Forum: PF Mieszko 1475
Tak na marginesie mówiąc to: dla tych którzy chcą otworzyć własną agencje to proponuje odwiedzić strone kedyt banku.
Zamiast kupować licencje grosika nie lepiej założyć swoją agencje i sprzedawac swoje licencje ? Jak ktoś słusznie zauważył założenie firmy to nie jest 2 tygodnie wakacji... no ale chyba nie trzeba o tym Wam mówić a w szczególności na tym forum.
Najbardziej rażącą rzeczą w tych firmach brak systemu informatycznego, który sprawnie zarządzałby całą siecią punktów. Wybaczcie ale wysyłanie dokumentów pocztą to dla mnie lekka przesada. Wpłaty gotówkowe takim sposobem idą do odbiorcy ok.5dni roboczych. (dzień nr1:wpłata gotówki w punkcie oraz wysłanie "kwitów" do centrali,dzień nr3: kwitki dotarły do centrali,dzień nr4:robione przelewy, dzień nr5:pieniądze na koncie bankowym odbiorcy). Trzeba wziąść po uwagę iż banki w soboty i niedziele nie pracują więc przelewów nie robia.
Skoro firma działa takim sposobem to nie stać jej na komputery w punktach oraz na dobry system itp. Zamiast pracować na czyjegoś "grosika" (nie tylko finansowo ale także np. na jego dobre imie itp itd) to sam bym stworzył takiego grosika. Takie jest moje zdanie. Ale jeśli kogoś szczytem marzeń jest kilka punktów kasowych czyjejś firmy to już nie moja sprawa. To by było na tyle. Żeby streścić w kilku słowach dlaczego jestem sceptycznie nastawiony to takich firm to: firmy te są za małe i za słabe aby wywalać kase na ich licencje.
Pewnie "szpiedzy" zaraz mnie odpowiednio skomentują moją wypowiedz więc serdzecznie ich pozdrawiam :)
Muwiąc szeżej temat znam bardzo dobrze ponieważ jestem właścicielem kilku Agencji PKO BP w Białymstoku, dlatego z dużym zainteresowaniem obserwuję rynek, który dopro się rozwija.Częściowo podzielam zdanie KotFilemona-ale tworzenie firmy na bazie chwilowych promocji, przez Kredyt Bank czy inne banki jest bardzo ryzykowne.Kończy się promocja, wykańcza się firma. Na rynku są jusz pierwsze wpadki: na Śląsku upadła perwsza tego typu firma (właściciele "siedzą"),w Olsztnie prokuratura zainteresowała się jakąś Gdańską firmą.Gdyby to był temat tak prosty na jaki wygląda dawno bym zmienił logo PKO na inne.Działalnoś ta polega nie tylko na robieniu przelewów-to jest drobny wycinek całrj działalności.Na to składa się:bezpieczeństwo przy obrocie gotówkowym, system komputerowy,negocjacje z bankami-w przyszłości licencja lub coś podobnego (w Unii na taką działalność trzeba mnięć licencję, a my wchodzimy do niej 1 maja).Małej firmy niestać na system, a bank z nią niepogada.Zgadzam się z KotFilemonem że GROSIK z MIESZKIEM mają archiczny system papierowy, który jest obciążony dużym ryzykiem błędu (kiedyś działały tak agencje PKO ).Obecnie biore pod lupe MIESZKA.
Może ktoś zna inne firmy,któr tak działają.
Współczuję mitomanom co będą otwierać swoje punkty pod swoim nazwiskiem. Jeśli jesteście tacy mądrzy to dlaczego do tej pory tego nie zrobiliście??? To wasze firmy powinny teraz sprzedawać licencje:)))
Co robisz na tym portalu? Czy masz już jakąś działalność? Jeśli nie pasuje Ci oferta grosika to jest wiele innych do wyboru do koloru:)
ps sprawdzałem ile idą przelewy z bielska to jest 14 dni tyle co na poczcie, a w ogóle czy to prawda że będziecie mieli sprawę przez zakład energetyczny założoną
oszukany
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.