Forum: PF Mieszko 1475

kali100 30.11.2004 *.pb126.chojnice.sdi.tpnet.pl

yaro;
napisałeś ze prowadziłes kase, tzn. ze teraz jak twierdzisz (od niedawna jestes pracownikiem Mieszko)juz nie masz punktów kasowych? Czy jestes dyrektorem i posiadasz nadal punkty? w poscie 16.11.04 i 17.11.04 jeszcze byłeś franchisingobiorcą, szukajacym nowych miejsc na lokale. Czytałem inne posty i w kazdym z nich krytykując inny firmy zawsze podkreślasz, że Mieszko jest najlepsze i zachęcasz do przystąpienia do tej sieci.Troche to wszysko jest chyba dziwne.

Magik 30.11.2004 *.boz25.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Czy, może jest ktoś, kto podziela moją opinie na temat tego czy wiązać się umową z franszyzodawcą czy lepiej pracować na własny rachunek. Czekam na komentarze, bo mam pomysły jak to rozwiązać zamiast tracić niezależność na rzecz innych, choć i te rozwiązania mają swoje dobre i złe strony. Proszę o wypowiedzi na forum, a zapytania osobiste pod moim numerem GG: 247094

YaRo 30.11.2004 *.80.48.175.4

71
w dalszym ciagu jestem franchysobiorca i posiadam swoje kasy. Nowe przekazany mi obowiązki skutkuja jak na razie tym że mam ciut mniej czasu by szukac intensywnie nowych lokalizacji dla siebie, choć w tym wypadku jest jeszcze wspólnik i on skupił sie głownie na rozwoju firmy. Przyjecie przezemnie funkcji Dyrektora regionu było bardzo ważną i przemyslaną decyzją bowiem nie chodzi tutaj o tytuł ale fakt pracy w instytucji finansowej. Napewno nigdy nie zgodził bym się na taką pracę i sugerowanie innym przystąpienie do sieci gdbym, nie przekonał sie sam na sobie i swoich pieniądzach że warto. Od wielu lat zajmuje sie finansami w zakresie bankowości i każda moja inwestycja jest dośc rozważnie i długo analizowana. Wyjatkiem jest jak na razie wejscie w franczyze z Kolporterem, ale tam firma chyba z góry zakładała takie a nie inne zakonczenie wspólpracy z nami franczyzobiorcami. Niemniej jednak nauczony tym doświadczeniem byłem o wiele bardziej ostrozny i nieufny wobec nowych partnerów. Szukałem kogoś z zakresu płatności i jak powiadam teraz i mówiłem wiele razy ( a nie ma w tym żadnej wazeliny zawodowej teraz ) MIESZKO wydał mi się najlepszy pod wzgledem jakości, dbania o pratnera itp. Może zapewne nieuwierzycie ale pomagał mi w tym kolega który pracuje w ogromnej firmie zajmujacej sie wywiadem gospodarczym więc miał fachowa wiedze gdzie, co i jak sprawdzic i na jego opini sie głównie oparłem.
Zarzucacie że moje posty mogą nie być obiektywne teraz Błąd !!!! Nowe obowiązki wymagają ode mnie dbania o dobre imie firmy to fakt, ale pisanie załóżmy kłamstw czy też świadome zatajanie prawdy wcale nie będzie z korzyścią dla MIESZKO. Wszystko co robie od czasu powierzenia mi obowiązków dyrektora nie robie już ja jako ja mały skromny biorca licencji ale jako w pewnym sensie twarz firmy i tak też chcę być postrzegany. Sugeruję zauważyć na podstawie moich wczesniejszych postów że nie zawsze mówiłem że jest cudnie Mówiłem o niedociągnięciach, brakach itp. Dalej mówić będę jeśli takowe zauważę.
Patrząc na całokształt sprawy waszymi oczami moge powiedziec jednoczesnie że macie niebywałą okazje do kontaktu z przedstawicielem firmy A zatem w łatwy i prosty sposób możemy wymienic sie uwagami, spotrzeżeniami itp na temat naszej działalności bowiem jest i powinno być to w szeroko rozumianym wspólnym interesie obu stron.
Zatem pozostaje do dyspozycji w celu wyjaśniania wszelkich kwesti itp zarówno jako Dyrektor Regionu a także a i może przedewszystkim typowy biorca licencji
Z poważaniem i pozdrowieniami Jarek R.

Magik 30.11.2004 *.bnu119.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Oki, jesteś fajny, miły i znasz się na swojej pracy ale to nie załatwia sprawy, jesteś po drugiej stronie i tyle. Ja, naprawde nie neguje twoich kompetencji zawodowych tylko to już nie to samo.
Pozdrowionka

YaRo 30.11.2004 *.80.48.175.4

71
alez ja nie jestem po żadnej drugiej stronie Przyjacielu nie postrzegaj zaangażowania mnie do struktur organmizacyjnych MIESZKo jako przejście na strone "wroga" Przeciez jak powiadam to będzie z korzyścią dla sieci Bowiem moim skromnym zdaniem nie ma lepszej koncepcji rozwoju sieci niż ta która sam może podpowiedziec franczyzobiorca. Łącząc w jednej osobie dwie "instytucje" chcę pomagac sieci a wiec sameu sobie a także innym franczyzobiorcom MIESZKA. Niepostrzegam ich jako konkurencje chocby i działali w tym samym mieście. trzeba sobie uświadomić jedno że ich sukces to mój sukces bowiem dla klienta nie ma znaczenia ze ten punkt to jest pana X a ten to pana Y MIESZKO to MIESZKO i tak ma zostac

Streamers 30.11.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Mieszko nie jest takie idealne. Do dnia dzisiejszego nie posiadam systemu chociaż obiecywali zainstalować do końca listopada. Nawet informatycy dzwonili i obiecywali przyjazd. I nic. Co to za podejscie do franczyzobiorcy. Nie bede pisal na forum o innych niedociagnięciach.

YaRo 01.12.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
STreamers Były przejsciowe kłopoty z modemami stad te opóźnienia Jesli jakoś mogę pomóc to zadzwon do mnie prosze na słuzbowy telefon namiary masz na stronie MIESZKA jesli tylko mogę to pomogę Zatem czekam na kontakt.
A co do niedociągnieć to wiesz NIKT NIE JEST DOSKONAŁY I IDEALNY , co najwyżej może być bliski ideału ;-))

Magik 01.12.2004 *.box171.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Nie potraficie załatwić swoich problemów w firmie tylko na forum. Co to znaczy?
Chyba nie za dobrze. Jak ktoś będzie wymówki robił na forum to szybciej załatwi swoje sprawy w firmie? To rzeczywiście ciekawe i warte uwagi. To może inni też by coś dla siebie załatwili, jeśli kolega YaRo ma takie możliwości?
Co do mojego zdania na temat drugiej strony to nie wierze, aby będąc tam nie miałeś zamiaru coś ugrać dla siebie, w to nigdy nie dam wiary, bo jesteśmy tylko ludźmi, a jeśli ktoś jest bliżej władzy to, po co, żeby jej podpowiadał, co robi źle? Nikt nie odżegnuje cię od czci ani wiary tylko punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To, że czynnie działasz na forum na pewno wiele poprawi w działalności firmy i to nie jest bez znaczenia, a i twoje uwagi i sugestie, co, do franszyzy zawsze będą mile widziane. Dlatego serdecznie pozdrawiam. Magik

YaRo 01.12.2004 *.80.48.175.4

71
eee Magik luzik - przecież my tu niezałatwiamy żadnych problemów Przynajmniej ja to tak odbieram
Co do bycia u "władzy " jak Ty to kreslasz to powiedz mi ale tak rozsądnie co ja niby moge ugrać dla siebie ?? Bo tak siedze, czytam te twoje słowa i jakoś nic mi do głowy nie przychodzi. Ani prowizji większej miec nie będę , ani nie wyprodukuje sobie wiekszej liczby klientów więc naprawd nie bardzo wiem co ja niby moge na tym dodatkowo skorzystac ponad to co mają inni franczyzobiorcy w sieci. Wiecej to ja mam od innych ale obowiązków, cały czas podkreslam jednak że to co robie robie dla dobra całej sieci a więc i posrednio dla siebie, także to chybatylko jedyny profit z tego tytułu. Tak czy owak jestm tu i jakoś nie zamierzam się chować, a wręcz z przyjemnością pogawędze z każdym na temat naszej sieci

Mariusz 02.12.2004 *.biv60.neoplus.adsl.tpnet.pl

YaRo prowadzisz bardzo nachalną reklamę
Krytykujesz inne sieci a swoją zachwalasz i pokazujesz jaka jest fajna i super
Mało osób powinno tobie wiżyć pownieaż twoje opinia i zdania są nieobiektywne
Mieszko wcale nie jest taką porządna firma

YaRo 02.12.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
reklama jest po to by się promować - odsyłam do słownika wyrazów obcych (bynajmniej dla ciebie) odnajdziesz tam znaczenie tego słowa.
Pozatym jesli tak Cię bardzo drażni temat MIESZKA to po cholere wchodzisz do postów związanych z tym tematem ???? No chyba że jesteś masochistą i lubisz znecac sie nad sobą widząc że coś może funkcjonować, działac i zarabiac uczciwie i legalnie ?? ale to już Twój i Twojego lekarza problem.
Z poważaniem YaRo

Magik 02.12.2004 *.bon143.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
YaRo, ty chyba nie łapiesz co my ci tu piszemy, a szkoda bo byli tacy co byli przewodnią siłą narodu i twój tekst „Ani prowizji większej miec nie będę , ani nie wyprodukuje sobie wiekszej liczby klientów więc naprawd nie bardzo wiem co ja niby moge na tym dodatkowo skorzystac ponad to co mają inni franczyzobiorcy w sieci. Wiecej to ja mam od innych ale obowiązków, cały czas podkreslam jednak że to co robie robie dla dobra całej sieci a więc i posrednio dla siebie, także to chybatylko jedyny profit z tego tytułu” jest z programu jakiejś partii politycznej :).
Chłopie pomyśl zanim zaczniesz pisać takie banały my z tego wyrośliśmy, a życie pokarze jak to będzie i to tyle. Ja absolutnie nie dbieram ci nic z twojej wiedzy na tematy, które nas interesują tylko stwierdzam, że każdy ma swój punkt widzenia i reklama chodź nie zabroniona to cała ta maskarada i twoje tłumaczenie się z tego, że jesteś też przedstawicielem wcale dobrze ci nie robi.
Otrząśnij się z tego bo niby z czego masz się tłumaczyć?. Każdy przecież chce zarabiać kasę i tyle.
„I TO BY BYŁO NA TYLE” jak mówił profesor mniemanologi stosowanej, więcej na ten temat nic nie napisze.
Pozdrowionka Magik Pa

YaRo 02.12.2004 *.pa201.gorlice.sdi.tpnet.pl

71
szanowny MAGIK-u Co by te wywody nasze zakończyć ostatecznie :-))) Oczywistym jest fakt że za swoja prace jako dyrektor otrzymuje wynagrodzenie bo aż taki społecznik to ja nie jestem. Chodziło mi tylko o to ze sprawowana funkcja nie ma wymiernych korzysci w przełożeniu na samo funkcjonowanie moich kas Ot co
Z pozdrowieniami Yarek

Mariusz 02.12.2004 *.bjz30.neoplus.adsl.tpnet.pl

Mam nadziej ze towarzysz YaRo już sie nie wypowie jak powiedzał to mo mał powiedzec i skończył swoje wywody
Panie dyrektorze niech Pan rozwija swoje kasy
wszystkiego najlepszego
Powodzenia w życiu prywatnym i zawodowym
Mariusz

Streamers 02.12.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Wiem że żadna firma nie jest idealna. Ale wybierając Mieszko spodziewałem sie lepszego traktowania franczyzobiorców. Panieo dbierające telefony w siedzibie firmy śą bardzo niemiłe i aroganckie. YaRo ty tylko przedstawiasz firmę z dobrej strony a w ogóle nie poruszasz bardzo wielu kwestii niedociągnięć. Wydaje mi się że w Mieszku panuje duży nieład. Nikt nie słucha franczyzobiorcy. Wiadomo im tylko zależy na zarobku. Zastanawiam się czy nie zakończyć współpracy.

Magik 02.12.2004 *.bok203.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
Streamers, daj proszę namiar na siebie bo mogę mieć info, które cię zainteresuje.
Pozdrowionka Magik
PS. Ten facet chyba chce być świętym bo każdy by skorzystał z okazji dogodnej dla siebie.

relod 05.12.2004 *.dial-1899.jgora.dialog.net.pl

dawno nie odwiedzałem tego forum i widzę że sporo się pozmieniało dla mnie pan yaro od początku był zbyt w kolorze pink i wszalkie jego wywody na temat doskonałości sieci mieszko trzeba traktować z lekkim uśmiechem LUDZIE PUNKTY KASOWE TO TAK NAPRAWDE DOBRY INTERES DLA PANÓW PREZESÓW POSZCZEGÓLNYCH FIRM DLA RESZTY TO MNIEJSZE LUB WIĘKSZE ALE ZAWSZE OCHŁAPY pozdro dla yaro ps. nie pisz już więcej jak jest słodko

relod 05.12.2004 *.dial-1899.jgora.dialog.net.pl

acha jeszcze jedno tekst w gazecie Angora którym tak szczyci się dyrektor yaro jest tekstem sponsorowanym , ale oczywiście nie warto o tym drobnym szczególe wspominać

Paweł Majewski 13.12.2004 *.pc-03005.zdnet.com.pl

Szanowni Państwo.
Chcemy poinformować, że Punkty Finansowe Mieszko otrzymały nagrodę Cent For Future w kategoriach "Nadzieja Polskiego Rynku 2005" i "Produkt z Przyszłością 2005" przyznaną przez redakcję magazynu Polish Market. Uroczysta gala wręczenia nagród odbyła się 10.12.2004 r. na Zamku Królewskim w Warszawie. Nagrody odebrał osobiście Pan Bartłomiej Urbanowicz, a zostały mu wręczone przez szefa Kancelarii Prezydenta RP Panią Jolantę Szymanek Deresz oraz Redaktor Naczelną Polish Market Panią Krystynę Woźniak-Trzosek. Nagrody te są sukcesem osób wspólnie budują markę PF Mieszko

Magik 13.12.2004 *.bok185.neoplus.adsl.tpnet.pl

374
GRATULACJE, nikt nie jest doskonaly ale to bardzo dobre swiadectwo solidnosci firmy.
Pozdrowionka Magik

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.