Forum: Gadżety reklamowe - co zamówić? - usługi dla biznesu 65
Jeżeli torba przedstawia to samo co np. szyld - w sensie logotyp - to jak nabardziej.
Ja zamawiałem notesy i bardzo fajnie się sprawdziły
Zapraszam do zakupu gadżetów reklamowych indywidualnych już od 1szt na www.reklamowe.co.
Polecam nadruki z własnym zdjęciem, grafiką lub tekstem.
Ja zamawiałem ostatnio kalendarze wizerunkowe (http://maciaszczyk.pl/portfolio/zobacz/farby-kabe-kalendarze-wizerunkowe-2010-2014/kat:5).
torby płócienne, otwieracze do piwa albo okulary przeciwsłoneczne z logo, wszystko bardzo praktyczne :)
Jeśli gadżety reklamowe to tylko http://side.com.pl/ . Na rynku działają od lat, zaopatrują tysiące firm w kraju i zagranicą, są autoryzowanym dystrybutorem większości katalogów z gadżetemi dostępnych na rynku jak również ceramiki reklamowej.
Ja uważam, że gadżety zawsze powinny zależeć od działalności firmy, inwestycja taka nie zawsze jest niezbędna, a czasem to po prostu strata pieniędzy. Jeśli na przykład robisz kosmetyki, to daj sobie spokój z gadżetami, a postaw na ich wygląd. Projektowanie opakowań jest robione przez profesjonalne firmy, które pomogą nam zrobić takie, żeby były zauważone przez klientów. Zdecydowanie długopis tego dla nas nie zrobi. Co z tego, że ktoś będzie nim pisał, jak będzie tylko nazwa firmy i pewnie szybko zapomni, skąd w ogóle go ma.
Moim zdaniem dość dobrze sprawdzają się kalendarze firmowe (książkowe, do postawienia na biurko lub trójdzielne). Zwłaszcza teraz w okrenie bożonarodzeniowym/noworocznym takie gadżety to strzał w dziesiątkę. Nasza firma od kilku lata zamawia cały pakiet kalendarzy z logiem firmy w Extremie i klienci zawsze są zadowoleni, bo to się po prostu przydaje. A przynajmniej przez cały rok o nas pamietaja. ;)
Moim zdaniem w gadżetach reklamowych raczej sezonowość, jesienią parasole, latem może nawet frisbee czy czapki, a teraz to kalendarze reklamowe to najlepszy pomysł. Rok temu dla firmy wziąłem od Jotana (jotankalendarze.pl) i w tym rokju też od nich wezmę, wybiorę inny format, trzeba eksperymentować ;)
To właściciel firmy powinien wiedzieć jakie gadżety najlepiej trafią do jego klientów czy też potencjalnych klientów. Oczywiście nie jest tak, że za każdym razem sprawdzają się przedmioty związane tematycznie z branżą, w której działa przedsiębiorstwo, ale czasem właśnie tak bywa. Najlepiej, aby wybór był jak najbardziej zróżnicowny. Przy większych zamówieniach warto zapoznać się z tym katalogiem gadżetów. Wybór jest szeroki, ale na początek zaleciłbym od czegoś uniwersalnego, np. pamięci przenośnych USB.
Dobrze jest kupić coś praktycznego, co na pewno się przyda. Taką rzeczą mogą być kalendarze.
Moim zdaniem fajnymi gadżetami reklamowymi są bluzy i koszulki z nadrukiem. Takie nadruki na koszulkach robi każda drukarnia sitodrukowa, dzięki temu koszt jednostkowy termotransferu jest bardzo niski.
Świetnym pomysłem są torby papierowe, są dobrą reklamą, a także pokazują, że firma dba o śroowisko.
Polecam Mamacube. Profesjonalna firma, wszystko terminowo, szeroki wachlarz produktów, nadruki są wysokiej jakości, konkurencyjne ceny, fachowe doradztwo. Ja jestem z ich usług bardzo zadowolony i na pewno będę w przyszłości ponownie u nich zamawiać.
Polecam jeżeli ktoś szuka czegoś nowego jako gadżet firmowy. Drewniane obudowy na telefon
z własną personalizacją. Można np. na takiej obudowie przygotować własny firmowy logotyp. Jeżeli są jakieś pytania zapraszam.
Spory wybór porządnych gadżetów reklamowych jest na stronie Openprint: Jest to drukarnia internetowa, w której od jakiegoś czasu robimy zamówienia. Maja tam dobre ceny. wszystkie materiały są wykonane porządnie.
Kubi i długopisy zawsze najbardziej się przydają. Moze też torby?
Jasne, ze dobry a nawet powiem więcej - najlepszy! My z takiego korzystamy i klienci są zadowoleni!
Zamawiamy na www.usbgifts.pl - mają tam duży wybór modeli i świetne ceny. Także polecamy tą stronkę
Uważam że jedną z opcji skutecznej reklamy jak i gadżetów jest wizytówka danego przedsiębiorstwa będąca jednocześnie kartą stałego klienta, oferująca rabaty, co w dzisiejszych czasach działa na klienta lepiej niż rabat?
Zapraszam do prywatnej dyskusji, wymieńmy poglądy i doświadczenie :)
reklamyst@gmail.com
Według mnie sprawdzają się praktyczne gadżety, z których klienci będą później korzystać, np. notesy i długopisy (chociaż to jest bardzo powszechne, nie ma w tym niczego nowego). Ale ciekawą opcją są też torby np. materiałowe z nadrukiem, które są teraz tak modne. Ja np. zamawiałem takie torby od Atemi i pomysł się sprawdził, klienci byli zadowoleni.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.