Forum: PF Mieszko 1475

Piotr O. 20.03.2004 *.komp01.kknjo.univ.gda.pl

Właśnie zaczynam współpracę z Grosikem i jest OK. Formę tego biznesu poznałem najpierw od strony Mieszka i powiem szczerze wszystko jest takie samo poza jednym, że pani, która przyjechała nie wzbudziła mego zaufania, gdyż: może to śmieszne ale była nieodpowiednio ubrana, no ale to ważne jeżeli spotykamy się w sprawach dla nas ważnych po drugie dawała mi bardzo zdawkowe informacje na temat taj firmy. To skusiło mnie do poszukiwań i znalazłem Grosika. Zaprosili mnie do siedziby, byłem w punkcie, nawet za energię pieniązki przyjmowali bez prowizji i widziałem to na wlasne oczy a wiem, że byly glosy, tu na formu, że nie mogą tego robić. To jak to jest nie mogą a przyjmują i ludzie przychodzą - wydaje mi się tak na chłopski rozum , że gdyby nie mogli za tą energię przyjmować to by nie przyjmowali? Ponieważ ludzie by wiedzieli, że nie można???
Do wszystkich zainteresowanych z doświadczenia wiem, że jak ktoś chce zarobić to będzie coś robił może nie koniecznie to. Współpracuje również z inną firmą w innej branży i wiecie co ta firma też wzbudza wiele kontrowersji, są rózne opinie na jej temat, ale są ludzie, którzy sprawdzają FAKTY a nie słuchają jakiś tam plotek, i CIwygrywają.
Na temat każdej firmy jest tyle opini co ludzi - jeden lubi Coca Colę drugi Pepsi a trzeci nie lubi bo mu zęby wypadły przez Pepsi i woli mleko itd. Są tacy co tu będą siedzieć i pisać głupoty i niech piszą a są tacy , którzy wezmą 4 litery w kroki i zarobią.
Pozdrwaiam

.... 20.03.2004 *.pc175.ostroleka.sdi.tpnet.pl

tak się składa panie Marku że utrzymuję kontakt z biorcami Mieszka z Łodzi i Giżycka i interes idzie im rewelacyjnie-nie wiem czy ukazały się negatywne treści w tychże lokalnych gazetach ale najwyraźniej nie dotknęły ich punktów-czy to prawda czy kolejny fałsz z Pana strony?Tak przy okazji chciałbym zakończyć te wzajemne oczernianie się i przyłączyć się do poprzedniego rozmówcy i prosić o rzeczową dyskusję lub w ogóle o opuszczenie tego tematu i pozwolenie biorcom obu firm działać ku zadowoleniu klientów

Ta która sprawdziła 20.03.2004 *.hi26.internetdsl.tpnet.pl

Zgodnie z wypowiedzią Pana Marka Sz. (szkoda że jako przedstwawiciel firmy Grosik działa incognito, czyżby bał się wystepować oficjalnie) sprawdziłam rejestrację w Urzedzie Patentowym. I nie jest to zgodnie z tym co Pan Marek twierdzi. Zgłoszenie jest złożone wspólnie przez Mariusza B i Bartłomieja U. a nie na zadną Polską Agencję Finansową.Wynika z tego, że ta firma nie ma żadnych praw do dysponowania znakiem który używa. Proszę o wyjasnienia przedstwawicieli Grosika.
Sprawdziałam też w sądzie gospodarczym tą spółkę z o.o. którz działa niby kilka lat. Wniosek o jej rejestrację wpłyną dopiero w styczniu 2004 roku. Jak to więc możliwe,że firma działa tyle lat. czyżby w szarej strefie.
Też proszę o wyjaśniena

Mieszkaniec Orzysza 20.03.2004 *.hi26.internetdsl.tpnet.pl

Przypadkowo wszedłem na strony forum i zobaczyłem bardzo ciekawą dyskusję na temat mieszko i grosik. Widzę, że żeczywiście nie zmierza ona do dobrego. zaciekawiło mnie to z tego powodu, że w mojej mieścinie ( 7 tys. mieszkańców na Mazurach) działa Mieszko. Z kolei na stronach internetowych Grosika dowiedziałem się również że działa tam grosik. Chociaz jest to małe miasto nigdy go nie widziałem. Pytam się więc przedstawicieli Grosika gdzie sie mieści ten ich punkt w Orzyszu. A może go w ogóle nie ma a ta cała lista na stronie to tylko wykaz alfabetyczny miast.

Potencjalny inwestor 20.03.2004 *.hi26.internetdsl.tpnet.pl

Rozważałem mozliwość rozpoczecia współpracy z jedną w wymienionych na portalu firma (nie ma znaczenia czy to grosik czy mieszko). W zasadzie pomysł nie jest zły. Co mnie powstrzymało od rozpoczęcia współpracy. Na pewno nie model biznesowy, który chyba nie jest najgorszy. Powstrzymał mnie brudna kampania prowadzona na forum. Nie ma ona nic wspólnego z biznesem a raczej przypomina brudną politykę. Wszyscy wypisują co im się żywnie podoba (anonimowo) ale z tego nic konstruktywnego nie wynika. Po przejrzeniu całego forum tak naprawdę nic nie wiem poza tym, że to była kiedyś jedna firma a tera zsą dwie. Co Wy forumowicze na to. Kończmy z brudami i rozpocznijmy normalną dyskusję i rzetelne przekazywanie informacji.

Globi 20.03.2004 *.194.146.128.130

Jestem mieszkańcem Giżycka i czytelnikiem tygodnika Gazeta Giżycka. W moim miescie są 3 punkty Mieszka i 1 punkt Grosika. Korzystałem z usług jednego i drugiego. Nie było zadnej różnicy. Ale zbulwersowała mnie wypowiedź pana występujacego w imieniu Grosika. Stale czytam naszą prasę regionalną, w tym gezetę przytoczonaą przez niejakiego Marka S. i stwierdzam, że ani na temat Mieszka ani Grosika żaden artykuł się nie pojawił. Panie Marku S. dlaczego pan, korzystając z anonimowości oszukuje uczestników forum.

Forumowicz 20.03.2004 *.194.146.128.130

Od ponad roku jestem stałym bywalcem forum, chociaż nie jestem żadnym franchisobiorcą ani franchisodawcą. Robię to trochę z ciekawości,chociaż może się wykluje z tego ciekawy pomysł na biznes.Wracając jednak do rzeczy chyba po raz pierwszy na forum mamy aż tak dużą ilość mało konstruktywnych wypowiedzi jak w przypadku Mieszka i Grosika. Widać, że walka konkurencyjna idzie na całego. Nie chodzi tu chyba tyklo o biznes ale chyba i o sprawy personalne. Same zainteresowane firmy żadko się wypowiadają. Co prawda Grosik pod jakimś pseudonimem się uaktywnił (pseudonim jest dziwny bo wszyscy dawcy występują oficjalnie, czyżby się bali podać swoich personaliów i numeru kontaktowego), to z kolei Mieszko po kilku wypowiedziach (oficjalnych)przestał się wypowiadać na forum. Wydawało mi się to trochę dziwne.Ich szkalują a oni się nie wypowiadają. Nie rozumiałem tej strategi, do dzisiaj. Tak naprawdę nie mieli z kim dyskutować. Na forum każdy może anonimowo napisać co się mu żywnie podoba (nawet 10 razy z rzędu)i jest bezkarny. Np. mogę napisać, że Narodowy Bank Polski ukradł mi 500 zł (jest to oczywiście nieprawdą i absolutną bzdurą). Ale piszę to zupełnie anonimowo i dlatego bezkarnie. Bo co mi zrobią. To co mi się podobało w przypadku mieszka to, fakt że ich biorcy występowali oficjalnie z pełną odpowiedzialnością (przeważnie były numery kontaktowe). W związku z tym mam taki apel do wszystkich uczestników forum. Jeżeli ktoś ma ochotę napisać negatywną lub pozytywną opinię na temat jakiejkolwiek z firm to proszę o namiary uwierzytelniające i ewentualną odpowiedzialność za swoje słowa. Jedynie w tym wypadku forum będzie spełniało swoją funkcję, bo w innym przypadku będzie to bzdurna pisaninia kilku osób a ja wytrwały forumowicz przestanę odwiedzać to miejsce.
Pozdrawiam wszystkich i proszę o przemyślenie moich słów przez weekend.

Marek 21.03.2004 *.interspeed170-102.stnet.pl

Globi, przeoczyłeś "Gazetę Giżycką" z dnia 26.02.2004r.
Marek

michał-piła 21.03.2004 *.pa86.warta.sdi.tpnet.pl

Panie Marku z Grosika-mówi Pan, że GE Bank Mieszkaniowy wydrukował ulotki umieszczając logo Grosika obok swojego. U mnie w Pile jest pełno firm które maja takie logo ,a pod domem mam korporacje taksówkarska z logo grosikiem, więc GE Bank umieszczając logo miał na uwadzę inna firmę bo nikt nie uwierzy , że taki wielki bank jak Pan mówi tworzy wspólny projekt z punktami kasowymi (bo niby do czego mu takie punkty)

www 22.03.2004 *.167-164.82-139.bia.tkb.net.pl

jasne, a Kenediego też ...

i co jeszcze, tyle was dzieli od konkurecji...

Bankowiec 22.03.2004 *.hi26.internetdsl.tpnet.pl

Panie Marku pozwoliłem sobie zadzwonić do banku na który się Pan powołuje. Kompetentna osoba poinformowała mnie, że GE Bank Mieszkaniowy nie raelizuje zadnego projektu wspólnie z Agencją Finansową Grosik. Co Pan na to?.

Zainteresowany 22.03.2004 *.komp01.kknjo.univ.gda.pl

Kto to jest kompetentna osoba? Dyrektor, kierownik odziału? Jak piszesz to sprecyzuj, ,podaj namiary tam gdzie dzwoniłeś by inni tez mogli sprawdzić???

Marcin 22.03.2004 *.pc13.smrw.lodz.pl

Po wielu rozmowach, dywagacjach postanowilem otworzyc swoj wlasny punkt.
Dziwi mnie bardzo strategia pana Marka.
W szkole mnie uczono, ze kazda zmiana, nawet kosmetyczna loga jest karalna... szkoda nawet sprawdzac reszty informacji, ktore jak widac poprzez zainteresowane osoby zostaly podwazone...
Przykro sie czasem cos takiego czyta.

KRiS 31.03.2004 *.jerry.sylwex.pl

Mam pytanie do wszystkich prowadzacych punkty finansowe- niezaleznie czy to jest Mieszko, Grosik czy tez wlasny punkt. Ile macie srednio operacji wplat pieniedzy dziennie?? Prosze tez zaznaczyc ile mieszkancow liczy miasto.

Pola 06.05.2004 *.komp08.kknjo.univ.gda.pl

czy może ktoś zna hasło i login?? ;-)

Maciej 11.05.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Mieszko stworzyło stronę, ale pewnie jeszcze nie działa lub jest tylko dla franczyzobiorców

Albert 12.05.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Czy ktoś może się na temat ilości klientów średnio w miesiącu wypowiedzieć przecież nie chodzi o szczegóły

fuck 12.05.2004 *.ahp121.neoplus.adsl.tpnet.pl

Idźcie na pocztę i policzcie ile przez parę godin moiże być klientów

Karol 16.05.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Poczta to nie to samo co mało znany punkt kasowy - ludzie bardziej sa zwiazani z Pocztą i PKO i bardziej im ufajom

Hirek 16.05.2004 *.serwer.tvgawex.pl

Czy nikt nie wie co sie dzieje ze stroną Mieszka??? Dlaczego tam nie mozna sie dostać???

Pozostałe kategorie

PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.

Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.

Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.