Forum: PF Mieszko 1475
Wszystkie kasy należące do sieci Punkty Finansowe MIESZKO posiadają na szybie naklejki jasno informujące że przelewy realizowane są do czterech dni roboczych, w związku z czym uważam wypowiedź mojego przedmówcy za niedokońca prawdziwą, bowiem nie mógł tym samym miec informacji o 2 dniach realizacji transakcji. Ponadto tylko nieliczne punkty naszej sieci pracują w tzw. "systemie ręcznym" Praktycznie wszystkie kasy obsługiwane są na bazie przekazów elektronicznych stad też kwestia paczki z przelewami jest dla mnie zastanawiająca Tym bardziej że nie rozumiem okreslenia użytego w wypowiedzi: "paczka wróciła" ?? Skąd ta paczka niby miała powrócić i w jakim celu ?? tego już Pan nieprecyzuje. Ponadto prosze też zauważyć że sam fakt uruchomienia przez nas pieniędzy nie jest jednoznaczny z tym iż owa transakcja zostanie natychmiast zaksięgowana po stronie wystawcy rachunku stąd też możliwe są opóźnienia w rozliczeniu transakcji, ale na to wpływu już niemamy ani my anijakakolwiek inna instytucja zajmująca się rozliczeniami. Zdecydowana większość wystawców rachunków obecnie inforuje że za datę uznania płatności nie uznaje się daty stempla tylko dzień zaksięgowania środków na koncie, co jest zgodne z & 454 k.c
Z poważaniem Jarosław Rozpłochowski
Jest to niezaprzeczalny fakt takiego opóźnienia i Pana Tłumaczenie świadczy tylko o tym, iż jest to problem u Mieszka. W punkcie, w którym opłacałem rachunek jest komputer - co było również jednym z powodów tego, iż zdecydowałem się tam opłacić rachunek. Zaskoczył mnie nie tyle baaardzooo długi termin realizacji płatności co nieprofesjonalna obsługa reklamacji u Mieszka. Stwierdzenie "paczka wróciła" użyte było przez Panią pracującą w biurze reklamacji. Sam dokładnie nie wiem co to znaczy, ale widocznie nie mają już co mówić klientom i wymyślają takie teksty. Pan pracując w Mieszku powinien wiedzieć co znaczy "paczka wróciła" bo w końcu sam Pan tam również dzwoni z różnymi problemami. W swojej wypowiedzi stwierdzam fakt długiej realizacji przelewów w sieci Mieszko na co mam dowody i zamykając drażliwy dla Pana YaRo temat Pozdrawiam wszystkich Tomasz W.
W najnowszym numerze Franchising Info tematem numeru jest inwestycja w oddziały bankowe i punkty kasowe. Zachęcamy do lektury!
Zamów nowy numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/
"Bankowy biznes dla każdego"
Własny, prestiżowy biznes, o którym można opowiedzieć całej rodzinie. W dodatku opłacalny. Własny oddział znanego banku. Nie dość, że to możliwe, to jeszcze można wybrzydzać i przebierać w ofertach. Od roku banki zaczęły ścigać się w pozyskiwaniu partnerów do prowadzenia agencji. W artykule opisane są m.in. następujące sieci: MultiBank, Dominet Bank, BPH, Eurobank.
"Rachunki do wyrównania"
Punkty kasowe z Białegostoku opanowały cały kraj. Coraz więcej osób płaci w kasach rachunki za gaz, czynsz czy światło. Jakie są perspektywy rozwoju sieci punktów kasowych? W artykule opisane są m.in. następujące sieci: Agencja Finansowa Grosik, Punkt Finansowy Mieszko, Polska Agencja Finansowa i Multikasa.
Szanowni Forumowicze!
W najnowszym numerze Franchising Info tematem numeru jest inwestycja w oddziały bankowe i punkty kasowe. Zachęcamy do lektury!
Zamów nowy numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/
"Bankowy biznes dla każdego"
Własny, prestiżowy biznes, o którym można opowiedzieć całej rodzinie. W dodatku opłacalny. Własny oddział znanego banku. Nie dość, że to możliwe, to jeszcze można wybrzydzać i przebierać w ofertach. Od roku banki zaczęły ścigać się w pozyskiwaniu partnerów do prowadzenia agencji. W artykule opisane są m.in. następujące sieci: MultiBank, Dominet Bank, BPH, Eurobank.
"Rachunki do wyrównania"
Punkty kasowe z Białegostoku opanowały cały kraj. Coraz więcej osób płaci w kasach rachunki za gaz, czynsz czy światło. Jakie są perspektywy rozwoju sieci punktów kasowych? W artykule opisane są m.in. następujące sieci: Agencja Finansowa Grosik, Punkt Finansowy Mieszko, Polska Agencja Finansowa i Multikasa.
Muszę Wam powiedzieć, że przeczytałem te 22 strony waszych wypowiedzi i jedno mogę stwierdzić. Chciałem, a może nadal chce otworzyć taki punkt (bo ta lektura nie wyrobiła we mnie zdania na ten temat) i NICZEGO SENSOWNEGO się tu nie dowiedziałem. Ani o kosztach prowadzenia takiej działalności (tylko dokładnych bo to przecież czysta matematyka) ktoś podaje zus, czynsz, energia, telefon, wyposażenie ale już nie wspomi jaka prowizaja. Ciężko w miare precyzyjnie bez niezbędnech danych wykalkulować czy się to opłąca (jakikolwiek zarobek by to słowo miało oznaczać). Nadal nie wiem czy lepiej taki punkt otworzyć w jakimś markecie czy na dworcu kolejowym czy może w osiedlu. O ilości mieszkańców nie trzeba wspominać. Bardzo Was proszę troszkę więcej konkretów a mniej "obrzucania się błotem". Serdecznie Pozdrawim Paweł
Nie polecam tylko zawierzania wszystkim komentarzom.
Szanowni Forumowicze!
W nr 14 "Franchising Info" przedstawiamy wyniki crash-testu pokazującego, które agencje finansowe w terminie realizują przelewy. Zachęcamy do lektury!
Zamów 14 numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/.
"Test agencji kasowych. Czy płacą na czas?"
Na rynku samochodów przeprowadza się niezależne testy zderzeniowe aut różnych marek. My przeprowadziliśmy crash-test punktów kasowych. Sprawdzaliśmy, czy agencje przekazują na czas wpłacone przez klientów pieniądze. Wynik: strefa zgniotu w normie, skończyło się na drobnych zadrapaniach. Jest jednak jeden lekko potłuczony - agencja Grosik.
Szanowni Forumowicze!
W nr 14 "Franchising Info" przedstawiamy wyniki crash-testu pokazującego, które agencje finansowe w terminie realizują przelewy. Zachęcamy do lektury!
Zamów 14 numer magazynu w franchising.pl/ksiegarnia/.
"Test agencji kasowych. Czy płacą na czas?"
Na rynku samochodów przeprowadza się niezależne testy zderzeniowe aut różnych marek. My przeprowadziliśmy crash-test punktów kasowych. Sprawdzaliśmy, czy agencje przekazują na czas wpłacone przez klientów pieniądze. Wynik: strefa zgniotu w normie, skończyło się na drobnych zadrapaniach. Jest jednak jeden lekko potłuczony - agencja Grosik.
Ale sieć jest duża i na pewno stabilna.
Pozdrawiam
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.