Forum o artykule: Pizza z Ameryki 221
Witam posiadam domene AMERICAPIZZA.PL ...mozna otworzyc pizzerie w amerykanskim stylu i bez placenia zadnych oplat do sieci.
Zapraszam na allegro.
co sprawiło że jesteś zainteresowany ofertą współpracy z tą firmą? i w jakim zakresie w ogole miałaby być ta współpraca? raczej biurowa, zajmowałbyś się sprawami papierkowymi czy kontakt z klientem i rzeczywista działalność gastronomiczna?
Nie za bardzo rozumiem twojego stwierdzenia jak by miala moja wspolpraca wygladac. Normalnie, oni mi udzielaja licencji a ja otwieram pizerie.
chyba nie ma co sie wahać. Albo sie otwiera albo nie. Obecnie NYPD otwiera dwa lokale we Wrocławiu. Ja natomiast postaram się powalczyć na pomorzu w kilkunastotysiecznym miasteczku . Owarcie przewiduje w marcu lub kwietniu. NYPD ma jedną i to wielka przewagę nad konkurencją- nie zmuszają cię do zakupów produktów w jedynie słusznej hurtownii. Masz miec dany produkt , dobrze jakbys kupował w macro, ale jak bedzie promocja np., w Tesco na tenze produkt to kupujesz i tyle. Wbrew pozorom ma to duze znaczenie i logistyczne ale i tez finansowe. Właściciel to młody chłopak i mozna sie zx nim dogadać , nie cuduje i nie opowiada frazesów z książek marketingowych.Wydaje mi się ,ze warto spróbować. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale byłem zaraz po otwarciu lokalu w Toruniu i bardzo mi sie podobało -zarówno wystrój jak i jedzenie.
Dzięki Daras,
Ja mam spotkanie (kolejne już) z nimi w przyszłym tygodniu. z tego co Pan Tomasz mi mówił to w najbliższym czasie będzie kilka otwarć (łącznie ma być 11-12 lokali), także jestem bardzo podescytowany.
Nie boisz się trochę że małe miasto (jak sam napisałeś kilku-tysieczne)?
Pozdrawiam
Piotrek
Jesli chodzi o Twoje pytanie Piotrek- jak kazdy biznes niesie ze soba ryzyko. Czy sie boję- bez przesady, ale tez nie nastawiam sie na kokosy. Jesli chodzi o lokalizację - to otwieram w miasteczku kilkunastotysiecznym(powiatowym) , a nie kilkutysięcznym. Desperatem to nie jestem , choc pewnie w kraju sa takie miasteczka (kilkutysięczne), gdzie takowy interes by wypalił. Wszystko zalezy od struktury spoleczności jej zamieszkujacej- wieku, zasobnosci porfela itp itd. Póki co jestem w trakcie remontu lokalu (70mkw). Planuje otwarcie w marcu- ale czy będzie to 1 czy 30 to czas pokaże.
Każde takie przedsięwzięcie wiąże się z ryzykiem, ale jeśli masz dobry pomysł i plan działania to warto spróbować. Zależy to od wielkości miasta i ilości mieszkańców.
Daras jak idzie otwieranie lokalu? Nie szukasz wspólnika, aby zmiejszyć koszty?
Tak ciężko uruchomić google i wpisać pizza domino? Namierzenie właściciela zajęło mi 15 sekund. Jeszcze podaje Pan publicznie swój adres mailowy, po to aby kolejny spam robot go zczytał, dodał do swojej bazy i będzie Pan miał kolejny niechciany spam na skrzynce. Ludzie, myślcie trochę...
Pizza z Ameryki
Pierwszy lokal z pizzą w nowojorskim stylu powstał w 2009 roku. – Zakładałem go wraz z bratem i kolegą – opowiada Tomasz Jench. – Wszyscy mieliśmy słabość do Stanów Zjednoczonych i lubiliśmy gotować. Wiem, że pizza to nie jest amerykańskie danie. Ale my postawiliśmy na specyficzną pizzę nowojorską, podawaną na cienkim, a nie – jak w reszcie Stanów – grubym cieście oraz z dużą ilością składników. Po drugie w tamtym czasie konkurencja w tej branży była sporo mniejsza.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.