinie o braku towaru,nei dostarczaja go na czas.
Problemy ? to naprawdę delikatnie powiedziane. Nie masz wpływu na zatowarowanie, a że sieć ma różne problemy z płatnościami, to jest blokowana przez dostawców. Co oznacza ,że towaru nie ma . Nie ma towaru - nie ma sprzedaży.
Empik ostatnio zmienił zasady współpracy- wymaga od partnera przesłania grafiku pracy, który ma być ułozony zgodnie z wytycznymi : minimum dwa weekeny w pracy, kilkanaście zmian popołudniowych i co zabawniejsze kierownicy regionu skrupulatnie sprawdzają obecnośc partnera w pracy w podanych godzinach. Brak partnera = kara finansowa
Dawid widzę, że jesteś mocno rozczarowany współpracą, w jak dużym mieście prowadzisz salon partnerski???? sama zastanawiałam się na tego typu współpracą z Empikiem ale przyznam że po Twoich wpisach mocno zwątpiłam... prowadzisz własną działalność i na nic nie masz wpływu???? i te kontrole... równie dobrze mogę się zatrudnić w korporacji... myślałam, że chociaż finansowo to lepiej wygląda :-(
W korporacji dostaniesz 2-5 razy wiecje niz w Empiku.
\"prowadzę działaność\" w dużym mieście. Moja praca niczym nie różni się od pracy w korporacji (wiem , bo i to doswiadczenie mam za sobą ), ale nie chroni mnie umowa o pracę , ponoszę odpowiedzialnośc prawną i finansową przed us, pip, zus itd. Są miesiące ,że zarabiam mniej , niż wtedy gdy pracowałem na etacie. Jeśli oczekujecie swobody, wolności, elastycznego czasu pracy, to szukajcie dalej. W Empiku obowiązuje Was grafik i niech ktoś tylko spróbuje wyjść wcześniej lub przyjśc później- przyłapany zostanie ukarany(finansowo rzecz jasna). W fimie karierę robi hasło\"egzekucja\" - kierownicy regionu , audytorzy (inni od bezpieczeństwa, jeszcze inni od marketingu, merchu i jeszcze inni od przeglądania teczek i list płac WASZYCH pracowników) mają przeprowdzać egzekucję (serio :)) - czyli sprawdzać czy dobrze wykonujecie obowiązki (jak nie to oczywiście kara finansowa) Zarobki są naprawdę przeciętne, ale dałoby się to przełknąc , gdyby nie naprawdę fatalny sposób zarzadzania. Jesli więc pracujecie w korporacji, zarabiacie pow. 4 tys netto , to nie bądźcie niemądrzy-poszukajcie sensownej oferty lub zostańcie na etacie.
A jak jest z rekrutacją na stanowisko partnera handlowego? Bo wymagania mają dosyć wysokie, jesli nie ma się doświadczenia da radę czy nie?
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.