Forum: PF Mieszko 1475
to biada siecia i ich biorca,
nastepna w kolejce PAF?
Każdy medal ma dwie strony. Są także zadowoleni franczyzobiorcy Mieszka. Z czystym sumieniem mogę polecić tę firmę. Od kiedy z nimi współpracuję nie mogę także narzekać na brak zainteresowania i pomocy, wprost przeciwnie.
jak to zdarza sie???co Ty mówisz!
a tak do wszystkich-
jak czytam o czym tu wszyscy rozmawiają to utwierdzam sie w decyzji aby nie zabierac glosu na tym forum. poziom merytoryczny jest tragiczny!!! obrzucanie sie blotem i bezpodstawne(bo nikt nie pisze o konkretach!!!)oskarzenia.
z tego co przeczytalem, wiekszosc z was to "starzy wyjadacze" w branży. wiec jako poczatkujacy, (dopiero 8lat w agencjach) mam radę. ja sprawdzam konkurencje wyslajac u nich 5 zł. i patrze kiedy doszlo na konto.I wtedy ewentualnie mam pretensje: o psucie wizerunku branzy, o nieuczciwosc, o brak umiejetnosci.
wole pomoc konkurencji niz dopuscic do jej upadku.
ale warczenie na siebie dla zasady? nie widze sensu
powodzenia
A.D.
Jeśli chodzi o jakość merytoryczną tego forum to bym aż tak nie narzekał. W zeszłym roku ludzie tu bowiem pisali źle o Grosiku i jak się po kilku miesiącach okazało czynili to całkiem słusznie! Albowiem było coś na rzeczy!
Panie SKARBONKA czy nie uważa Pan, że tych złych opinii o takiej czy innej firmie nie wypisują kosmici tylko byli agenci, którzy zostali źle przez firmę potraktowani. Jeżeli dwie czy trzy osoby wypisują tu, że nie dostali należnej prowizji bo prezes ma taki kaprys to nie sądzę że to sobie wymyślili równocześnie w tym samym czasie lub padli ofiarą zbiorowej halucynacji :)))Myślę, że są w stanie przedstawić odpowiednie dowody w sądzie! Obawiam się, że informacje o opuszczaniu wymienionej firmy przez biorców również nie są wymyślone. Jaki bowiem interes miałby ktoś w rozpowszechnianiu fałszywych informacji ??? Przecież to wszystko jest do sprawdzenia. Panie SKARBONKA dzięki istnieniu takich wolnych forów dyskusujnych przyszli i obecni franchisobiorcy mogą dowiedzieć się od siebie nawzajem o rzeczach skrzętnie ukrywanych przed nimi przez zarząd takiej czy innej firmy. Owszem niektóre wypowiedzi są niemerytoryczne ale uważny czytelnik potrafi oddzielić ziarno od plew.
O Pana firmie nie widziałem tu złych opinii bo pewnie wsystko jest w porządku i nie ma kto narzekać:)
Pozdrawiam
A teraz news:
firma Prospoll (okienka kasowe) łyka mieszka tzn oficjalnie to się nazywa fuzją Buehehehe Załączam treść oficjalnego pisma do agentów mieszka jakie dostali w ostatnich dniach:
Łódź dnia 09.02.2006 roku
I N F O R M A C J A
Zarząd PIRF sp. z o.o. - prowadzący sieć Punktów Finansowych Mieszko oraz Zarząd Przedsiębiorstwa Prosspol sp. z o.o. - operatora sieci "Okienek kasowych" informują Państwa, iż podpisały porozumienie w kwestii utworzenia spójnej sieci agencji opłat. Zmierzamy tym samym do zbudowania największej prywatnej firmy na rynku przyjmowania płatności masowych w Polsce. Dzięki porozumieniu nastąpi szybkie i odczuwalne, zarówno przez partnerów jak i klientów, usprawnienie funkcjonowania sieci PF Mieszko oraz wzmocnienie jej pozycji na rynku. Zostanie wyłoniony nowy zarząd PIRF sp. z o.o., który dokona między innymi zmian systemu zarządzania płatnościami, ograniczy koszty stałe i zmienne firmy, a także zwiększy rentowność agencji PF Mieszko poprzez korektę systemu wynagradzania partnerów, zwiększenie środków na reklamę i promocję sieci oraz dodanie nowych produktów. Forma obsługi klienta w agencjach nie ulegnie znaczącym zmianom.
Wszelkie dodatkowe informacje dla partnerów sieci PF Mieszko, udzielać będzie biuro PIRF w Łodzi, Dyrektorzy Regionalni oraz opiekunowie z COT w Białymstoku.
Zarząd PIRF Sp. z o.o.
Zarząd Prosspol Sp. z o.o.
Jak się to wszystko skończyło WIADOMO !!!
Co myślicie na temat PF MIESZKO,gdy ich płatności bedzie realizował i odpowiadał za nie Raiffeisen Bank?Chyba nie jest w tej firmie tak źle jak pisano na tym forum, skoro dostają nagrody za swoją działalność i wpuszczają audytorów z Raifeeisena i AIG?
Na razie to tylko plany, nic więcej.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.