Forum: PF Mieszko 1475

agent 09.03.2004 *.wu62.neoplus.adsl.tpnet.pl

do www. podobno macie dużo agencji PKO w Giżycku jak sobie radzą z konkurencją ?

gra 11.03.2004 *.pa124.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl

Do www widać że mało wiesz, a dużo gadasz

BYŁA PRACOWNICA BIUROWA (SŁODKA ZEMSTA PRZEZ UKAZANIE PRAWDY) 12.03.2004 *.gts-192-232.csk.pl

LUDZIE UWAŻAJCIE !!!! NA GROSIKA LUB INACZEJ MÓWIĄC NIBY „POLSKĄ AGENCJĘ FINANSOWĄ” – CHCĘ PAŃSTWA OSTRZEC PRZED JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĄ Z NIMI PONIEWAŻ LUDZI JE PROWADZĄCY SĄ NASTAWIENI NIE NA DŁUGOTRWAŁĄ WSPÓŁPRACĘ Z FRANCHISOBIORCAMI A NA NAPCHANIE SWOICH PORTFELI KOSZTEM WASZEJ NAIWNOŚCI. CHCIAŁABYM SPROSTOWAĆ PARĘ INFORMACJI (TEMATÓW) PORUSZANYCH NA FORUM:

* AGENCJA FINANSOWA GROSIK ZOSTAŁA ZLIKWIDOWANA A LOGO OBECNIE JEST NELEGALNIE WYKORZYSTYWANE PRZEZ NIEJAKIE POŚREDNICTWO FINANSOWE M.B. CZY POLSKĄ AGENCJĘ FINANSOWĄ

* POLSKA AGENCA FINANSOWA JEST DOPIERO W TRAKCIE RJESTRACJI-DOKUMENTY REJESTRACYJNE DO KRS ZOSTAŁY ZŁOŻONE 26.01.2004 ROKU-A WSZYSCY INFORMUJĄ PAŃSTWA ŻE FIRMA DZIAŁA 4-5 LAT NA RYNKU- NIEZŁA FANTAZJA

* OBECNI WŁAŚCICIELE SĄDZĄ ŻE ZAKŁADAJĄC KRAWATY ORAZ WSTAWIAJĄC ZŁOTE KLAMKI NADROBIĄ BRAK WIEDZY I KULTURY. Świadczy o tym organizacja pracy w biurze, gdzie wiecznie są problemy z przelewami, które są wykonywane z dużymi opóźnieniami lub błędnie, co pociąga za sobą dużą ilość reklamacji-no oczywiście istnieje też odpowiednio duża rotacja wśród pracowników którzy sami odchodzą.

Mogłabym jeszcze wiele tematów i bardzo ciekawych historyjek poruszyć na temat GROSIKA, ale szkoda słów, zresztą widać poziom tych ludzi po wypowiedziach na portalu, a ukrywających się pod pseudonimami typu: obserwator, WWW, cba, abc .....

Z poważaniem była pracownica GROSIKA (a było nas dużo).

Anetka 12.03.2004 *.vh155.neoplus.adsl.tpnet.pl

"CHCĘ PAŃSTWA OSTRZEC PRZED JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĄ Z NIMI PONIEWAŻ LUDZI JE PROWADZĄCY SĄ NASTAWIENI NIE NA DŁUGOTRWAŁĄ WSPÓŁPRACĘ Z FRANCHISOBIORCAMI A NA NAPCHANIE SWOICH PORTFELI KOSZTEM WASZEJ NAIWNOŚCI."

Czy możesz coś więcej o tym napisać? Co dokładnie przez to rozumiesz?

igor 12.03.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

a tobie Anetko to żaden powrót do szkoły chyba nie pomoże jak już ktoś ci zasugerował. Ciągle cytaty i ciągle nic nie rozumiem. Oj dziewczyno, wyrazy współczucia.

Poważny przedsiębiorca 12.03.2004 *.qm131.neoplus.adsl.tpnet.pl

Wiesz Igor ja myślę, że pytania Anetki są jak najbardziej celne. Dobrze by było poznać jakieś konkretne przykłady niecnego zachowania właścicieli Grosika. W przeciwnym przypadku można domniemywać, że są to tylko fochy zwolnionego pracownika. Jak wiem z praktyki pracownik zwolniony z pracy najczęściej wiesza psy na swoim byłym pracodawcy. Tak to w Polsce jest. Mimo, że prawda jest całkiem inna lub przynajmniej leży pośrodku. W wielu firmach pracownicy są zwalniani i złorzeczą na byłych szefów a firmy dalej nieźle sobie radzą i jakoś prosperują. Nie ma ludzi nie zastąpionych. Fajnie by było gdyby wypowiadająca się na tym forum była pracownica podała konkretną sytuację kiedy to tzw. naiwny biorca został zrobiony w konia i stracił pieniądze. Takie wypowiedzi są jak najbardziej wskazane.
Fajnie by było również gdyby właściciele Grosika wypowiedzieli się wreszcie na tym forum i odpowiedzieli na dosyć poważne zarzuty. Nie tylko na zarzuty byłej pracownicy ale również inne posądzenia o nierzetelność jakie tu wielokrotnie padły ze strony paru osób. Jakieś ustosunkowanie się lub dementi jest jak najbardziej potrzebne ze strony firmy, której działalność powinna budzić duże zaufanie. Zaufanie to jest bowiem szczególnie potrzebne firmom które przyjmują wpłaty od ludności.
Tak się swoją drogą zastanawiam dlaczego dyskusje o Grosiku czy też Mieszko budzą tak wielkie emocje na tym forum. Jakoś w przypadku innych działalności się to nie zdarza. Czy są jakieś szczególne powody?
Czekam na wypowiedzi byłej pracownicy i właścicieli Grosika.

marek 14.03.2004 *.interspeed170-102.stnet.pl

Zapewniam Was, że nie są to fochy zwolnionego pracownika, ani też fakty (jeszcze nikogo nie zwolniliśmy -nie było takiej potrzeby mamy zdyscyplinowanych i wspaniałych współpracowników. Razem tworzymy zdrowy organizm, jakim jest AF Grosik). Jest to wypowiedź pani przedstawiającej się jako przedstawiciel PF Mieszko z Giżycka.W tamtejszej "Gazecie Giżyckiej " zamieszcza podobne ogłoszenia. Jak to mówią TONĄCY SIĘ BRZYTWY CHWYTA. Przykro mi, ale nie zamierzam polemizować z zarzutami stawianymi przez PF Mieszko -prowadzi to do wzajemnego opluwania się. Stali czytelnicy tego forum być może zauważyli, że nie chodzi w tych wypowiedziach o nic konstruktywnego. Moim zdaniem jest to zachowanie "zranionego dzika". Boję się, że taką mają też koncepcję na tym rynku usług. Jak już wiadomo nie najlepiej poszło im klonowanie, ...i to wcale nas nie cieszy, bo prez złą prasę rzucają cień na tą działalność budząc obawy klientów. Jeszcze raz Państwa zapewniam, że zarzuty na tym portalu są planowym działaniem nieuczciwej konkurencji z PF Mieszko. Terzaz wiem, że poza pisarzami z PFM są inni zainteresowani. Chętnie służymy informacją.
Pozdrawiam
Marek S

jacek 17.03.2004 *.217.8.179.146

Ciekawe

tomek- piła 17.03.2004 *.pa86.warta.sdi.tpnet.pl

mam pytanie do pana z Grosika .Jestem zainteresowany bardzo podjęciem współpracy tylko niech pan powie mi i nie tylko mi czy biznes ten szybko się nierozleci,dokładnie chodzi mi o to, ze bank wprowadzi opłate przykładowo 0,60 gr albo zabroni realizowac bezpłatnych przelewów w celach zarobkowych i juz po Grosiku i innych takich firmach, chyba że firma ma podpisane umowy jezeli tak to czy GROSIK cos takiego gwarantuje .Bardzo dziękuje ja ze swojej strony po pana odpowiedzi będe sie kontaktował

Marcin 18.03.2004 *.pc13.smrw.lodz.pl

Jak to jest z logiem GROSIK, z tego co slysze to wczesniej byl grosik i spolka, ktora w zeszlym roku sie rozpadla.
Przez to na szybko zostal tworzony nowy twor jakim jest mieszko.
Trudno powiedziec kto kogo wurzucil, bo tego pewnie nawet sami zainereswanie nie wiedzia :D.
Grosik podobno kiedys mial w logo napisane wlasnie slowo "grosik", teraz jest to "grosz".
Napis grosik mial monete jednogroszowa na koncu, a teraz zamiast litery 'o' jest wlasnie grosz.
Dochodza do mnie sluchy, ze wlasnie ta kosmetyczna zmiana miala na celu przedluzenie (zalozenie?) nowej firmy pod starym 4-letnim logo.
Z tego tez co wiem to pkt Grosika dostaja wezwania do zdjecia loga Grosik, bo w sadzie juz jest pozew.
I jaka jest prawda? Pewnie sie tu nie dowiem :////

marek 19.03.2004 *.167-164.82-139.bia.tkb.net.pl

Kochani, fundamenty tego interesu są stabilne i niezależne od promocji czy dobrego serca zarządzających bankami. NIC PODOBNEGO !!!
Tu chodzi o pieniądze. Jak podwoimy sumę która przewija się przez ich banki, wręcz będziemy dla nich ważniejsi od Mennicy Państwowej. Obecnie realizujemy wspólny projekt z GE Bank Mieszkaniowy.Jest to bank należący do jednej z najprężniejszych grup kapitałowych w świecie. Bank GE wydrukował ulotki, na których widnieje jego logo obok naszego. Tu też zawiera się odpowiedź dla tendencyjnego Marcina.
Pozdrawiam
Marek S.

Marcin 19.03.2004 *.pc13.smrw.lodz.pl

Ale i tak nadal nie otrzymalem odpoweidzi.
A dlaczego jestem tendencyjny? :O
Fajnie, ze na moje pytanie dostalem metlik w glowie :/

Marcin 19.03.2004 *.pc13.smrw.lodz.pl

Nie tyle metlik co odpowiedz na cos co mnie nie interesuje :/
Czy ja sie pytalem o jakis Bank Mieszkaniowy?
Mi chodzi o logo Grosika...

eliott 19.03.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

BANK MIESZKANIOWY PANA MARKA NAWET NAJWIĘKSZY TO DLA MNIE ŻADEN ARGUMENT DO BUDOWANIA ZAUFANIA.NO I CO Z TEGO ŻE MACIE LOGO OBOK JAKIEJŚ "MIESZKANIÓWKI". SPRAWA GROSIKA CZY GROSZA JAK PADAJĄ WYPOWIEDZI TYM BARDZIEJ POGRĄŻA TĄ INSTYTUCJĘ.ŻENADA...

sąsiadka 19.03.2004 *.212.69.71.182

Rok temu obok mnie (lokalu w którym pracuje, w centrum handlowym w Warszawie)był taki punkt GROSIKA. Nawet były kolejki na korytarzu, jak się potem okazało naiwnych osób. Potem pan z punktu się "ulotnił" pozostawiając nawet przez jakiś czas logo firmy na tablicy informacyjnej przed lokalem. Przez następne kilka mięsięcy zdesperowani kienci GROSIKA bez skutecznie poszukiwali Miłego Pana i swoich pięniędzy i jego obietnic. Do kilkunastu soób dziennie pukało do drzwi mojego biura z nadzieja, ze miły Pan skrył sie w lokalu obok. Tak było przez ok. 2 miesiące. Było nawet zebranie oszukanych osób i policja. Dla mnie po takich obserwacjach sprawa GROSIKA czy MIESZKA jest jasna.
Pozdrawiam

mieszkobiorca 19.03.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

...no właśnie ale to dotyczy grosika, ale nie firmy mieszko, z którą współpraca układa mi się rewelacyjnie. Doceniam pogląd na sprawę osoby wyżej ale nie należy uogólniać tak jak to miało miejsce .To tak samo jakby Mcdonalds podawał nieświeże hamburgery a kfc i inne tej branży cierpiały z tego powodu.Owszem krytyka jak najbardziej ale nie zaraz całej branży.

Grosikobiorca 19.03.2004 *.dial-2986.wroclaw.dialog.net.pl

Kilka razy w roku któryś z listonoszy Poczty Polskiej robi sobie huczne wakacje za pieniądze emerytów , znikają niczym w trójkącie bemudzkim pieniądze z kont w poważnych bankach, kasach spółdzielni, księgowościach... lecz tylko osoba wybitnie ograniczona może twierdzić, że pieniądze skradła Poczta, Bank, czy Spółdzielnia. Firmy nie mają wpływu na tzw. czynnik ludzki - czyli pokusy słabych ludzi majacych dostęp do większych pieniędzy. A swoją drogą dziwie się "mieszkobiorcy" ponieważ podważając wiarygodność Grosika (który i tak rozrasta się w niesamowitym tempie) szkodzi całej branży opłat ! Niech się prezesi dogadują, sądzą,pojedynkują a my róbmy swoje jak najlepiej bo być może będziesz się musiał człowieku "przesiąść" kiedyś do Grosika albo ja do Mieszka lub cały spór wykorzysta ktoś trzeci ! A jeżeli poparcie dla inicjatyw Grosika w postaci banku GE nie jest dla kogoś znaczące i nazywa ten bank "jakąś mieszkaniówką" to świadczy to jedynie o prymitywnej tendencyjności szanownego kolegi. Pozdrawiam.

Mieszko I 19.03.2004 *.interspeed170-102.stnet.pl

Marcin, nie grzeszysz elokwencją, może Marek powinien Ci to narysować???

mieszkobiorca 19.03.2004 *.pd170.ostroleka.sdi.tpnet.pl

nie było moim zamiarem szkodzić branży-przecież to niedorzeczne-sam przecież w tym siedzę. Ale kiedy słyszę o akcjach typu grosz zamiast grosika(swoją drogą bezprawnie używanego)nie moge zbyt pozytywnie wyrażić sie o konkurencji-chyba mnie rozumiesz szanowny grosiku?Jednak podobała mi się cześć twojej wypowiedzi o potencjalnych przejściach z mieszka do grosika i odwrotnie.Nie wiem dlaczego ale odebrałem to pozytywnie

marek 19.03.2004 *.interspeed170-102.stnet.pl

Używanie logo przez grosika jest zgodne z prawem, ponieważ jest ono jego własnością. Oczywiście nieżyczliwi będą pisać na ten i inne tematy różne historie. Przeważają gorzkie żale, albowiem konkurencji nie jest stać na nowatorskie pomysły i oryginalne przedsięwzięcia, więc ...warto skrytykować, a w efekcie zrobić to samo. Wracając do logo, proszę sobie wyobrazić, że powstała wytwórnia oranżady "coca-cola kowalski i synowie". Gwarantuję Wam, że było by to naruszenie cudzego dobra i natychmiast została by zamknięta. Tak samo policja przechwytuje na bazarach podróby firm adidas, puma itd. Jeżeli ktoś uważa, że nielegalnie używamy logo, to niech nas ZADENUNCJUJE. Nie, ...to proszę więcej nie pisać wyssanych historii. Nikt nas z tego powodu nie pozwał. Nikt nas też nie pozwie. Legalność znaku zainteresowani mogą zweryfikować w Urzędzie Patentowym i uzyskać informacje, czy używamy go prawnie. Służymy też opinią prawną biegłego z tej dziedziny.
Drodzy Forumowicze, zapraszam do dyskusji nad przyszłością tej branży, jej szansami, nowymi rynkami i wymiany doświadczeń. Swoją długoletnią tradycją i jakością świadczeń dajemy wystarczające świadectwo, by móc w milczeniu lekceważyć niczym nie poparte zarzuty kłamczuszków dążących w kierunku samounicestwienia. Im nigdy nie zabraknie fantazji. Mieszko ma złą prasę, to pewnie ma odwrócić uwagę zainteresowanych. Polecam lekturę Dziennika Łódzkiego, Głosu Siemiatycz, Gazety Giżyckiej.
Pozdrawiam
Marek S.

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.