Forum: Yogen Fruz - gastronomia 221
1. Jakie lokalizacje dzisiaj cieszą się największą popularnością (markety, rynki, lokalizacje sezonowe (tzn. gdzie jest spodziewany największy obrót.
2. 240 porcji sprzedanych dziennie - czy to jest przy założeniu jednego sprzedawcy? i ile godzin w ciągu dnia jest czynny punkt.
3. Jaki jkest koszt zmienny 1 porcji (cena półproduktów, opakowanie(?), opłata licencyjna - jeśli tak jest kalkulowana.
4. Jaka jest cena netto (bez VAT) produktów.
5. Czy franchisingobiorca też jest płatnikiem podatku VAT (?).
Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te pytania to prosiłbym mail'a na nw. adres
jacekjacek53@wp.pl
Szanowni franczyzodawcy - a może tak ostrożniej z tymi waszymi prognozami.
Sam jestem inwestorem i wiem ,że w interesie nie jest tak łatwo jak to przedstawiacie.
Życzę ostrożności franczyzobiorcom.
Zbyt dużo macie do stracenia- w przeciwieństwie do dawców !!!
Co do YF, to trudno chyba żeby jakiś punkt "zbankrutował" - nie ta skala działalności. Poprostu ktoś rezygnuje i prowadzi inną działalność.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.