Forum: PF Mieszko 1475

relod 28.10.2004 *.dial-1271.jgora.dialog.net.pl

wejdzcie na strony multikasy oni tam wszystkiemu zaprzeczają , ktoś sie powinien wziąć za te małpy tvn dla mnie to taki telewizyjny fakt lub superekspres

relod 31.10.2004 *.dial-1607.jgora.dialog.net.pl

co u ciebie yaro nic nie piszesz czyżby , interesy nie szły najlepiej , u mnie powoli ,powoli ale ciągle do przodu klientów coraz więcej ,nie zmienia to jednak faktu że miesiąc zakończe na minusie

Mariusz 31.10.2004 *.bix220.neoplus.adsl.tpnet.pl

relod a ty sam siedzisz w tym punkcie czy masz pracownika???

M 01.11.2004 *.agn90.internetdsl.tpnet.pl

4
PO CO DAWCA, ROZPOCZĘCIE I PROWADZENIE TAKIEGO PUNKTU NIE WYMAGA WSPÓŁPRACY Z DAWCĄ,JEST TO BANALNIE PROSTE.JAK BĘDZIE DUŻO CHĘTNYCH TO WAM PODAM JAK TO SIĘ ROBI.PA.

relod 02.11.2004 *.dial-1893.jgora.dialog.net.pl

mam pracownice ,sam puki co pracuje na etacie (musze mieć z czego dokładać hehehe)

Mariusz 02.11.2004 *.bkg69.neoplus.adsl.tpnet.pl

a ile muszisz kodładać miesięcznie
jeżeli możesz powiedzieć

YaRo 02.11.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
WITAM !!!!! długa przerwa spowodowana była wyjazdem do rodziny Cholera najgorsze to ze wyjazd zbiegł się z tym nieszczęsnym programem w TVN - na drugi dzien rano dziewczyny do mnie dzwoniły że ludzie marudza i rózne takei tam Zreszta jak macie kasy to sami wiecie jak było Zaczeło się jednak poprawiac troszke dzisiaj z tego co widze ale czweartek i piatek były faktycznie lipne
Prywatnie uważam że działalnośc taka jak nasza powinna być licencjonowana czy jak kto woli koncesjonowana Przynajmniej wielu naciągaczy by odpadło a przetrwały by tylko uczciwe firmy Mam nadzieje ze tak tez sie wkrótce stanie

Mariusz 02.11.2004 *.bkg69.neoplus.adsl.tpnet.pl

Do YaRo
Jak myślisz czy ulokowanie raz wystarczy czy trzeba je co jakis czas powtarzać???
czy ulotki dostajesz, kupujesz z centrali czy sam musisz załatwic druk???
Czy są oni otwarcin na wszelki inowacje i pomysły ze wnatrz???

YaRo 03.11.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
MARIUSZ: wiesz kwestia ulotek zalezy chyba od specyfiki terenu na jakim znajduje się kasa. U mnie akurat wystarczyło jak na razie na jedno ulotkowanie i klienci są. Ulotki zamawiam w centrali, są gotowe wzory i dośc tanio. Możesz jednak mieć też swoje ulotki i własne pomysły na reklamę jednak MUSZISZ !!!! mieć na to zgode dyrektora regionu. Generalnie z tego co wiem większośc pomysłów dyrektorzy akceptuja pozytywnie więc nie ma strachu. Jeśli jesteś zaintersowany otwrciem takiej kasy ze swojej strony polecam MIESZKO choć wybór zależy od Ciebie. Jednak dla porównania podam przykład że ciuchy czy też kosmetyki też wolimy kupować markowe więc biznes też jest dobrze prowadzić pod dobrą znaną marką handlową a bez wątpienia MIESZKO taką jest.
A tak na marginesie skąd jesteś ??

Lukass 03.11.2004 *.dal105.neoplus.adsl.tpnet.pl

Witam serdecznie. Mam pytanie do forumowiczów, a mianowicie jak widzicie punkt kasowy w wiekszym miescie- 65 tys., gdzie ludzie bez prowizji mogą zapłacić za gaz w gazowni , wodę. Pozdrawiam

YaRo 03.11.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
Lukass Gazownia, energetyka, wodociagi w każdym mieście pobierają wpłaty bez prowizji Jednak im większe miasto tym lepiej bowiem naprawde mało komu chce się wedrować w różne końce miasta po to by zaoszczędzić te 90 gr A jesli pojedzie autobusem to straci na bilet więc marna kalkulacaj jesli np pod domem ma kase i tam może wszystko zapłacić Jesli w małych miasteczkach to zarabia na siebie to w takim jak twoje napewno zarobi i to sporo

Mariusz 03.11.2004 *.bke59.neoplus.adsl.tpnet.pl

na razie rozważam różne obcje i zdobywam informacje

Lukass 03.11.2004 *.daa28.neoplus.adsl.tpnet.pl

Widzę YaRo że masz doświadczenie, więc mam pytanie- jak długo trwa założenie punktu Mieszko-budowa punktu, założenie dział. gosp. Wybaczcie pytanie, ale jestem nowicjuszem i przygodę z biznesem chciałem zacząć od PF Mieszko.PS.Jakieś rady??

Dan 03.11.2004 *.as1-51.radom.dialup.inetia.pl

10
Mam pytanie do Yaro. Mógłbyś mi podać namiary na te tanie ksero które kupiłeś do swojego punktu? Niemam punktu kasowego, tylko upadający sklep i szukam dodatkowych dochodów, więc nieobawiaj się konkurencji. Jestem z małego miasteczka z dawnego woj. radomskiego.

YaRo 04.11.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
Lukass jeśli jestes zainteresowany informacjamina temat MIESZKA szczegółowymi zadzwoń proszę 509116405 Służe wszelkimi informacjami jakie posiadam.

Dan - kserokopiarki o których mowa to Toshiby a firma to Ksero System, Krosno ul. Lewakowskiego 31 tel. (13) 420 11 27 lub 420 10 61

Streamers 04.11.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Nie sądzicie że przydałoby sie forum na stronie PFMIESZKO tylko dla prowadzących punkty finansowe Mieszko. Można by było wymieniać sie z wieksza grupa osob pogladami, nowymi pomysłami.

adam 04.11.2004 *.ed146.internetdsl.tpnet.pl

38
Firma Ruch, największy dystrybutor prasy w kraju, montuje w swoich punktach terminale do ładowania kart miejskich i parkingowych, kont w telefonii komórkowej, a także opłacania rachunków.

Jak poinformowała Elżbieta Szafrańska, rzecznik Ruchu, testy systemu rozpoczną się na początku grudnia. Obejmą one jednak tylko salony prasowe oraz punkty, do których można wejść. "System doładowania kont telefonów komórkowych wszystkich operatorów umożliwia tę usługę bez dodatkowych operacji i nie wymaga zakupu przez sprzedawcę zapasu kart, które teraz są zastępowane przez paragony z numerem. Na ich podstawie klienci doładowują swoje konta telefoniczne" - czytamy w komunikacie spółki. Do końca roku Ruch chce zainstalować 5 tys. takich wielofunkcyjnych terminali we współpracy z Mennicą Państwową i firmą TP EmiTel.

relod 04.11.2004 *.dial-1687.jgora.dialog.net.pl

a ile ruch ma punktów do których "można wejść" w moim mieście (50tyś) "0" ruch jak to ruch obudził się z reką w nocniku ,kolporter(absolutnie nie polecam tej firmy)od dawna w swioch salonikach(większości z nich)ma terminale do doładowań, jaka to dla nas konkutencja? w agencjach robią opłaty ludzie których nie stać na prasę ,jak już to kupują raz w tygodniu gazetę z programem więc moim zdaniem rzadko zapłacą rachunek "przy okazji"

Magik 04.11.2004 *.bof158.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
takie cudo to zadna rewela, moge miec to w sklepie ale przy malych obrotach interes zjadaja koszty, a przy wiekszych musial bym zatrudnic pracownika co znowu wychodzi na zero dopiero jak dostawcy uslugi opuszcza z kosztow to moze

adam 04.11.2004 *.ed146.internetdsl.tpnet.pl

38
dot ruchu:pożyjemy zobaczymy,myślę ze warto wiedzieć...
dot programu uwaga: jestem juz pewny że ten program odbije się w moim wyniku za m-c listopad i to dosc ostro - 30 %
a jak u Was?

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.