Forum: PF Mieszko 1475
Na ulicy przed wejsciem do kasy stoi tzw. potykacz reklama z cenami i to tez zacheca bo siłą rzeczy każdy to czyta
Jednak najwarzniejsza sprawa w tym wszystkim to sa kasjerzy Jak masz niemiel wygladającego na twarzy lubn generalnie "chłodnego" w relacjach z klientami to żaden marketing i super kasa nie pomoże Kasjer jest jak magnes Ja to widze po swojej jednej kasjerce Przyciaga ludzi wręcz a ta druga cos nie bardzo Jak są obie to ludziska wolą isć do tej "magnetycznej" ma cos takiego w sobie Dlatego pomysl i nad tym aspektem
Moja trzecia kasa będzie dokładnie tam gdzie poczta na drugim co do wielkości osiedlu w miescie Poczta jest na 1 piętrze a ja na parterze więc będzie ciekawie.
Co do konkurencji z tych samych powodów nie mówie ani o swoich pomysłach ani tez o tajemniczym sposobie przesyłanai danych u nas w sieci :-))
Wiesz ja wymysliłem sobie by każdy mój punkt na czysto dla mnie przynosił minimum 700 zł to już będe szczęsliwy Wiesz siedząc teoretycznie w domu przy 3 punktach po 700 zł to już jest 2100 na czysto A jak mówiłem wcześniej mysle tez o innych miastach większych od mojego
W moim mieście także każda spółdzielnia ma swoje kasy gdzie bez opłat przyjmują czynsze ale mimo to wpłacają je także u mnie bo jesli są już z kilkoma rachunkami to niechce im się lecieć z jednym gdzie indziej Jestem ciekaw jak to będzie teraz z ta nową kasą w sąsiedztwie poczty Licze że odbije im sporo klientów
RELOD zastanawiałeś się czy warto wchodzić w osiedla A pewnei że tak w końcu tam mieszkają własnie ludzie i jesli dasz im pod domem taką usłge skorzystają z niej chetnie idąc po pieczywo czy inne codzienne zakupy do osiedlowego sklepu
Ponadto ja dodatkowo w swoich dwóch punktach mam też usługi ksero a to tez zawsze kogoś przyciagnie Maszyny kupiłem tanio w Krosnie od firmy która sprzedaje sprzet po leasingu Brutto 1 100 zł od sztuki Sprzet na gwarancji więc się nie martwie a i serwis jest jakby co do 24h. Pomyslcie i wy nad tym o ile macie miejsce na to
Zgadłem???
Jak myślisz czy ulokowanie raz wystarczy czy trzeba je co jakis czas powtarzać???
czy ulotki dostajesz, kupujesz z centrali czy sam musisz załatwic druk???
Czy są oni otwarcin na wszelki inowacje i pomysły ze wnatrz???
Niestety widziałem ten program... tez tak sądziłem ze pewnego dnia to sie zacznie, przez pazernych i nieuczciwych ludzi ucierpi cała branża. napiszcie jakie macie pomysły na zabezpieczenie interesów klienta. Szkda że nie moze za takie firmy ręczyć bankowy fundusz gwarancyjny, lub że nie ma swojego odpowiednika dla firmy spoza sektora bankowego.
p.s. AŻ BOJĘ SIĘ ISĆ DZISIAJ JEŻDZIĆ PO PUNKTACH
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.