Forum: Cukiernie A.Blikle - gastronomia 221

Cukiernik 11.03.2004 *.pz34.neoplus.adsl.tpnet.pl

Ja w sprawie tych cukierni ta firma jest chyba jaka[ chora za cukiernie ponad 100 tys
ha kto tyle da

Zdzichu 12.03.2004 *.adh3.neoplus.adsl.tpnet.pl

Do cukiernika. Sprawdź przede wszystkim opłaty jakie będziesz musiał ponosić po uruchomieniu tej jak to nazywasz "cukiereni". Z tego co wiem w takim lokalu ma też być mała kawiarenka Jeśli nie będziesz robił żadnych przekrętów w trakcie działalności (np. sprzedawał wczorajszych pączków) to tak naprawdę będzie to Twój własny biznes z bardzo znaną marką. A jeśli nie słyszałeś o czymś takim jak Blikle to bardzo źle świadczy o tobie jako o cukierniku. Ja mam 39 lat i już mając kilka lat kiedy byłem w Warszawie zajadałem się ich pączkami i pamiętam, że żadne inne tak mi nie smakowały jak od Bliklego. Gdybym miał te 100 tysięcy to bym się nie zastanawiał tym bardziej , że też szukam możliwości rozpoczęcia własnego biznesu w oparciu o sprawdzone wzorce i uznaną markę. Na razie mam 80000 więc kto wie???
Wszystkiego dobrego

piekarz 17.03.2004 *.217.8.179.146

100 tys to normalna stawka za każdą franczyzę

lukiernik 19.03.2004 *.213.199.233.234

a może 200?

Rafał 08.06.2004 *.cmy122.neoplus.adsl.tpnet.pl

Bardzo lubię ciastka od Bliklego, ale moim zdaniem są trochę za drogie. Myślę nad inwestycją w ich sieć, ale nie wiem czy ludzi poza Warszawą stać na ich produkty. Czy biorcy mogą np. obniżyć ceny sprzedawanych produktów? Proszę o jakieś informacje.

Marek 11.06.2004 *.cnt155.neoplus.adsl.tpnet.pl

Drogie! To fakt. Pudełko pralinek za 115 zł (około 10 czekoladek) to lekka przesada.

studenciak 11.06.2004 *.slupsk-Telbank-1.slp.vectranet.pl

Zdzichu, tak mocno nie zachwycaj sie ta firma, bo sa o wiele lepsze, z wiekszymi tradycjami i o wiele tanszymi wyrobami, a co do znajomosci tej marki to jest ona znikoma, bo procent osob znajacych ta firme jest znikoma, pozdrawiam

Marek 13.06.2004 *.akk82.neoplus.adsl.tpnet.pl

Poza tym firma się opuściła i nie jest to już to co kiedyś.Często zdarza się kupić coś już nie pierwszej świeżości.

Rafał 14.06.2004 *.cnr80.neoplus.adsl.tpnet.pl

Podobno oni sprzedają np. pączki tylko w tym dniu, w którym są wyprodukowane. Może centrala nie jest w stanie dobrze skontrolować biorców a ci noramlnie w świecie kombinują jak oszczędzić.

Marek 14.06.2004 *.ajz68.neoplus.adsl.tpnet.pl

Każdy oszczędza jak może...

Krzysiek M. 01.07.2004 *.nat100-ipartners.iscnet.pl

1
100 za cukiernię? To wcale nie jest ak dużo. Pamietajcie, że trzeba wyposażyć lokal w dwie lady chłodnicze (każda po jakieś 8000 zł - przynajmniej), porządne meble (nie wiemjakich uzywa Blikle, ale myślę, że powinny być z drewna a nie z jakiejś płyty wiórowej), podłoga, sciany, oświetlenie, wagi, kasy fiskalne, drobny sprzęt, zmywarka (jeżeli ma być mała kawiarnia). Blikle kojarzy mi się z klasą, więc lokla też musi być z klasą.

A że drogo? No cóż... hamburgery w Macdonaldzie też są drogie...

Pozdrawiam

Krzysiek

jery 20.03.2014 *.public-gprs287361.centertel.pl

6
Witam , szukam informacji na temat fraczyzy Blilke , czy jest to opłacalne a może odwrotnie ? jery

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.