Forum: Planeta sieć sklepów monopolowych - art. spożywcze i przemysłowe 138
Panie Jacku te bzdury spowodowało że kilkanaście osób zgłosił się do mnie na priv że ma podobne problemy z Planetę, te bzdury doprowadziły do spotkanie tych osób które zawierzyły Panu Marcinowi i straciły sporo własnego majątku, te bzdury o promocjach jestem w stanie udowodnić przedstawiając cała korespondencję z Panem Grzegorzem, z której jasno wynika jakie są zasady promocji i ile do niej trzeba dołożyć.
Wszyscy zainteresowani dostali ode mnie numer telefonu mogli się ze mną spotkać, wiedzą jaką placówkę prowadziłam- skoro jest Pan taki zadowolony dlaczego nie pisze Pan który punkt przynosi takie kokosy na pewno dostawcy z chęciom zmonitorują Pana wypłacalność bo z tego co zauważyłam i oni na forach się wypowiadają.
Nie wiem jakie teraz działania prowadzi Pan Marcin opisane przeze mnie sytuacje rozgrywały się na przestrzeni pierwszego półrocza 2010 roku – wtedy Pana w sieci nie było więc nie może mieć Pan wiedzy na temat tych działań tym samy też podstaw do twierdzenia że to nie prawda.
Jeśli Panu dobrze idzie gratuluje, jest Pan jednak w gronie nielicznych którzy mogą powiedzieć to samo.
W przeciwieństwie do Pana nie cechuje mnie wrodzone lenistwo poświeciłam sporo czasu i energii na ten sklep i współpracę i zamierzam odzyskać swoje pieniądze na drodze sądowej – pewnie nie ja jedna.
Wracając jeszcze do tych bzdur, ciekawi mnie czy Podobne zdanie ma właściciel sklepu z Westerplatte który wiele lat prowadził sklep monopolowy, skuszony obietnicami pana Marcina przystąpił do sieci – dzisiaj lokal już nie ma szyldu Planeta a jedynie napis „do wynajęcia” na pewno z powodu takich kokosów że właścicielowi z wrodzonego lenistwa nie chciało się już tej lukratywnej inwestycji prowadzić.
Co do szalonego rozwoju sieci – fakt liczba punktów imponująca ale nieaktualna nikt nie pokusił się o usuwanie ze strony www punktów już nie działających, wiem że niektóre są zamykane i czekają na nowych, chętnych, ale są i takie które od 2 lat nie działają przykład lokal z Wysłouchów – już od dawna jest tam inna działalność jakoś nikt z zapracowanych pracowników Planety, do których tak trudno się dodzwonić (tu moja rada proszę nie zapłacić jednej opłaty na rzecz Planety dzień po upływu terminu kontakt ze strony sieci gwarantowany) nie miał czasu zaktualizować.
Tak zgadzam się z ostatnim postem to wszystko prawda zamiast "zarabiaj z Planetą" powinno być "bankrutuj z Planeta" , powiem Państwu jedno Planeta to już jest na dnie tylko nikt o tym w biurze nie mówi , ale najlepse jest to że sama nazwa Planeta i jej sklepy bedą istnieć bo jak każdemu wioadomo Jest jeszcze żona która też ma firme pod tą samą nazwą wiec nic się nie zmieni a szkoda tylko bo najbardziej ucierpimy my .......
Aniu, firma Planeta Monika W to nie jest podmiot z ktorym podpisalas umowe, niech nikt nie podpisuje ankesu do umowy jesli Gertruda do was przyjdzie, niech nikt nic nie podpisuje, nie maja prawa zadac podpisu do aneksu!!!!!
nie dawajcie im pieniedzy za czyns jesli beda chcieli, oni juz sa na dnie i chca jak najwiecej uzyskac od nas. trzeba przeczekac az pojda na dno i oby tego skur... zamkneli jak najszybciej.
Ma takie długi ze sie nigdy z tego nie podniesie, nikt nie moze zmienic umowy na inna osobe. niech sprzeda swoje BMW, Audi zony i niech splaci czesc długow i wyplaci pracownikom ktorym nie placi juz 2 m-ce. jest bezczelny i nie mysli o innych ludziach. nie mozna sie tak dac traktowac!!! musimy poloczyc sily i wyjsc z tego jakos. wszyscy Franczyzobiorcy apeluje do was, nie dajcie sie szantazowac, on jest na dnie i chce jak najwiecej ugrac dla siebie!!!
dostaliscie maila o zmianie konta?? nie placcie na nie, macie inne na fakturach, niech przynajmniej czesco dostawców odzyska pieniadze.
nie odbierajcie od niego telefonów, to znaczy od jego piesków ktorym nie wiem jak nie jest wsytd tak dzwonic??
macie progarm za ktory zaplaciliscie na nie dziala tak jak powinien?? to jest jeden wielki oszust i trzeba z nimi ostro. batko to gbur ktory nie umiem interesów załatwiac, a wincencik to wielki kłamca,
jesli wam sie to jakos kreci to trzeba doprowadzic do tego zeby tego zlodzieja zamkneli albo niech lepeiej ucieka z karaju jesli mu zycie mile!!!!!!
alepuje do was nic nie podpisujcie i nic mu nie placicie!!!!!!!
Witam.
Na tym forum wypowiadam się po raz pierwszy.Miałam wielką ochotę przystąpić do sieci.Dzięki temu forum uważam,że miałam wielkie szczęście w życiu,dzięki Państwu moje pieniądze zostały w moim portfelu,a nie w kieszeni Pana W.Podziwiam Państwa,ze do tej pory,tak na prawdę nikt nic nie zrobił z tą sytuacją.Uważam,że na każdego jest jakis sposób,nie wierze,że ten Pan jest nietykalny i bezkarny.Tyle osób zostało oszukanych i wykorzystanych.Uważam,że szybkim i korzystnym rozwiązaniem Państwa problemów jest poinformowanie telewizji a konkretnie programu "Uwaga" gdyż nasza telewizja jest głodna takich sensacji.Po emisji takiego programu napewno nikt nie da się naciągnąć,a wierzcie mi,że to działa i to z piorunującym efektem.
Pozdrawiam:)
Witam. Czy to nie lepiej dla Was że sieć Planeta padnie?
Będziecie mogli prowadzić sklep pod własnym szyldem. Przecież koncesja wydawana jest na was, umowę najmu lokalu pewnie łatwo będzie przepisać na siebie.
Trzeba być dobrej myśli . Trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam
Witam tez mam podpisaną umowę z planetą i mam pytanie jak sie z tego wycofać i odzyskać pieniądze?
Witam
Chętnie odkupię wyposażenie sklepu PLANETA (meble, lady, pleksy). Jeś;li ktoś z państwa zlikwidował sklep i ma gdzieś w piwnicy wyposażenie proszę o kontakt 666102 466
Witam
A może ktoś ma ochote odkupic ode mnie dług Pana W. Chętnie się go pozbędę !!!!!!
Witam
Pozwolę sobie odświeżyć opinie o sieci Planeta z kilku powodów;
Zapytania moich przedmówców
Opinie , które jako obecny klient uważam za nieprawdziwe
Jestem klientem sieci Planeta od kilku miesięcy, jednakże znam tą sieć od kilku lat ponieważ mieszkam na terenie Krakowa.
Długo zastanawiałem się nad przystąpieniem do tej sieci- złe opinie w internecie przede wszystkim
Po dłuższych rozważaniach i rozmowie w siedzibie Planety postanowiłem udać się na spotkania z kilkoma klientami tej sieci.
I co się okazało ku mojemu zdumieniu;
JEST TROCHĘ INACZEJ NIŻ PISZĄ O TYM W INTERNECIE
Jednak nadal się zastanawiałem , poszedłem na jeszcze jedną rozmowę do siedziby
Postanowiłem spróbować... zaryzykować. A raz kozie śmierć - kto nie ryzykuje ten nie traci..
Na tą chwilę nie żałuje , jest tak jak opisano mi to na pierwszym spotkaniu w Planecie.
Mało tego dowiedziałem się jeszcze wielu innych ciekawych rzeczy..
Będąc pod logiem Planety mam od nich wsparcie, pomoc może nie zawsze na czas ale widać że się starają i widać też duże zmiany( to wiem od innych klientów z dłuższym stażem - poczta pantoflowa)
Nie płacę żadnych opłat
Wymyślam sobie promocje Planeta mi rekompensuje obniżenie ceny- to widać na stronie internetowej ilu klientów z tego korzysta
Sprawdzałem ceny, są najniższe- wcześniej podobno było inaczej. Sam już taniej nie kupię a w dodatku cały czas się obniżają.
Dostaję retro po czasie od dostawców 1,5% - to dużo bo moja marża to 14%
itd.......
Ogólnie jestem zadowolony i widzę zmiany w Planecie . Inni klienci z którymi się komunikuje też mają podobne zdanie.
Nie ukrywam jednak ,że pracy wkładam dużo i bardzo się angażuje.
NAjpierw trzeba trochę popracować ,żeby póżniej mieć z tego kożyśći- to słowa któregoś przedmówcy- popieram je.
Przykro się czyta opinie , które nie do końca pokrywają się ze stanem faktycznym.
Rozmawiałem z klientami w tej sieci i oni chętnie też by sie wypowiedzieli, jednak jak to jeden kolega powiedział--\" RAZ NAPISAŁEM DOBRĄ OPINIĘ TO OD RAZU POSYPAŁ SIĘ 10 NEGATYWNYCH.JAKBY KTOŚ TYLKO CZEKAŁ NA TO ŻEBY DOWALIĆ PLANECIE I TUSZOWAĆ DOBRE OPINIE ZŁYMI.
Pozdrawiam, Andru
iDodam jeszcze zapytania odnośnie dostawców- zapytanie kilku forumowiczów
Handluje z kim chce
Planeta i tak ma wszędzie umowy podpisane.
Od dostawców dostajemy kasę- retro
Ceny faktycznie najniższe- też sprawdzałem
Jeszce jedna bardzo ważna kwestia;
Sami nie dostaniecie towaru na termin z takimi cenami, w Planecie macie to bez problemu
Mam nadzieję że rozwiałem wszelkie watpliwosci co do dostawców i niech nikt tego nie podważa bo za mną stoi jeszcze paru innych klientów ,którzy głośno to potwierdzą.
Witam, też się wypowiem i dziwie się że jeszcze nikt nie wrzucił miliona negatywnych opini do twojej andru........
Krótko, zwiężle i na temat;
Mam dwa sklepy w Planecie
Jestem od trzech lat w tej sieci.
Pomysł pana W.- super
Początki- okropne
Nowi klienci nie widzą już tego co było przedtem.
Obserwacje pozwalają mi jasno stwierdzić - poprawa znacząca
Obecnie - nie powiem że super- jest ok - odkułem się trochę , dobrze zarobię , rozmawiam na temet otwarcia trzeciego sklepu.
Na forum dużo prawdzić informacji ale te czasy naszczęście już mamy za sobą.
Nic na siłę.
Widać ,że pana W. musiały zaboleć te opinie- poprawa ogromna- stara się chłopina
Wymyślij też kolejny pomysł- nowe sklepy ale już nichce oddać do franczyzy , podobno odrazu są dochodowe
Sory za szczerość ale chyba oto tu chodzi
Reasumując sieć godna uwagi.
Killer dziwisz się? Może dlatego że Andru i Ty to ta sama osoba :) popatrz na hosta ... jak ja lubię takie firmy, które w taki sposób samodzielnie budują sobie PR ... tylko to jest tak żałosne.
Mała podpowiedź na przyszlość: jak będziecie sami siebie chwalic popracujcie nad językiem, choćby takie stwierdzenie jak \"inni klienci\" wiadomo, że Wasi partnerzy to Wasi klienci i takiej terminologii używacie, ale gdyby to faktycznie pisał prawdziwy partner sieci użył by zwyczajnie sformułowania \"inni partnerzy\" :) Większej analizy nie będe robił bo po co Wam ułatwiać pracę. Zastanawiam się tylko jak można z taką premedytacją wkręcać ludzi ehhhh
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.