Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta

INFORMACJE O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

OPIS SYSTEMU FRANCZYZOWEGO

Zapiekankarnia to Polska marka, która powstała

w 2018 r. przy Zielonogórskim Rynku z uwielbiania do

doskonałej kuchni. Od samego początku nasz concept przyciągał bardzo wiele osób, które pokochały nasze Zapiekanki na bagietce w wersji PREMIUM.  Początkowo to tylko one znajdowały się w naszej ofercie w kilkunastu kompozycjach. Na przełomie 2018 i 2019 roku zyskaliśmy ogromną popularność w Zielonej Górze. Był to dla nas wyraźny sygnał żeby z małego lokalu przenieść się do dużo większego i poszerzyć ofertę o dodatkowe dania. Nadeszła pandemia, wiele biznesów z branży się zamykało, a my mimo tych przeszkód postanowiliśmy rozwijać naszą markę! Z sukcesem przenieśliśmy się do lokalu kilkukrotnie większego, wprowadziliśmy dodatkowo do menu pizze, bajgle, makarony, sałatki oraz frytki z dodatkami. Był to zdecydowany strzał w 10-tkę! Pomimo faktu, że nie mogliśmy przyjmować gości w lokalu to potężnie  rozwinęliśmy sektor dowozów oraz odbioru naszych wyśmienitych potraw.

Zyskaliśmy jeszcze większą popularność, a nowe pozycje w menu stały się ulubionymi daniami Zielonogórzan. Od czasu naszego rozwoju na większym lokalu minęły 4 lata, a nasza marka nieustanie zyskuje na popularności. Tysiące osób miesięcznie zajada się naszymi doskonale dopracowanymi pysznościami. W każdym miesiącu realizujemy ponad 1000 zamówień z dowozem.

Nasz nowoczesny concept gastronomiczny świetnie wpisał się w upodobania w każdym przedziale wiekowym, a to motywuje nas, aby oddziały franczyzowe naszej marki zagościły w mniejszych i większych miejscowościach w całej Polsce! Zdecydowanie warto podkreślić, że jesteśmy osobami niezwykle zaangażowanymi w to co robimy i chcemy naszym biznesowym

Partnerom oddać do dyspozycji nasze wspaniałe produkty, receptury, przetarte szlaki oraz ogromne doświadczenie w marketingu, które będzie ogrywać nierozłączny element przy rozwoju nowych lokalizacji.

JEDNOSTKI WŁASNE

Jednostka własna 1 – ul. Jedności 16, 65-018 Zielona Góra

ZDJĘCIE PUNKTU SYSTEMU
INFORMACJE DLA FRANCZYZOBIORCY

WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY

 

  • szeroki pakiet szkoleń przygotowawczych dla pracowników, managera i właścicieli dotyczących otwierania i samodzielnego prowadzenia Lokalu - zakres szkoleń obejmować będzie działania operacyjne, marketingowe oraz biznesowe
  • praktyki w Zapiekankarni w Zielonej Górze (kuchnia&sala)
  • okresowe spotkania doszkalające i szkolenia dla nowo zatrudnianych pracowników
  • księgę przepisów
  • nieprzerwany dostęp do informacji dotyczących nowych opracowań, przepisów, ulepszeń, technik i procesów związanych z prowadzeniem lokalu
  • wykaz dostawców wraz z pozyskanymi przez nas rabatami
  • kampanię marketingową
  • dostęp do domeny @miasto.zapiekankarnia.pl
  • strategię marketingową na social-mediach (propozycje postów na każdy miesiąc roku)
  • bieżące i okresowe kampanie marketingowe (Facebook, Instagram, Tik Tok, Google, franchising, kampanie banerowe itd.)
  • komplet materiałów początkowych obejmujących: rekomendacje sprzedażowe, strategię zarządzania lokalem, założenia marketingowe, wytyczne dotyczące współpracy z lokalnymi partnerami oraz przedsprzedaży,
  • okresowe konsultacje przedstawicieli Zapiekankarni
  • elektroniczny Podręcznik Operacyjny opisujący standardy i wskazówki obowiązujące w Sieci
  • udostępnienie strony internetowej oraz pomoc w zarządzaniu
  • indywidualną podstroną na www.miasto.zapiekankarnia.pl

 


PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI

 

  • 80.000 zł bistro
  • 150 tys. restauracja

opłaty licencyjne:

  • opłata jednorazowa pobierana tytułem przyłączenia do sieci Zapiekankarnia w wysokości 39.000,00 zł netto.
  • Opłata stała pobierana co miesiąc tytułem wynagrodzenia za udzieloną franczyzę oraz opłat na poczet wydatków marketingowych w wysokości 4.000,00 zł netto.
  • Opłata zmienna pobierana co miesiąc tytułem wynagrodzenia za udzieloną franczyzę w wysokości 1,5% miesięcznego obrotu netto 

PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI

 

  • Miasto powyżej 20.000 mieszkańców 
  • Lokal minimum 50m2 w przypadku bistro oferującego zapiekanki, bajgle, naładowane frytki, 100m2 w przypadku restauracji z pełnym menu dodatkowo z pizzą, makaronami, sałatkami i przystawkami

 


INFORMACJE O FRANCZYZODAWCY

Tredos

ul. Jedności 16, 65-018 Zielona Góra

506 251 228

franczyza@zapiekankarnia.pl

zapiekankarnia.pl

Osoba do kontaktu dla kandydatów

Filip Jankowski

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Wypełnij poniższy formularz kontaktowy, jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji. Informacje zawarte w formularzu zostaną przekazane bezpośrednio do Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta.

Wiadomość
Imię i nazwisko *
Miejscowość *
Telefon *
E-mail *

Administratorem danych osobowych jest firma Tredos (ul. Jedności 16, 65-018 Zielona Góra). Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu przedstawienia szczegółów dotyczących systemu franczyzowego Zapiekankarnia – Zapiekanki, Bajgle, Pizza, Pasta oraz nawiązania współpracy. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji powyższych celów. Szczegółowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych dostępne są w polityce prywatności na stronie zapiekankarnia.pl.

PRZECZYTAJ ARTYKUŁY

NAJCZEŚCIEJ CZYTANE

Informacje zawarte w katalogu pochodzą od twórców systemów i prezentowane są w celu przybliżenia zasad współpracy z każdą z firm. Przed podpisaniem umowy każdy kandydat na franczyzobiorcę lub partnera powinien sam sprawdzić atrakcyjność oferty i wiarygodność informacji podawanych przez twórcę systemu. Wydawca nie odpowiada za szkody powstałe w wyniku dokonania lub zaniechania przez użytkownika określonych czynności prawnych w imieniu własnym czy też w cudzym imieniu, nawet jeżeli użytkownik przy podejmowaniu decyzji kierował się w jakiejkolwiek mierze informacjami zawartymi w katalogu franczyz.

Redakcja zastrzega sobie prawo do weryfikowania listy systemów oraz informacji zawartych w katalogu. W przypadku otrzymania informacji o tym, że prezentowane dane są nieprawdziwe lub nieaktualne prosimy o kontakt z redakcją.

PROFIT system sp. z o.o., wydawca portalu Franchising.pl, informuje, że nie gromadzi, ani nie przetwarza  informacji wysłanych za pomocą formularza kontaktowego. Wszystkie informacje wprowadzone w ankiecie są wysyłane jako email do organizatora systemu wymienionego w katalogu franczyz. Podmiot otrzymujący przesłane informacje będzie je wykorzystywał w celu udzieleniu informacji na przesłane zapytanie. Przesłanie jakichkolwiek swoich danych osobowych jest dobrowolne, a podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie i przetwarzanie ewentualnych danych osobowych jest organizator systemu otrzymujący formularz kontaktowy.