Forum: PF Mieszko 1475
"j.m. (30.12.2005 - 212.244.57.36):
Jarku, nie lepiej brzmi PKO BP Super Express?
Zastanów się, przecież niema to dla Ciebie znaczenia, wszak firma zawsze będzie w Twoich marzeniach, a nie będziesz przy okazji psuł reputacji dla tych, którzy ciężko na nią pracowali."
A czy nie myślisz, że najbardziej reputację może zepsuć firmie fakt posiadania w zarządzie osoby skazanej prawomocnym wyrokiem sądu za oszustwa ubezpieczeniowe?
Natomiast co do wstrzymywania prowizji to muszę podkreślić, iż jest to również częsta praktyka w Tow. Ubezpieczeniowych. ostatnia pensja prawie na 100% jest zatrzymana lub trzeba się o nią wykłucać.
Pozdrawiam
I przestrzegam wszystkich przed Jarkiem. On kiedyś tutaj sprzedawał Mieszka. Co się stało Jaro, że ich porzuciłeś? Czy tak samo porzucisz nowych naiwnych?
Powtarzam - tylko BPH !!!!!!!!!!!
Kiedyś zachęcałem do czegoś co WYDAWAŁO MI SIĘ dobre - wydawało bo sam byłem narzędziem a nie decydentem Obecnie to ja jestem właścicielem firmy i patentu na prowadzenie tego biznesu. Bez opłat wstępnych, bez jakiś bzdurnych licencji i innych haczyków do wyciągania pieniędzy z kieszeni franczyzobiorcy. Partner, powtarzam PARTNER współpracujący ze mną nie podpisuje mi żadnych weksli - bo ja nie mam dostępu do pieniedzy z jego kasy on sam za nie odpowiada Nie kradne mu co miesiąc 30 lub 35 % jego ciężko zarobionych pieniędzy za nic. Niezmuszam go do niczego Ja tylko daje pomysł i narzędzia do rzetelnego prowadzenia tego biznesu. Wykorzystuje też swoje 5 letnie działanie w bankowości by wesprzeć go produktami bankowymi które może oferowac swoim klientom i dodatkowo na tym zarabiać wcale mi za to nie płacąc Jak widzisz okazuje się że można zrobić w tym kraju uczciwy biznes bez wyciągania od kogoś pieniędzy.
W tym miejscu moja prośba i rada dla wszystkich zainteresowanych otwarciem kas. NIE DAJCIE SIĘ OSZUKIWAĆ I OKRADAĆ, nie bądzcie murzynami dla prezesików różnych firm w systemach centralnych Możecie prowadzić kasę na własny rachunek i na własną odpowiedzialność z pełnym zyskiem dla siebie Poza moją firmą jest w kraju jeszcze jedna oferująca podobne warunki CHCESZ ZARABIAĆ ? CHCESZ ODPOWIADAĆ SAMODZIELNIE ZA EFEKTY WŁASNEJ PRACY ?? NIE CHCESZ BY PIENIĄDZE TWOICH KLIENTÓW ZASILAŁY KONTA SPÓŁEK - CENTRAL ?? zgłoś się do nas My to wszystko CI GWARANTUJEMY I TO ZA DARMO !!!!!
Jest juz porawa jesli chodzi o sytlacje malych firm
1. zus 263,78 jesli rozpoczynasz dzialalnosc przez 21 lata
2. mozesz na Twoj wniosek do skarbowki, rozliczac sie kwartalnie nie miesiecznie tzw maly podatnik
3. dotacje z UE program ZPORR dzialanie 2.5 (na rozpoczecie dzialalnosci)
Jasne zawsze mogloby byc jeszcze lepiej! Na co licze.
4.
Twoje wypowiedzi są tak śmieszne jak prawdopodobnie Twoja osoba. Sądem już straszył prezes Bieta widać, że się uczysz.
Jak na razie nikogo nie pomawiam na tym portalu, mało tego nawet nie wyzywam w przeciwieństwie do Ciebie.
Chciałem abyś wyjaśnił jak długo używasz nazwy Polska Sieć Opłata EKSPRES i czy celowo ją wykorzystałeś bazując na marce PAFu. Nawet na tak proste pytanie nie potrafisz się wypowiedzieć merytorycznie.
Zaczynam rozumieć skąd ta niechęć do PAFu i innych tego typu sieci. Skoro pracowałeś w Mieszku to PAF był dla Ciebie konkurencją. Wyładowywujesz swoją frustrację na wszytskich, którzy mają odmienne zdanie co do funkcjonowania tego typu działalności.
Nie chciałbym pracować z kimś, kto nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami.
A teraz proszę kilka faktów:
1. to czy sieć zabiera 30-35-40% to jest już indywidualna kwestia przyszłego biorcy czy się na to godzi czy nie. Więć przstań podawać to jako argument aby do takich sieci nie wchodzić.
2. Po co zaczynać współpracę z osobą, która w swojej bezsilności straszy sądem - charakteru się nie zmieni, niech to pamiętają Ci, których zaciekawiła Twoja oferta.
3. Nie ma nic za darmo, więc nie zachowój się jak dobra wróżka. Napisz lepiej na czym Ty zarabiasz, bo jakoś nie wierzę, że wszytsko dajesz za free. Coś takiego w biznesie nie istnieje.
4. Napisałeś, że kasjerka ukradła 10 000 zł. w PAFie, nic o tym nie wiem i to jest właśnie siła Centrali, że mimo takiego zdarzenia sieć funkcjonuje, a ja jako biorca sie tym nie martwę, że gdzieś ktoś coś ukradł. Ukradł to odda. W tym biznesie trzeba się z tym liczyć, pieniądze giną na Poczcie, PKO BP i innych bankach.
Jak masz fajny biznes to super ale przestań wylewać swoje żale i frustracje na sieci, a już z pewnością brakuje co klasy jeżeli oczerniasz Mieszka w którym pracowałeś.
Ale to wyjaśnia wszystko.
Do pozostałych jeżeli szukacie dobrej oferty skontaktujcie się z PAFem, wprowadza zupełnie coś nowego na rynek, przekonacie się, że bycie w sieci naprawdę jest dobre i wygodne.
Pozdrawiam
Jeżeli to co piszecie jest prawdą i jest w tej firmie duża dziura, to można się spodziewać tylko jednego - wydłużenie terminów realizacji, a w konsekwencji......wiadomo. Jeżeli z 300 punktów zostanie im tylko 50 po jakimś czasie, bo prawie wszyscy agenci uciekną to firma nie udźwignie dziury jeśli ta jest zbyt duża. Moje pytanie do obserwatora: jak duża jest ta oficjalna dziura???
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.