Forum: PF Mieszko 1475
W swoich dwóch punktach mam pracowników i w kolejnych nowo otwieranych tez bedą pracownicy. Wymysliłem sobie to tak by ograniczyc koszty że zatrudnię studentki (oszczedzasz na zusie, no i te walory estetyczne ;-))) ) Dziewczyny studiuja zaocznie wieć cały tydzien mają na prace w kasie Praca lekka, łatwa i przyjemna więc nie mają wielkich oczekiwań finansowych U mnie to jest 600 zł Dużo ?? Mało ?? Interpretacja dowolna Generalnie jak wspominałem wcześniej dośc długo szukałem kogoś stabilnego i konkretnego z wiarygodnym zapleczem (raz się już przewizołem na franczycie jak i z kim mozna poczytać w innych tematach) dlatego teraz byłem ostrozniejszy i na szukanie poswieciłem kilka miesięcy. Szalę za MIESZKIEM a nie np Grosikiem przeważyły ostatnie doniesienia mediów na temat obu systemów. MIESZKO in plus (np Angora) Grosik zdecydowanie minus (serwisy informacyjne czy tez ostatnio BuissnesWeek)
Prawdą jest tez fakt że MIESZKO ma szanse odbić się teraz od konkurentów ale jak na razie ciut drepta w miejscu I jesli z tego nie skorzysta teraz za 2 - 3 m-ce bedzie już za późno bo konkurencja poprawi swoje niedociągnięcia i wyrówna do MIESZKA. Nie wiem za bardzo na co Pan Urbanowicz i jego doradcy czekają ale mam nadzieje że tworza jakiś mądry plan rozwoju i reklamy istniejacej juz siecii lada dzień dosłownie coś się o MIESZKU będzie wiecej słyszało, bowiem rzeczywiście w skali ogólnopolskiej mało słychac o punktach. Jesli czyta to ktoś z centrali MIESZKA chetnie służę fachową i zawodową pomoca w przygotowaniu kampani. W Gorlicach jestem jedynym agenetem MIESZKA więc mnie znajdą.
Reasumując gdybym miał ci doradzać i polecać to i owszem MIESZKO to dobry pomysł lecz musisz się nastawić że wkład nie zwróci się w miesiąc czy dwa Zakładam że okolice 6 m-cy będą dość realnym terminem na to by zacząc wychodzic na swoje
Pozdrawiam i życze powodzenia
P.S z przyjemnością nawiąże rozmowy z innymi agentami MIESZKA w kraju Może razem wymyslimy jakiś ciekawy pomysł reklamy i "sprzedamy" go do centrali
Była dzisiaj niby jedna reklamacja ale jak powiadam niby Bowiem pieniadze z MIESZKA wyszły na czas ale jak się okazuje bank klienta jest dosc powolny jeśli idzie o księgowanie Stad opóźnienie. Dziś miałem okazje poznac (wprawdzie telefonicznie) dwie nowe panie z obsługi agentów no i z nieukrywaną przyjemnościa muszę przyznać że załatwianie wszelkich spraw w ten sposób to ja rozumiem Bez stresów, sympatycznie i pogodnie by nie powiedzieć że z uśmiechem na twarzy Może ciut długo bo od rana do popołudnia ale z drugiej strony nie jestem jedynym agentem w sieci Tak czy owak kolejny tydzien współpracy nie przyniósł żadnych rozczarowań i jest caaałkiem caałkiem przyzowicie Kuleje jednak dalej reklama i marketing całej siecilicze że jak najszybciej zostanie to naprawione :-))
Pozdrawiam
A z bierzącej działalności moich punktów musze powiedzieć że chyba nie jest tak tragicznie bowiem w najgorsze dni mamy około 30 rachunków a nasz rekord to 64 wpłaty Jak na 3 tygodnie działania to chyba przyzwoicie biorąc pod uwage fakt ze miasteczko ma zaledwie 28 tys mieszkańców a i Grosik działa tu już jakiś czas Mam nadzieje że wkrótce dobie na pierwszym punkcie do 100 wpłat dziennie Głębokie nadzieje pokładam tez w kolejnych punktach w innych miastach regiony które są dużo większe od Gorlic.
Reklamacje, reklamacje i jeszcze raz reklamacje tzn. duże rachunki na telefony bo trzeba zgłaszać taką reklamację, duże obciążenie psychiczne (wyzwiska ludzi, groźby pod twoim adresem oczywiście z powodu reklamacji).
Jak ktoś kto jest uczciwy i ma dobre intencje może coś takiego wytrzymać. Zgadzam się w każdym biznesie są przeszkody ale żeby coś jeszcze zarobić???
Miałem dwa punkty, kiedy uruchamiałem pierwszy były problemy techniczne, brak prądu w budzie, szyldów, itd. (wszystko musiałem sam montować)miesiąc minął zaczeło się-REKLAMACJE codziennie!!!. ale międzyczasie uruchomiłem drugi tam było pare reklamacji ale nie tak dużo jak w pierwszym.
No ale co z tego jak w trzecim miesiącu ludzie się zniechęcili do pierwszego i ten drugi co przynosił dwa razy tyle co ten pierwszy musiał go utrzymywać. No a jak się weszło do UNII to se firma wymyśliła dodatkową opłatę 0,18 gr za każdą operację bo podobno usługa w Banku wzrosła. Jeszcze zarabiali na druczkach-1 bloczek 50 samokopiujących kartek 6 zł później zmalało do 3zł ale to na samym końcu, a w drukarni koszt to ok 3 zł za 100 samokopiujących w bloczku??? No i się na minusa wyszło.
No i dlatego odsprzedałem budy firmie - i tak mi się wydaje, że o to im chodziło.
Ogólnie to mi żal bo dużo serca i zapału w to włożyłem razem z żoną, a firma wydaje mi się, że bardzo nie fair postępuje wobec swoich biorców (na maxa wycisnąć jak najwięcej dla siebie) a biorca niech sobie radzi.
Wiem, że nie jestem jedyną osobą, która zrezygnowała z tej firmy, a to oznacza, że nie chodzi o to, ża ja czy ktoś inny kto zrezygnował nie jest przedsiębiorczy tylko o to, że firma poprostu jest nie fair.
PS
Wcześniej zasięgałem jezyka o tej firmie nawet u tega całego prezesa tej strony, był mail na stronie do niego i można było zadać pytanie, ale nie dał mi żadnej odpowiedzi pisząc mi, że nie jest doradcą - to się pytam po jakiego grzyba jest ta strona i był mail do niego (bo już chyba nie ma). Wydaje mi się, że jakaś weryfikacja firm powinna istnieć.
pozdrawiam
Trzymam kciuki. Ja w pierwszym dniu miałem ok. 60 wpłat później rosło a na końcu spadło baaaardzo. No ale to w konkurencji. A z tym programem w MIESZKU to słyszałem już w lutum, że mają wprowadzać w kwietniu.
Pozdrawiam
Co do programu to faktycznie historia trwa już dość długo i nie bardzo wiem czem to idzie że tak się przeciaga tym bardziej że centrala już na nim pracuje Miło by było jakby ktoś z MIESZKA sam się w tym temacie na forum wypowiedział
p.s.
strasznie mnie to zszokowało...
Mam jeszcze do ciebie pytanie. Do ilu rachunków doszedłeś obsługiwanych na dzień. Firma tra musiała zaoferować ci niezłe pieniadze skoro sprzedales im swoje punkty?
JEDNYM Z BŁEDÓW LUDZI TEJ BRANŻY JEST SAMOZACHWYT I NIE INTERESOWNIE SIE KONKURENCJA.
pozdrawiam wszystkich przedsiębiorczych!
Co do konkurencji ja jej nigdy nie lekceważe Najważniejsze by zawsze być krok przed nią Znalezłem też wspaniały patetn na wykoszenie klientów konkurencji Narazie zapoznałem z projektem znajomych i sa pod wrażaeniem Reklama idzie do mediów już jutro
Powiedzcie mi jak wysoka jest prowizja za wpłatę w punkcie kasowym i ile z tego zostaje dla franchisobiorcy?
Ponadto podczas ponad 40 minutowej (!!!) rozmowy pan Urbanowicz w niezwykle miły i fachowy sposób odpowiedział na wiele moich pytań, a także zapoznał się z kilkoma moimi sugestiami co do funkcjonowania sieci. Jesli pewne z moich pomysłow uda się wdrożyc i dołożyć do tego zamierzenia Pana Bartłomieja MIESZKO bedzie mógł być powaznym konkurenetm dla banków (w dziedzinie płatności oczywiscie, pod wzgledem cen i czasu realizacji) z którym trzeba sie będzie mocno liczyć.
Reasumując jesli ktoś się zastanawia nad wejściem do sieci Stwierdzam że może przestać się zastanawiać i wchodzić
P.S w przyszłym tygodniu w moich punktach ruszają komputery z programem, wrtażenia wkrótce ;-))
tak??
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.