Forum: Myjnia samochodowa z dojazdem do klienta? - usługi dla konsumentów 47
Co myślicie o tych maszynach? pytam tu konkretnie o firmę Manara Group, mają oni sporo myjek parowych, jedne całkowicie elektryczne a inne na dieselka.
Mi się podoba Nebraska bo jest lekka i ma opcję używania detergentu. No i do tego odkurzacz żeby świadczyć kompleksowe usługi :) http://www.youtube.com/user/ManaraGroupVideo#p/u/2/HWIMCnN7U4o
Do takiego interesu nie potrzeba Tobie franczyzy. 3 lata temu zaczęłem taką działalność bez żadnego przygotowania, technologię poznałem dzięki jakiemuś forum.
Kupujesz ekstraktor, przedłużacz, odkurzacz, jakąś chemie-doradzą ci w sklepie, zamawiasz ulotki i zaczynasz. Oczywiście sprzet profesjonalny bo pracy będzie dużo.
Ale i tak są to groszowe sprawy, i samochód, praktycznie dowolny z małym silnikiem bo bedziesz sporo jezdził po miescie.
Interes idzie praktycznie od pierwszego dnia, jeśli jesteś solidny, i uczciwy to zrobisz duze wrażenie na klientach. ientow musisz zdobyc osobiscie, ale pożniej ruszy lawina.
Sam jeden jestes w stanie zrobic 3-4 auta dziennie ale to szybko cie to wykonczy.
ecomyjnia.pl
najlepsze rozwiazanie w temacie mycia parowego
Takie mycie parą jest skuteczniejsze od normalnego mycia w myjni?
zastosowane w odpowiedni sposób ,zdecydowanie jest dokładniejsze
No ja mogę potwierdzić
mam maszyny z ecomyjnia.pl , wspólpracuję z nimi w ramach franczyzy od kilku mieisęcy i na razie tylko chwalić
Dobra maszyna potrafi wiele, dobry biznes mozna powiedzieć
Jestem miesiąc po założeniu takiej działalności. Z pośród wszystkich ofert zdecydowałem się na firmę Greenasteam, ze względu na wysokiej jakości sprzęt i pomoc przy załatwianiu wszelkich formalności. Pracy jest dużo, więc lekko nie jest, ale ja jestme zadowolony. Przynajmniej się nie nudzę i mam szanse spłacić szybko sprzęt, który wziąłem w leasing. Myślę, że na to będzie nowa jakość na rynku pielęgnacji samochodów.
Witam, zastanawiam się nad otwarciem myjni mobilnej, i stąd moje pytanie czy w miejscowościach o liczbie ludności ok 15tyś jest szansa na taki biznes?
Moim zdaniem liczba mieszkańców nie ma znaczenia, bo przecież nie musisz ograniczać się tylko do jednego miasta, tak samo jak nie musisz ograniczać się tylko do motoryzacji. Prowadzę ten biznes na sprzęcie Optima i zgłasza się do mnie wielu zarządców administracyjnych, żeby wyszczyścić im obiekty. To jest ta wartość, której się nie spodziewałem, a która daje też całkiem dobrych dochód.
Chciałem spytać kolegów o opinie na temat kosmetyków samochodowych VULCANET i tych myjni parowych http://detailking.pl/strona/myjnie-parowe
co byście z tego doradzili ?
Mam warsztat samochodowy , chciałem rozszerzyć działąlność o mycie aut i pranie tapicerki
Jakbyś chciał poszerzyć zakres usług o naprawę tapicerek skórzanych to mogę pomóc. Pisz lub dzwoń jeśli jesteś zainteresowany ccad@o2.pl 605 544 327
ecomyjnia i detailking mają te same maszyny Astry i Menikini.Jam mam tuningowaną Astrę ;) od nich
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.