Forum: Piec do pizzy - jaki wybrać ? - gastronomia 221

delatorre 04.07.2011 *.77-253-44-76.adsl.inetia.pl

7

Witam

Noszę się z zamiarem przejęcia dość dobrze prosperującego lokalu(restauracja), chciałbym rozszerzyć ofertę o pyszną pizze, (jakość, jakość i jeszcze raz, jakość). Aby pizza miała naprawdę dobrą, jakość musi być przygotowana z zachowaniem kilku podstawowych zasad. Jedną z nich jest oczywiście oryginalna receptura. Podstawa jest dobre ciasto, bez którego pizza nie ma odpowiedniego smaku, lekkości  struktury. Jednak, aby ciasto było dobrze zrobione musi być również odpowiednio wypiekane. W tym momencie wkraczamy w zagadnienie sprzętu gastronomicznego koniecznego do wypiekania pizzy, czyli pieca. I tu pojawia się problem, jaki piec wybrać???,(dodam jeszcze, iż nie jestem stanie zainstalować tam pieca opalanego drewnem). 

Proszę o radę osoby prowadzące teko typu działalność.

Pozdrawiam

XXXXX 05.07.2011 *.gl134-11.master.pl

64

To forum gastronomiczne czy franczyowe?:D

Nim kupisz piec musisz zalozyc jakas ilosc sprzedazy. Nie jest ci chyba potrzebny piece ktore maja duze pizzerie;) Jesli chodzi o mnie to polecam nowy sprzet. Bo jak kupisz jakis piec uzywany z przepalonym szamotem to bedzie wiecej problemow jak pozytku. 2 temat jakiej wielkosci pizze chcesz robic. Jak chcesz miec dowoz prooponuje 50cm. Jak nie to 30cm ci wystarcza. Z ciastem jest tak ze im prostsze tym bardziej smakuje ;)

 Pozdrawiam

Marek Trzmuda 17.06.2015 *.178.212.144.54.siec.idealan.pl

2

Witam palnuje zakupic piec do pizzy elektryczny jakiej firmy byscie polecili?

tomaasz 18.06.2015 *.89-74-139-171.dynamic.chello.pl

44

Przejżyj sobie ofertę http://www.tanake.com.pl, jeżeli lokal jest niewielki myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie piec dwukomorowy SMALL3T GAM.

Marek Trzmuda 18.06.2015 *.178.212.144.54.siec.idealan.pl

2

Co myslicie o piecu do pizzy z firmy pizza grup entry max 6L?

sylia 29.06.2015 *.89-74-139-171.dynamic.chello.pl

4

Według mnie warto w tym temacie zasięgnąć porady specjalistów. Mamy przecież w Białymstoku fabrykę maszyn gastronomicznych, już ma etapie planowania inwestycji można przecież rozpocząć współpracę z fachowcami, oni na pewno doradzą jakie rozwiązanie będzie najlepsze.

Remedios3333 21.07.2015 *.193.33.8.61

1

Ja mam ten http://www.szron.eu/piece-do-pizzy/3966-piec-do-pizzy-jednopoziomowy-ds-pyr-9.html i jestem zadowolony.... co prawda wysyłka trwała aż 4 dni, ale sam piec sprawuje się bardzo dobrze, no i co najważniejsze, to polska firma.

tyrina 23.07.2015 *.z-connecto-r.static.3s.pl

14

Może najpierw napisz ile możesz na to wydać i jak duży jest lokal? Może się okazać, że będą potrzebne nawet dwa piece.

śniegowy 17.10.2015 *.178.165.128.152.wireless.dyn.drei.com

1

Witam wszystkich chcących otworzyć własny lokal z pizzą. Na swoim z kolegą działam dopiero 68 dni, ale mam już "jakieś" doświadczenie. Wcześniej, prawie 3 lata pracowałem w podobnym lokalu. Ogólnie, jest tak jak się tego spodziewałem, tzn. są dni z lepszym i gorszym utargiem (wtedy robię się nerwowy) :-).

Najważńiejsze to surowiec, a dokładniej jego świeżość. Klient nawet jeśli nie jest wybitnym koneserem to i tak podświadomie wyczuwa dobrą jakość a to przekłada się na kolejne zamówienia. Jeśłi chodzi o sprzęt to kupiliśmy prosty piec 2 komorowy z dobrym szamotem, podstawę, 2 łopaty, stół, chłodziarkę, regał i kilka drobnych rzeczy.
Początkowo miało być w leasingu, ale ostatecznie poszło za gotówkę.
Podłączenie i ustawienie wszystkiego zajęło nam z kolegą kilka godzin. Myślę że ważne jest też ciągłe trzymnie poziomu i niepopadanie zbytnio w rutynę, trzeba podglądać co ciekawego podają inne lokale w Polsce i za granicą, bo pizza zawsze może być lepsza:-)

Julia Mroczek 02.12.2015 *.176.221.122.149

51

A ile mniej więcej mozesz przeznaczyć na ten piec? Bo to jaki kupisz w dużej mierze zależy od tego jakie masz fundusze. Wybór pieców do wypieku pizzy na rynku jest w końcu spory. Zerknij sobie na ten piec

http://multigastro.pl/piec-przelotowy-do-pizzy-morentti-forni-mfmt64e-sc60.html

Jest to piec przelotow marki Morentti forni. Aktualnei jest to jeden z popularniejszych modeli pieców do wypiekania pizzy. Może nie jest taki tani ale jest bardzo dobrej jakości, wytrzymały oraz powinieneś być z niego zadowolony.

Piotr Benet 02.12.2015 *.smtp126.amoureux.com

48

Odgrzewam, temat. Potrzebuję wymienić piec na nowy, bardziej wydajny. Ten który mam teraz często przypala pizza. Możecie mi polecić cos w tym zakresie?

Piter22 02.12.2015 *.d93-186.icpnet.pl

5

A jaki masz ten piec? Bo wiesz, trzeba najpierw zlokalizować źródło problemu, dlaczego ci przypala pizzę. Porównaj sobie może z szerszą ofertą, bo jest kilka rodzajów pieców do pizzy: http://venda.pl/piece-do-pizzy-c-840_34.html

paulinakoliszka 04.12.2015 *.212.191.4.215

6

Ech, wielka szkoda, że nie możesz zdecydować się na piec opalany drewnem. Można wiedziec dlaczego? Pizze z niego są najsmaczniejsze!

martakowalska 09.12.2015 *.d158-72.icpnet.pl

3

Ja mam piec dwukomorowy elektryczny tego typu - http://www.gieldagastronomiczna.pl/6-urzadzenia-grzewcze/1526-piec-do-pizzy-2-komorowy-2x6-pizzy-o=32cm. Spełnia swoje zadania bardzo dobrze. Ciasto się nie przypala, ani nie pachnie spalenizną, jak w przypadku starych pieców. Odkąd kupiłem nowy piec, przybyło mi klientów.

Filip Michal Filip 15.12.2015 *.46.175.231.181.maxnet.net.pl

1

Co sądzicie o tym piecu?

https://mmgastro.pl/produkt/szczegoly/12049,piec-do-pizzy-2-komorowy-b-8

Magda Gruber 26.12.2015 *.89-70-29-172.dynamic.chello.pl

2

Gort ma bardzo dobry sprzęt do lokali gastronomicznych w tym piece do pizzy i inne akcesoria.

martakowalska 12.01.2016 *.apn-95-40-150-144.dynamic.gprs.plus.pl

3

Ja mam piec ze sklepu Gieldagastronomiczna.pl i jestem z niego bardzo zadowolona. Prowadzę niewielką pizzerię w Poznaniu dzięki pizzy mam sporo klientów.

KarolP 20.03.2016 *.89-70-29-172.dynamic.chello.pl

59

Firma Tanake ma bardzo dobry sprzęt do lokali gastronomicznych, miałem okazje pracować w restauracji z ich sprzętem i na prawdę bardzo dobra jakość

Magda Mrukwa 18.07.2016 *.apn-46-76-102-246.dynamic.gprs.plus.pl

2

Witajcie wielbiciele pizzy.

Generalnie jeśli chodzi o rynek pizzy w Polsce to on się dynamicznie zmienia, z uwagi na fakt że z mężem często odwiedzamy różne lokale to mamy wyrobiony pogląd na ten temat. Pizzerie inwestują w produkty z Włoch (mąki Caputo 00, przeciery z pomidorów san marzano), zamawiają piece, a jak piec do pizzeri to tylko piec neapolitański np. Stefaono Ferrara, Enzo Forni czy Acunto Napoli. Pizzerie najbardziej oblegane takie jak NOLIO Mąka i Woda czy SERIO mają takie piece.

obiektywny komentator 18.07.2016 *.d92.gorlice.zicom.pl

354

siedząc na sali wiesz jakiej mąki używają w pizzeri .... niebywała ściema ... szkoda, że przy tych wszystkich nazwach nie wpisałaś cen po ile je sprzedajecie, żeby SPAM był rasowy

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.