Forum: Moodo - czy warto inwestować? - moda 130
Sklep MOODO w Grodzisku Maz nie zamyka się tylko otwiera w lokalu obok, a w poprzednim loklau był tylko szyld MOODO i pare rzeczy tej firmy i nigdy nie był to sklep firmowy, podobnie zresztą jak w Sochaczewie, nie wprowadzajcie w błąd. Natomiast co do obrotu 50tys, za lokal 40-50 m2 w mieście 30-50tys zapłacimy 3-4 tys,pracownik 2 tys inne koszta 1 tys, a więc zostaje nam co miesiąc około 10tys,czy nie za dużo chcemy jak na kwote którą inwestujemy?
DORA 1950, sama napisałaś że trzeba mieć 50000tys obrotu żeby zarobić, a ja przedstawiłem ci symulacje. Przedstawicielem firmy nie jestem, ale współpracuje z nią. Współpracowałem i współpracuje też z innymi z tej branży i musze przyznać że MOODO jak na etap i czas od kiedy robią franczyze biją je na głowe, oni robią w rok to co inni w 5lat
Prawdę pisze Dzeron. W grodzisku skepik otwiera się na nowo i to w pełnym wydaniu. Moodo ma nowych ludzi którzy chcą rozwinąć tą markę na naszym rynku, anic lepiej nie rowija marki jak nowe punkty. Kwestia obrotów.... Ja na swoje miasto jak miałbym ok 25-30 tyś/miesiąć to już by byo ok. Jezeli mogę spytać to z jakiego miasta jestś dora?
Moje miasto to 70tyś mieszkańców .Sklepów odzieżowych jest mnóstwo i ciągle powstają nowe.Posiadam lokal 54m w którym prowadzę sklep odzieżowy-damski.Jestem zainteresowana otworzeniem sklepu na zasadach franczyzy ale ciągle się zastanawiam.Wtej chwili wiem na czym stoję i dlatego boję się zaryzykować.Wydaje mi się że przyszłość należy do sieci i tylko one będą miały rację bytu.Pozdrawiam
Ja jestem zdania że czas multibrendów przemija, w szczególności tych nowo otwieranych. Stare multibrendy mają już swoich klientów i one mają prawo bytu, no chyba że większość sklepów ma taki towar jak Ty i walczysz cenami, ale jak długo można. Jedyny ból jaki może być z monobrendem a takie te franczyzy zazwyczaj są to jak zrobią obsuwę z kolekcją. W Moodo podoba mi się grupa docelowa do której kierowane są ciuchy. Są to kobiety, a kobieta nawet jak nie potrzebuje a zobaczy tani fajny ciuch to kupi. Dora czy mam rację. Twoj lokal wielkościowo na pewno spełnia wymagania Moodo, ale olbrzym to to nie jest. Taki lokal nie powinien też pochłonąć dużej kasy jeżeli chodzi o zrobienie go pod dyktando Moodo.
Powiedzieli że takie obroty sklep powinien robić czy tyle sklepy robią?
Tak naprawdę to o czym jest teraz rozmowa? Obroty w sklepie zależą od wielu czynników, czasami nawet dla mnie nie zrozumiałych. Myślę że w miastach od 35 tyś do 50 tyś. mieszkańców obroty powinny zaczynać się od 30 tyś, a do ilu powinny dojść? Czy jak kontaktowaliście się z Moodo to czy dowiadowaliście się ile sklepów franczyzowych otworzyli?
Zawsze można mieć obawy czy marka się przyjmie, ale na pewno masz rozeznanie w swojej konkurencji. Wchodząc we franczyze i otwierając sklep firmowy masz pewność że towar ktorym handlujesz będzie tylko u Ciebie. Może powinnaś przejechać się do jakiegoś franczyzowego salonu Moodo i sprawdzić jak się to wszytsko przedstawia na żywym organiźmie.
Akurat Moodo nie ma niskiej prowizjii- 35-36%.
Marcin czy mógłbyś odezwać się do mnie na maila? Mam do Ciebie pytanie... encore_v@o2.pl
Pozdrawiam
Patryk
W obecnych czasach można tak ograniczyć ryzyko utopienia pieniędzy w niepewny interes,że powiedzenie byle do przodu straciło sens...Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.