Forum o artykule: Język na licencji 34
Dla mnie najbardziej skuteczną metodą nauki języka angielskiego jest ta oferowana przez Angloville.
Ogromnym plusem jest to, że kurs stawia szczególny nacisk na komunikację oraz porozumiewanie się w języku obcym. Dzięki dobrze prowadzonym zajęciom łatwo można przełamać barierę w porozumiewaniu się w języku angielskim. Kolejnym plusem jest to, że zajęcia prowadzone są przez native speakerów, dzięki temu można osłuchać się z prawidłową wymową oraz akcentem.
Ostatnio interesowałam się ofertami różnych szkół językowych i zaciekawiła mnie oferta Personal Tutor. W przypadku dorosłych dostepne sa dwa rodzaje kursów, tradycyjny, który uczy wyłącznie żywego języka, niezbędnego w codziennych sytuacjach. Uczeń wie po takim kursie jak skutecznie przełamać barierę komunikacyjną, co jest dużym problemem dla sporego grona kursantów. Kurs oparty jest na metodzie komunikatywnej. Oznacza to, że gramatyka i poznane słownictwo są ćwiczone podczas dyskusji. Innym rozwiązaniem jest intensywny kurs pozwalający na znaczną poprawę znajomości angielskiego w bardzo krótkim czasie. Każdy może wybrać coś dla siebie, ja zdecydowałam się na metodę komunikatywną i mam nadzieję, że wkrótce zobaczę efekty mojego wysiłku :)
Język na licencji
Szkoły Speak.pl uczą języków metodą bezpośrednią. W jaki sposób najlepiej ją scharakteryzować? Metody bezpośrednie są na rynku edukacji językowej coraz popularniejsze. Nasz koncept Speak.pl Direct Method polega na przekazywaniu umiejętności posługiwania się obcym językiem w podobny sposób, jak poznaje się mowę ojczystą. Największy nacisk położony jest na konwersację, praktyczne użycie języka, na drugim miejscu stawiamy gramatykę.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.