Forum: PF Mieszko 1475
mi??
nigdy bym w to nie wszedł
mówisz 26 operacji czyli całe nic
W kwesti programu: Ciesze się że ów program będe miał za tydzien a nie od razu A dlaczego ? Ano dlatego że w sytuacji kiedy ty masz go od poczatku i tylko na nim pracujesz a padnie ci komputer nie jestes w stanie zrobić rachunków ręcznie a ja tak ! Dlatego bede miał w wypadku usterki sprzetu alternatywny system.
Co do obrotów nowy punkt w ciagu swoich 3 tygodni działalności nie robi może oszałamiającej ilości operacji - rekord to 68 - ale najmniej jak do tej pory to 41. Mam raporty dzienne więc chętnie udowodnie każdemu zainteresowanemu, że jest to prawda.
Piszesz że jesteś w elixirze, masz program i takie tam a obrót to 26 operacji, No cóż Sam sobie jakby odpoiwedziałeś w kwesti czy dobra marka ma znaczenie Do mnie na hasło MIESZKO ludzie idą bo kojarzą a zaróno mi jak i innym słowo Elixir kojarzy się z rodzajem przelewu a nie nazwą sieci płatności. Wybór sieci jest niezwykle istotny jesli chcesz zarabiać
Mam sowje pomysły jak sie promować i jak widac są one skuteczne bo dają wymierne efekty.
Poddajesz pod wątpliwośc czy ja wogóle posiadam jakies punkty w MIESZKU możesz sprawdzić w centrali:
R-214 Gorlice ul. Biecka
R-216 Kobylanka
no i wkrótce ten nowy trzecie jesli idzie o powiat gorlicki Ponadto wkrótce przybęda tez w okolicznych miastach
I jeśli mówie że warto w to wejść to tak myśle i czuje A namawianie kogokolwiek do tego nie przyniesie mi żadnej korzyści bo jaki w tym mój niby interes ? Poprostu podpowiadam że jesli sie chce to na tym pomysle naprawde można zarobić
Z zatem rzeczywiście któryś z nas musi zejść na ziemię ale raczej nie jestem to ja :-))
Co do zbywania cię przez kogoś z MIESZKA z tego co wiem przechodzi on pewne zmiany "ustrojowe" że tak powiem i obsługa nowych podmiotów będzie napewno inna niż dotychczas. Generalnie MIESZKO przechodzi ogromna metamorfoze w bardzo powazna instytucje finansową.
Co do reklamy w TV podejrzewam że to jest kwestia kosztów Popatrz że mimo tak wielkiej ilości bankow w Polsce reklamują się w TV tylko te nieliczne I są to nowe (eurobank) lub dośc bogate (BPH, PKO S.A.) ewentualnie z nową ofertą (PKO B.P - akcje) Niedziwie się zatem że żaden z systemów kasowych nie pokusił się o taką reklamę Choć myślę że to tylko kwestia czasu.
Mówisz że MIESZKO mogło nie być kiedyś zainteresowane śląskiem No wiesz oni są z Białegostoku więc może odelgłośc ciut ich zniechęcała Tak jak elixir opanowął własnie ślask tak oni inny region choć dośc mocno postawili teraz na rozwój ogólnokrajowy.
Ogromnym probleme jest poruszona prze ciebie sprawa tego że co jakiś czas przez małe sieci jest głośno o punktach kasowych Niestety inni kradną i zawalają sprawy a cień pada na wszystkich Cóz poprostu trzeba lokalnie dbać samemu o dobre imię
POZDRAWIAM - Jarek
P.S Dalej jednak zachecam niezdecydowanych do wejścia w system MIESZKO
Komputer z monitorem ok 700 zł Windows niepotrzebny bo program działa na innym systemie wiec nie potrzeba tego typu oprogramowania
Boks kasowy dośc spory bo na dwa stanowiska ( szeroki na 2,2 długi na 7 metrów) około 1,5 zł
Drukarka atramentowa (wbrew pozorom tansza w eksploatacji) 180 zł
Ubezpieczenia nie pamietam teraz dokładnie
Tester 40 zł - własnej produkcji Sam kupiłem neonówke i oprawkę i złozyłem w 2 minuty do kupy
Sejf 220 zł
Materiały biurowe też raczej groszowe sprawy bo z Makro ich marka Aro
Koszty utrzymania zależy o który punky idzie ale najdroższy mam ten podwójny Czynsz z mediami jakieś 420 zł + dwie studentki (więc bez ZUS) po 600 zł Całośc wraz z telefonem to 1 700 zł
2 kolejne punkty są jedno-stanowiskowe wiec koszty też prawie przez pół mozna by przyjąc dokładnie to około 1000 zł
Marketing reklama zalezy ile czego zamawiasz 1000 ulotek (druk + kolportaż) to około 56 zł brutto.
około ile dziennie zarabiasz po odliczeniu kosztów??
Prowizje masz różne Zależy od rodzaju rachunku Generalnie prowizje masz w przedziale od 0,90 do 2,50 Tych za 0,90 mam dośc mało Dziennie z prowizji mam około 100 zł
Komputer za kwote jest do kupienia normalnie w firmie i to nowy Odsyłam do gazety Elektrogiełda sam zobaczysz po ile kupisz najprostszy zestaw a takie nam trzeba Windows i internet w wypadku programu mieszka jest niepotzrebny Program działa na linuxie a łącznośc to jest własnie ów "hit" sieci który powoduje ograniczenie kosztów i szybkośc transakcji Owszem robimy to ręcznie jeszcze przez tydzien bowiem czekam z komputeramio na program i "tajemnicze" urządzenei do przesyłu danych Wybacz ale nie jestem upowazniony by mówic dokładnie co to za urządzenie choć patent jest znany aczkolwiek drogi
czynsz jest taki jak podałem 30 zł za metr kwadratowy Takie sa stawki w Gorlicach to w koncu miasteczko powiatowe ale ma tylko coś ponad 30 tys mieszkańców
Drukarka jak dla mnie tansza w eksploatacji CANON S200x ( 182 zł Elektrogiełda odsyłam ponownie Masz tam sporo ofert sklepów z Krakowa z takimi własnie cenami) Kadzridzy nie kupujemy nowych tylko uzupełniamy sami Buteleczka tuszu do tego typu drukarki o pojemnosci 30 ml kosztuje 18 zł a wydruki robimy w opcji wydruk próbny a nie zwykły Jest tak samo czytelny no czerń jest ciut mniej intensywna
Resumując Biorąc się za ten biznes dobrze sie rozeznałem co ile co kosztuje i na co mnie bedzie stac Nie sa wiec to żadne bajki tylko prawda Przykro mi że wylewasz w ten sposób swoja flustrację że tobie idzie gorzej. Chcesz zobnaczyć jak można robić to samo taniej jak powiadam wpadnij do Gorlic Z przyjemności zapoznam cię z naszą pracą Stwioerdzisz ze jest to mozliwe
Co do studentek Pytałes o koszty bieżące wiec podaje stan na teraz a nie na to co bedzie w przyszłości Równie dobrze mogę martwić się tym iz są pomysły podniesienia ZUS-u dla właściciela do ponad tysiąca złotcy i nowa skala podatkowa 50 % dla lepiej zarabiających Jesli jednak miałbym myslec tak czarno i destrukcyjnie jak Ty to zapewne położył bym się do trumny i czekał na smierć z głodu lub z nudów Bez urazy
Mówisz że czekasz na to by u ciebie się poprawiło Powiem ci że pierwsze ulotki roznosiłem sam od 5 rano z wspólnikiem i o 9 gdy otwieralismy własnie z tych miesc szli do nas ludzie Ponadto lokalna prasa Odpusciłem sobie radio, TV kablową itp Szkoda kasy moim zdaniem natomiast miasto zostało zalane kilkoma tysiącami ulotek a słupy ogłoszeniowe dookoła sa wyklejone naszymi plakatami i daje to naprawde efekty
Nowo otwierany punkt wymusili na nas w sumie klienci Bowiem z tej czesci miasta zaczęło się ich pojawiac coraz więcej Wiem że mi napewno nieuwieżysz ale nowy kasa znajdzie się na powierzchni 10 metrów kwadratowych a spóldzienlnia mieszkaniowa od której dzierżawie miejsce za metr liczy sobie 5,18 zł SŁOWO HONORU sam w to nie wierzyłem ale tak własnie jest a więc czynsz bedzie wielkości 52 zł + media Kurcze chciałbym inne lokalizacje miec w tej cenie ale taki fart więcej się nie zdarzy napewno
Co do piwa bardzo chetnie tez wypije z kolegą badz co bądz po fachu Zawsze można wymienic wspólne spostrzeżenia uwagi i pomysły
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.