Forum o artykule: Biznes dla zamożnych 138
W każdym modelu będzie inaczej. Najlepiej dowiedz się bezpośrednio u franczyzodawcy, którym jestes zainteresowany.
Ja jestem bardzo zainteresowany branżą spożywczą, bo w innych ciężej o klienta, a taki market to duża ilość klientów. Ci Muszkieterowie podobno bardzo dobrze przygotowywują od strony merytorycznej, szkolenia, itd.
gdzieś słysząłem, że przed otwarciem jest ponad rok kursów, szkoleń itd...
Ciekawe jak te szkolenia wyglądają. Z tego co się orientuję to jest to Grupa prężnie działająca we Francji, kilka tysięcy sklepów. I teraz pytanie, czy te szkolenia w Polsce czy za granicą sie odbywają?
Te szkolenia odbywają się głównie w innych sklepach muszkieterów. Chodzi o przygotowanie praktyczne do biznesu
i to jest właśnie podejściem po co siedzieć na nudnych teoretycznych szkoleniach, z których i tak większośći nie rozumiemy, skoro najważniejsze jest zdoobycie doświadczenia i umiejetności pracy z ludźmi.
znaczy wiesz - ja nie jestem żadnym ekspertem ale tak jest z tego co słyszałem. Na pewno szkolenia teoretyczne też są ale jest ich znacznie mniej. Wiedza teoretyczna też jest bardzo ważna.
A ktoś wie dokładnie jaki jest koszt takiej myjni przy sklepie? Wiem, że np koszt intermarche to około 400 tys PLN - ile trzeba dodatkowo dołożyć aby taką myjnie mieć przy sklepie?
Co do tych szkoleń to teoria i praktyka są przeplatane, przynajmniej tylko udało mi się dowiedzieć. Rozwiązanie super, bo możemy Naszą teoretyczną wiedze szybko sprawdzić w praktyce nie czekając niewiadomo ilu miesięcy i zapominając po drodzę połowy rzeczy.
Co do myjni to pewnie jeszcze raz tyle, ale na początku najlepiej skupić się na samym sklepie. Zobaczyć jak Nam idzie, ogarnąć wszystkie formalności, dostawy, a potem zacząć myśleć o rozwoju. Tak mi się przynajmniej wydaje
Biznes dla zamożnych
Grupa Muszkieterów oferuje biznes o wielomilionowych obrotach. Jej supermarkety powstają tylko tam, gdzie jest największy potencjał rynku. Centrala sama decyduje o lokalizacji inwestycji i wskazuje franczyzobiorcy miejsce jego przyszłej działalności. Oznacza to często przeprowadzkę, ale ci, którzy podejmą to wyzwanie, stają przed szansą dużych zysków, a po dwóch latach od rozpoczęcia działalności mogą zostać udziałowcami międzynarodowej spółki Grupy Muszkieterów, z czego czerpią dodatkowe zyski.Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.