Forum: Samochodowa myjnia parowa, autokosmetyka - usługi dla konsumentów 47
Pomagamy w takich wnioskach.
ecomyjnia@ecomyjnia.pl
pozdrawiam Arek
Oprócz sprzętu liczy się też marka chemii. Sprzet to tylko narzędzie, natomiast to chemia „myje”. Jest wiele srodkow, które SA horrendalnie drogie i na wstepie w polskich warunkach podniosłyby ceny usługi do takiego poziomu ze nikogo nie byloby stac. Z rzeczy dobrych cenowo i skutecznych jest polecane premo. W zasadzie spory procent myjni uzywa tylko tego. Poza tym z teog co wiem mają dobre opcje dowozu, co jest nei bez znaczenia (skończą ci się środki chemiczne=nie możesz pracowac i nie zarabiasz).
Ludzie, torche wyobrazni. Jak ładujecie sie bez biznesplanu, bez pomysłu, bez odpowiedniej chemii, o czym wyzej, bez sprzętu klasy Optima to taka myjnia parowa nie wyjdzie. Njapierw plany, rozeznanie a dopiero potem do klawiatur!
Ludzie, torche wyobrazni. Jak ładujecie sie bez biznesplanu, bez pomysłu, bez odpowiedniej chemii, o czym wyzej, bez sprzętu klasy Optima to taka myjnia parowa nie wyjdzie. Njapierw plany, rozeznanie a dopiero potem do klawiatur!
są tylko dwie firmy franczyzowe które się liczą :
ecomyjnia z Katowic
steam art z Poznania
a ja powtórże - nieważne czy we franczyznie czy na swim, wazny jest dobry sprzet i chemia. Sprzetu jest duży wybór, z chemiii nada się np. Premo. No i reklama, reklama to podstawa.
Witam.Szykuję się do otwarcia mobilno-stacjonarnej myjni parowej z możliwością dezynfekcji urządzeń gastronomicznych i w związku z tym mam prośbę o więcej informacji na temat opłacalności i zainteresowaniu klientów. Pozdrawiam Wiesiek.
A ja za to polece firmę, z którą od ponad 2 lat współpracuję - Eco-Smart z Poznania. To co mnie do nich przekonało to to, że sami prowadza myjnię parową od kilku lat a dodatkowo czego nie oferuja inni robia naprawdę fajne szkolenia z pielęgnacji samochodów. Sprzęt jaki kupiłem jest dobrej jakości. Tylko raz maszyna wylądowała na serwisie, bo się jakiś bezpiecznik przepalił. Polecam naprawdę tę firmę, bo indywidualnie zawsze podchodzi do klienta i chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem a to rzadkość.
Patrz co wyżej stoi o chemii i Premo. Sam sprzet to jedna sprawa ale para nie zmyje wszystkich zabrudzen, potrzebne jest cos co pomoze je rozpuscic
Nie polecam otwierania myjni parowej w małych miastach i miasteczkach.:( Być może w większych aglomeracjach ten pomysł się sprawdzi. Polskie społeczeństwo nie dojrzało do tego rodzaju usług. Większość się targuje i liczy na usługę za pół darmo!
ja otworzyłem rok temu myjnię, w systemie franczyzowym z grupą Detail King, ecomyjnia z Krakowa. pomogli mi w dotacjach i różnych formalnościach, a sprzęt naprawdę bardzo solidny, jak na razie mimo ciągłej eksploatacji działa bezawaryjnie, kosmetyki samochodowe również dobrej jakości.
ja również z nimi współpracuję i jest OK, dobre warunki, a jak ktoś chce rozpocząć z nimi współpracę, to pomagają w formalnościach. ale mniejsza, większe znaczenie ma sprzęt - mają dobre masyzny, nie żadne chińskie, mnie na razie nic nie padło, a eksploatuję je sporo. biznes mam w średniej wielkości mieście, na brak klientów jak do tej pory nie narzekam, chociaż oczywiście mogłoby być więcej.
możecie podpowiedzieć, kto stawiał Wam konstrukcję stalowe hal? Znalazłam fajną ofertę CoBouw http://www.cobouw.pl/hale-stalowe i chyba skuszę się na współpracę. Podobno potrafią postawić budynek w bardzo krótkim czasie.
Polecam użytkowanie myjni parowej, jest to ekologiczna forma mycia pojazdu dostępna na podbeskidziu - http://mobilno.pl
Kolego, to jest forum o biznesie, a nie dla tych co sobie auta myją ;)
W razie jakich kolwiek pytań odnośnie myjni parowych, modeli, marek, specyfikacji zapraszam do kontaktu. marcin@profesjonalnemyjki.pl
Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.