Forum: Gdzie najlepiej kupić mieszkanie pod wynajem? - dom i ogród 51

Najlepiej to kupować mieszkania w dobrych dzielnicach, blisko uczelni w dużych miastach. Ja sam jak kupowałem swoje to bardzo interesowałem się inwestycjami we Wrocławiu. Ostatnecznie postawiłem na dewelopera Blockpol http://www.blockpol.pl/inwestycje/wroclaw/ . Teraz jestem zadowolony, ale wiem ile to nerwów i stresów z tym związane, te papiery, to badanie rynku. Nie zazdroszczę.
Najbradziej opłaca się nadal w Warszawie, co by się nie wydarzyło to tu zawsze będzie pewne obłożenie przynajmniej w aparthotelach. Dlatego Wola Invest to doskonałe rozwiązanie dla kupujących pod wynajem.

Warto wybierać miasta największe i z szansami na dalszy rozwój, jak Warszawa, Gdańsk, Kraków, Poznań czy Wrocław. To prężne ośrodki i tu na mieszkania zawsze będzie popyt. Ze swojej strony polecam warszawski Ursynów - http://www.klikmapa.pl/mieszkania-na-sprzedaz,mi-warszawa,dz-ursynow.html
Pod wynajem najlpiej wybierać lokalizację blisko centrum, Bliska Wola albo właśnie apartament w Wola Invest jest dobrym pomysłem.
W centrum jest dość głosno tak wiec nie jest to dobre miejsce do życia ( no chyba,że ktos lubi takie klimaty), niemniej okolica do kupna mieszkania pod wynajem jak najbardziej. Dzięki dobrej lokalizacji możemy otrzymać o wiele lepsze ceny za dane mieszkanie.
Jesli mogę coś doradzić to zerknijcie sobie tutaj
www.mapanieruchomosci.pl
Na stronie jest wygodne zestawienie wszystkich nowych mieszkań w Warszawie oraz w Polsce. Nowe mieszkanie to lepszy standard, wielu deweloperów poza tym daje mozliwość dopłaty do totalnego wykonczenia ( nawet z meblami...). Wynajmiecie takie mieszkanie w o wiele lepszej cenie niż to na rynku wtórnym.

Jeśli chodzi o mieszkania w Warszawie to niezależnie od dzielnicy będą chętni na wynajem. Pewnie lepiej w okolicach centrum lub szkół (UW czy Politechnika - tutaj masz dużo wydziałów w Warszawie na różnych dzielnicach). O szkołach mowa jeśli oczywiście celujesz w studentów.
Wszystko zależy od oczekiwań kupującego, takie osiedla jak Zielona Dolina kuszą atrakcyjną ceną a np Bliska Wola świetną lokalizacją. Wiele też zależy od przeznaczenia mieszkania, bo pod wynajem warto rozważyć Wola Invest.
Lokalizacja jest oczywiście ważna ale dobrym rozwiązaniem jest też zakup niedrogiego mieszkania na spokojnym, cichym osiedlu Arkadia Łomianki, idealne miejsce dla tych którzy nie lubią spalin i wielkomiejskiego wszechobecnego hałasu.

Najlepiej w centrum lub przy dobrej komunikacji. Każdy szuka mieszkania do wynajęcia tam gdzie ma dobre połaczenia komunikacyjne i wszędzie blisko.

Najlepiej, żeby mieć blisko do roboty.

Ważna jest lokalizacja blisko węzłów transportu publicznego, jak np. metro w Warszawie. Jeśli nie ma dobrych połączeń to będzie potem trudno sprzedać mieszkanie. Warto zainwestować w dobrą lokalizacje nawet gdy mieszkanie jest do remontu.

Jeżeli chodzi o mieszkania na sprzedaż to najbardziej polecam Wole i Mokotów. Bliskość centrum przemawia głównie za Wolą, Mokotów też bardzo dobre położenie i wszystkim raczej dobrze się tam żyje.
Mieszkanie pod wynajem najlpiej kupować w centrum lub w bezpośredniej bliskości, jeszcze lepiej pod wynajem kupić apartament.

A ja zastanawiam się nad mieszkaniem w Prądnik Parku. Cena zachęca do kupna, komunikacja doskonała pod nosem, myślę że to całkiem niezłe miejsce na inwestycję.

My zainwestowaliśmy w dwa mieszkania na jednym z Warszawskich osiedli. Skusiła nas przede wszystkim dobra lokalizacja, cena, a także fakt, że posiada sensownego zarządce (Lemmon House). Osiedle jest bardzo zadbane, ma wiele miejsc parkingowych, dużo zielonej przestrzeni i cieszy się dużym zainteresowaniem wynajmujących. Dzięki specjalnej platformie udostępnionej mieszkańcom osiedla , mamy wgląd do rozliczeń, co bardzo ułatwia nam sprawę. Możemy w każdej chwili zobaczyć, czy wpłynęły wszystkie należności za czynsz. Zarządca zajmuje się również naprawą wszystkich usterek i sprawdza regularnie stan techniczny budynków.

Najlepiej tam, gdzie jest dużo studentów. Zawsze będzie "branie" na takie mieszkanie. W Warszawie jest kilka takich miejsc.

Wszyscy o tych studentach, tylko że to jest akurat target, któremu najmniej się ufa. Po co kupować mieszkanie z założeniem, że będą z tego tylko problemy i użeranie się z problematycznymi lokatorami, ich impezami, niszczeniem mienia albo opóźnieniami w zapłacie? Wiem, to krzywdzące uogólnienie, ale niestety wciąż większość wynajmujących ma takie podejście. Widzę to na co dzień jako członek Stowarzyszenia Mieszkanicznik. Gdyby tak ludzie chcieli się u nas trochę podszkolić, to rynek wynajmu wyglądałby zupełnie inaczej. No ale. Robimy co możemy i po tych osobach, co się zgłaszają, widać, że zmieniają podejście do traktowania studentów jako najemców na lepsze.

Na pewno najlepiej w dużych miastach i najlepiej koło jakichś centrów biznesowych.

Najlepiej wybierać miasta studenckie albo takie, które mają potencjał biznesowy. Będzie wtedy pewność, że całym rokiem znajdą się osoby szukające jakiegos lokum. Moijałabym raczej miasta turystyczne, typowo sezonowe, bo w nich mogą znaleźć się chętni na wynajem, ale tylko przez kilka miesięcy w roku. Inną kwestią, dość istotną jest kwota jaką chce się zainwestować, bo właściwie wszystko od tego zależy.

W/g mnie w Krakowie można dobrze mieszkanie wynając, tylko trzeba w dobrej cenie kupić aby na starcie dużo nie wtopić. Ja przyglądam się kilku nowym inwestycjom np. w Prądnik Parku buduje firma Gama-m lokalizacja rewelacyjna kino, basen, centrum handlowe pod nosem.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 556
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 207
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.