Forum: Produkty Benedyktyńskie - czy warto - art. spożywcze i przemysłowe 138
Szanowni Państwo,
z tego, co widzę, to wszystkie działania Benedyktynów są bezprawne i wszystko to zasługuje na zgłoszenie do prokuratury z zawiadomieniem o możliwości popełnienia przestępstwa oszustwa, wyłudzenia - Art. 286 Kodeks Karny!
Na stronie Benedicite.pl jest informacja o otwarciu nowych sklepów w Warszawie i w Jeleniej Górze, a więc kolejne osoby robią z siebie właśnie jelenie!
W oczywisty sposób Benedyktyni wyłudzają kolejne pieniądze, bo przecież doskolane wiedzą, jaki los czeka ich franczyzobiorców i jak wygląda cały ten klasztorny biznes, a jednak dalej otwierają kolejne sklepy i nabierają ludzi. To przestępstwo!
mam pytanie do was co myślicie o franczyzach typu multi level marketing jakie są wasze opinie i jakie macie spostrzeżenia w tej kwesti
Proszę Państwa, proszę przeczytać sobie artykuł na str. 10-11 w tygodniku FiM (celowo podane w skrócie) wydanie świąteczne. Dziennikarka opisała cały ten klasztorny biznes. Myślę, że na 2 stronach zamieściła to wszystko, o czym tutaj się pisze. Artykuł, pomimo charakteru samej gazety, jest napisany bardzo obiektywnie. Zachęcam do lektury.
Polecam wpisać w googlach \"produkty benedyktyńskie cała prawda\"
Pytanie co dalej? W 2013 roku będą wybory nowego Opata. Czy JG dotrwa? Jaki jest plan zarządu? Czy spokojne \"odpuszczenie\" (zaprzestanie walki o utrzymanie sklepów) oznacza iż sieć będzie sie już tylko kurczyć? Wraz z pomniejszeniem ilości sklepów powstanie problem opłacalności tego biznesu dla producentów. Będzie to oznaczać kolejne podwyżki. Czy zmiana Produktów Benedyktyńskich na Tradycję mniszą spowoduje totalne zdegradowanie upadającej pozycji tej marki? Co ze sklepami, których właściciele włożyli sporo funduszy i zaangażowania. Co z problemami sądowymi (Byli pracownicy złożyli wnioski - w marcu pierwsze sprawy sądowe)? Prognozy są takie, iż w pierwszym kwartale sieć skurczy się o ok 15 sklepów.
Witam Państwa.Ja jestem pracownikiem JG-pracownikiem upodlonym,zniszczonym i upokorzonym.Jestem pracownikiem,który został wykończony psychicznie.W dwa miesiące kolor włosów zmienił się w siwy.W firmie liczy się tylko pracownik ,który ma charakter służalczy,który pisze donosy na swoich kolegów i przekazuje je p.dyr.Piotrowi M.Nie wolno się przeciwstawić i mieć własnego zdania! Jeżeli chodzi o pomoc np.pracujących mnichów należy to sobie wybić z głowy.Oni świetnie chowają głowy w swoje kaptury.W firmie pracują młodzi ludzie,zazwyczaj są to studenci-z jakim bagażem doświadczeń idą potem w świat?Jest to okropna firma-super markety przestrzegają KP-firma kościelna-NIE!Czy oni mają własny kodeks?Przykre jest to ,że p.dyr Piotr M i zarząd śmieją się z nas.Z całego serca życzę Państwu,aby wszyscy którzy zostali skrzywdzeni doczekali się sprawiedliwości!!!!
Jeśli są podstawy , to nalezy iść z tym do sądu pracy. A tak w ogóle to wszystko nadaje się do prokuratury. Może znajdzie się jakiś odwazny i napisze chociaż anonim?? Tę sprawę powinna z badać policja gospodarcza.
Moja sprawa jest oddana do sądu pracy.Nie pozwolę sobie,aby moje dobre imię zostało zniszczone.Zbyt dużo zdrowia kosztuje mnie \\\"kariera\\\" w Benedicite.Uważam,im więcej osób zgłosi się do PIP ,SP-tym mamy większe szanse.Czy ktoś dał JG prawo do oszukiwania,poniżania itp?Obiecałam sobie,ze poruszę niebo i ziemię , aby udowodnić,że to nie MY jesteśmy zli.
Znowu znikł post. Czemu cenzurujecie ten wątek?
Niech zgadnę?
Ojczulkowie płacą za reklamę w portalu?
Cuda, cuda.. w tym benedyktyńskim biznesie.
Niektórzy posiedli sztukę nawet nie bi- (jak ojciec Pio), ale trilokacji. Obcowanie z zakonem jak widac skutkuje występowaniem w trzech postaciach. Ale jak wiadomo - Bóg trójcę lubi...
Co nie zmienia faktu, że musieli nieźle namieszać aby spowodować roztrojenie jaźni.
Pracownicy JG,ktorzy byli dobrymi pracownikami,ktorzy dużo dobrego chcieli wnieść do firmy zostali zwolnieni-wyrzuceni.Za uczciwość,serce,czas,wielki entuzjazm dostali kopa.Wszystkim nam jest bardzo przykro,żle.Myślę i taką mam nadzieję,że to my ZWYCIĘŻYMY-tylko trzeba walczyć.Daleko,ale są Ich zwierzchnicy,przełożeni.Na miejscu mamy Sąd pracy,PIP-w tej ostatniej sytuacja panująca w JG jest bardzo dobrze znana.
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.