Forum: PF Mieszko 1475

YaRo 22.10.2004 *.80.48.175.4

71
u mnie słupy też są płatne Za plakat A3 za 30 sztuk za jeden tydzien płace 70 zł ale co zrobić jak kupe ludzi to czyta Ulotki jak wspomniałem rozniosłem przez kilka wczesnych poraków sam ze wspólnikiem Mam pewnośc że doszły Idealnym pomysłem było wyjście z ulotkami na plac handlowy w dzien targowy W sumie same kobiety - gospodynie domowe a to własnie nasz grupa docelowa jesli idzie o klientele Własnie wtedy huknąłem ponad 60 wpłat Ostatnio były deszcze ale jesli teraz we wtorek nie bedzie padac zamierzamy powtórzyc ten manewr bo cholernie skuteczny się okazał
Na ulicy przed wejsciem do kasy stoi tzw. potykacz reklama z cenami i to tez zacheca bo siłą rzeczy każdy to czyta
Jednak najwarzniejsza sprawa w tym wszystkim to sa kasjerzy Jak masz niemiel wygladającego na twarzy lubn generalnie "chłodnego" w relacjach z klientami to żaden marketing i super kasa nie pomoże Kasjer jest jak magnes Ja to widze po swojej jednej kasjerce Przyciaga ludzi wręcz a ta druga cos nie bardzo Jak są obie to ludziska wolą isć do tej "magnetycznej" ma cos takiego w sobie Dlatego pomysl i nad tym aspektem

relod 23.10.2004 *.dial-1952.jgora.dialog.net.pl

dzięki za wskazówki,powiedz jak u ciebie z konkurencją bo to napewno też ma duży wpływ na twoje obroty , u mnie wygląda to tak: 2-grosiki, 2-jakieś nie zależne agencje,4-poczty,3-odziały i jakieś 5 agencji banku PKO,8-innych banków BZ,DOMINET,KREDYTBANK BGŻ itp generalnie prawie wszędzie jest drożej ale jednak przyznasz że jest tego sporo jak na 50 tyś mieszkańców, mam też pewne pomysły na skuteczną reklamę ale nie jestem pewien czy na forum nie ma konkurencji z mojego miasta

YaRo 23.10.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
no to szczerze ci współczuję U mnie nie jest aż tak tragicznie Grosik tylko jeden nawet dośc blisko tej podwójnej kasy Agencji PKO nie ma ani jednej, banki to wiadomo typowo PKO Bp, PKO S.A, Kredytybank, BGŻ, Banki spółdzielcze ze dwa BPH i tyle Oczywiście poczta też
Moja trzecia kasa będzie dokładnie tam gdzie poczta na drugim co do wielkości osiedlu w miescie Poczta jest na 1 piętrze a ja na parterze więc będzie ciekawie.
Co do konkurencji z tych samych powodów nie mówie ani o swoich pomysłach ani tez o tajemniczym sposobie przesyłanai danych u nas w sieci :-))

mówisz na osiedlu... miałem taki pomysł,tylko zastanawiam się czy to ma sens mam nawet lokal na oku w centrum tego osiedla, mieszka tam ze 3,5-4 tyś ludzi,czyli ok 1300-1400 rodzin,no niewiem... koszty są dosc wysokie musiałaby prawie każda rodzina do mnie przyjść aby coś troche zarobić ,ale z drugiej strony otwierając kilka punktów można obniżyć troche koszty temat do przemyślenia...to twoje osiedle jest na tyle duże że będzie się opłacało?

YaRo 23.10.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
wg danych teleadresowych jest tam zlokalizowancy ponad 1000 adrestaów czylityle też gospodarstw domowych Czy się będzie opłacało Jak mówiłem czynsz tam to za całośc niespełna 60 zł (!!!!) + 600 zł studentka + 100 na prąd + 50 zł na inne typu woda, smieci itp Więc koszty są niewielkie Jesli każde z tych domostw płaciło by u mnie tylko i wyłącznie czynsz za mieszkanie to zostaje mi już jakieś 500 zł na czysto a jesli doliczyć prąd i gaz czyli to co każdy ma obowiązkowo i płacić musi to gra robi się warta świeczki nawet jesli tylko 50 % osiedla miało by koszystać z moich usług
Wiesz ja wymysliłem sobie by każdy mój punkt na czysto dla mnie przynosił minimum 700 zł to już będe szczęsliwy Wiesz siedząc teoretycznie w domu przy 3 punktach po 700 zł to już jest 2100 na czysto A jak mówiłem wcześniej mysle tez o innych miastach większych od mojego

Streamers 23.10.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Mogę wiedzieć ile razy roznieśliście te ulotki. Prowadze również punkt. Raz roznosiłem przy otwarciu punktu ok 3500 tys ulotek. Wynik nie jest zły bo dziennie mam od 40 do 80 rachunków. Kilka razy miałem powyżej 100. A chciałbym osiagnąć codziennie powyzej 100. To wtedy by sie opłacało. Bo jak na razie to wychodze na 0 z kosztami. I własnie zastanawiam sie nad inna forma reklamy. Ostatnio otwieram rowniez punkt w soboty.

moje ulotki ok 3800 przez dwa dni roznosiła poczta (chyba zrobie zadyme bo nie dotarły wszędzie tam gdzie chciałem),potem ulotki roznoszone były na największym targowisku w mieście, zamierzam jeszcze raz roznieść po domach (samodzielnie) tam gdzie nie dotarły z poczty, mówisz o czynszach u mnie to odpada są w mieście 3 odziały spółdzielni gdzie przyjmują czynsze bez opłat!!

YaRo 23.10.2004 *.80.48.175.4

71
no ja z uwagi na mniejszy teren rozniosłem mniejulotek coś niespełna 3 tysiące Jak mówiłem robię to osobiście przynajmniej wiem że jest to właściwie zrobione A i efekty widzę
W moim mieście także każda spółdzielnia ma swoje kasy gdzie bez opłat przyjmują czynsze ale mimo to wpłacają je także u mnie bo jesli są już z kilkoma rachunkami to niechce im się lecieć z jednym gdzie indziej Jestem ciekaw jak to będzie teraz z ta nową kasą w sąsiedztwie poczty Licze że odbije im sporo klientów
RELOD zastanawiałeś się czy warto wchodzić w osiedla A pewnei że tak w końcu tam mieszkają własnie ludzie i jesli dasz im pod domem taką usłge skorzystają z niej chetnie idąc po pieczywo czy inne codzienne zakupy do osiedlowego sklepu
Ponadto ja dodatkowo w swoich dwóch punktach mam też usługi ksero a to tez zawsze kogoś przyciagnie Maszyny kupiłem tanio w Krosnie od firmy która sprzedaje sprzet po leasingu Brutto 1 100 zł od sztuki Sprzet na gwarancji więc się nie martwie a i serwis jest jakby co do 24h. Pomyslcie i wy nad tym o ile macie miejsce na to

Streamers 24.10.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Wiesz co YaRo tez zaqstanawiam sie nad ksero zeby dolozyc. Tylko obawiam sie ze dobre ksero sporo kosztuje. To 1100 to niezla cena. Mozesz powiedziec jak wychodzisz na ksero. Jakie jest zainteresowanie?

YaRo 24.10.2004 *.internet.esko.pl

71
jesli chcesz dam ci namiary na firme z Krosna która ma TOSHBE w tej własnie cenie Taki najprostszymodel co robi A 4 i A 3. Jak wychodze Hmm całkiem niezle chyba w miesiacu robię około 2500 - 3000 odbitek Koszty są niewielkie raczej Ryza papieru to 12 zł (500 kartek) toner 78 zł starcza na jakies 7000 odbitek, a więc na te 7000 odbietk potrzebuje 14 ryz papieru Koszty to około 240 zł a jesli pomonozysz to razy 0,15 za odbitke to masz 1050 zł wpływy - koszty 240 = 810 zł Jak odliczysz prad i jakies tam inne drobne koszty to powinno zostac ci około 700 złwiec nie jest tak tragicznie Jesli masz punkt w ruchliwym miejscu to smiało zrobisz i z 8 tysiecy odbitek za miesiac

relod 25.10.2004 *.dial-717.jgora.dialog.net.pl

jest jeszcze coś co może uczynić punkt bardziej dochodowym , ciekawe czy zgadniecie co to..... myśle że agencja+ksero+to coś, może dać wymierne efekty i sporo satysfakcji finansowej

Mariusz 25.10.2004 *.biy217.neoplus.adsl.tpnet.pl

chyba ze punkt znajduje sie w pobliżu uczelni lub szkoły

Streamers 25.10.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Relod czy mozesz powiedziec co masz na mysli?

Mariusz 25.10.2004 *.biy217.neoplus.adsl.tpnet.pl

Moim zdaniem "to coś" to pewnie prasa
Zgadłem???

Mariusz 25.10.2004 *.bim51.neoplus.adsl.tpnet.pl

Do YaRo
Jak myślisz czy ulokowanie raz wystarczy czy trzeba je co jakis czas powtarzać???
czy ulotki dostajesz, kupujesz z centrali czy sam musisz załatwic druk???
Czy są oni otwarcin na wszelki inowacje i pomysły ze wnatrz???

relod 25.10.2004 *.dial-782.jgora.dialog.net.pl

nie to nie prasa , z prasą jest kłopot agencja musiałaby być cała przeszklona a to kosztuje pozatym teraz prasa jest na stojakach ludzie mogą wziać gazete i ją oglądnąć bez kupowania, w agencji nie byłoby to możliwe,mam fajny pomysł niechciałbym go jednak zdradzać na forum bo konkurencja (z mojego miasta pewnie też)nie śpi

Streamers 25.10.2004 *.serwer.tvgawex.pl

jak bys mógł to przeslij mi ten pomysl mailem ja jestem z pomorza wiec konkurencja twoja nie bede

Streamers 27.10.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Oglądał ktoś z was dzisiejsze wydanie programu Uwaga! w TVN. Był reportaż o punktach finansowych miedzy innymi o Multkikasie i Okienku które oszukują klientów. Wyszła z tego niezła ANTYREKLAMA wszystkich punktów finansowych.

adam 28.10.2004 *.ed146.internetdsl.tpnet.pl

38
WITAM
Niestety widziałem ten program... tez tak sądziłem ze pewnego dnia to sie zacznie, przez pazernych i nieuczciwych ludzi ucierpi cała branża. napiszcie jakie macie pomysły na zabezpieczenie interesów klienta. Szkda że nie moze za takie firmy ręczyć bankowy fundusz gwarancyjny, lub że nie ma swojego odpowiednika dla firmy spoza sektora bankowego.
p.s. AŻ BOJĘ SIĘ ISĆ DZISIAJ JEŻDZIĆ PO PUNKTACH

relod 28.10.2004 *.dial-1271.jgora.dialog.net.pl

DZIĘKI CI TVN ZA ZAJEB... ROBOTĘ JAKĄ WCZORAJ WYKONALIŚCIE,od rana w moim punkcie chula wiatr 1 wpłata i to chyba emerytki która nie ma tvn, albo której sąsiadki jeszcze nie doniosły,3 osoby przyszły wydrzeć ryja na bogu ducha winną kasjerkę ,w 15min. została złodziejką ,oszustką itp. Racja z tym funduszem gwarancyjnym, firmy "matki" (te poważne oczywiście)powinny postarać sie o coś takiego. Szkoda że nie można umieścićna punkcie nazwy banku z którym firma współpracuje to by nas trochę uwiarygodniło, ja zamierzam udać się do przyjaciela brokera aby znalazł mi ubezpieczenie na wypadek -prezesa złodzieja ,nie ufam już nikomu w tym kraju

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.