Forum: Co sądzicie o myjni bezdotykowej?? - usługi dla konsumentów 47
według mnie myjnie nie są opłacalne ze względu na to, że praktycznie na każdej stacji paliw jest myjnia :/ Chociaż mogę się mylić ale jeśli tak to proszę o przedstawienie jakichś konkretnych statystyk
Warto, ale nie koniecznie we franczyzie. Lepiej zamowic myjnie u dobrego producenta. Ja mam w firmie Aspera. Myjna ziala kilka miesiecy i jest bardzo dochodowa.
Ja jeżdżę na taką myjnię. To bardzo wygodne rozwiązanie.
E tam, lokalizacja nie taka ważna. Sam mam myjnię Aspera w małej miejscowosci, blisko dużego miasta, w którym aż roi się od różnego rodzaju myjni i co? też wszyscy odradzali, że lokalizacja najważniejsza, a moja jest dość kiepska bo duża konkurencja. Jednak jak sie okazalo mam wieeelu klientow, bo ludzie coraz czesciej patrza nie na lokalizacje, a na jakosc zycia. Więc? Więc nawet przyjeżdzają do mnie z miasta. Specjalnie :)
A franczyzy nie polecam :)
Mi duzo osób mówiło żebym nie brał się za to, że myjnia będzie stała nieużywana, że u nas w mniejszym miasteczku ludzie sami sobie na podwórkach samochody myją. Nic bardziej mylnego. Oczywiście na początku nie było może najłatwiej na świecie. Musiałem ogarnąć jak się w ogóle do tego zabrać. Postawiłem na greensteam, ponieważ chciałem mieć jakieś solidne zaplecze, a nie firmę ‘krzak’, dbają zresztą o klientów i udzielili mi informacji, których potrzebowalem. Okazalo się, że nawet w niewielkiej miejscowości ludzie stawiają na wygodę i wolą podjechać i szybko skorzystać z myjni niż biegac ze szmatką myjąc auto
Zgodze się z innymi osobami, że warto postawić myjnię bezdotykową. Może nie jest najważniejsza lokalizacja, ale wiadomo... musi byc taka, by w okolicy byli potencjalni klienci. jednak ze swego doświadczenia wiem, ze najwazniejsza jest jakosc mycia czyli jakość myjni. I tu polecam firmę Aspera - u nich zamawiałam swoje myjnie
ja dla mnie super opcja, na pewno bardzo wygodna. A korzystał ktoś z parowej?
Zgodzę się z przedmówcami. U nas bylo podobnie. najpierw wykładaliśmy własne środki, a potem zwrot. Co do budowy stacji paliw to polecam firmę Aspera.
Jak dla mnie, to myjnia bezdotykowa to świetna opcja na biznes, wynajmujesz firmę, która stawia wszystko za Ciebie, ustawia, pzreszkalają CIę w temacie i tylko, do Ciebie należy jedynie inwestycja, która w szybkim czasie się zwróci z nadwiazką. Jedną z firma, któa zajmuje się tego typu biznesem jest Aspera, stawiali myjnie dla mojego znajomego, który sprzedał wszystko co miał i zainwestował w myjnie, postawił wszystko na jedną karte i powiem że się opłaciło.
Fajnie mieć taką myjnie + myjnie ręczną i zajmować się auto detailingiem. Wiadomo nie każdego stać na ręczną a bezdotykową można traktować jako dodatek.
tez uwazam ze myjnia bezdotykowa to super pomysł na biznes i również słyszałam wiele dobrego o producencie ASPERA ktory buduje takie myjnie
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.