Forum: Perfumy na mililitry - kosmetyki, biżuteria, upominki 40
Napisz swoj mail w wypowiedzi, gdyz nie mozna sie z Toba skontaktowac.
Rzeczywiście być może nie powinnam działać pod szyldem tej firmy, zobowiązana jestem przecież umową lojalnościową, ale czy firma jest lojalna wobec nas?? Zbyt dużo zainwestowałam, żeby teraz wyprzedać ragały i na nowo się urządzać. Mam stałych klientów, którzy są zadowoleni, przybywają też nowi, bo przecież mają być zadowoleni z jakości perfum i podobieństwa typu do oryginału a nie do oryginału produkcji Refan. Chcę żyć a nie zabezpieczać byt Refanowi, ja od nich przecież renty nie dostanę...
Pani Anka reprezentuje sieć Nicole, jest słusznie wzburzona że Pani Malinka pod szyldem Refana sprzedaje inne perfumy. Ale ja dokładnie wiem z ust pewnego dystrybutora,(mam znajomych w innych sieciach i wymieniamy informacje) że biorcy Nicole robią dokładnie to samo i również kupują u niego perfumy. Czyli też nie mają zbyt ciekawej sytuacji, zreszta w mieście w którym działam nie tak dawno stoisko Nicole musiało przenieść się z droższego hipermarketu do tańszego, bo nie wyrabiało.
Pani Malinka po prostu odpowiednio wcześnie zmienia front, by nie podzielić losu wielu innych padniętych punktów, których właściciele włożyli dużo pracy i pieniędzy, a następnie to stracili. Cóż podobno w biznesie nie ma sentymentów i Dystrybutor nie musi przejmować się sklepami swojej sieci, przecież zawsze dojdą inni chętni optymiści, podpiszą umowę o współpracy, która gwarantuje jedynie interes Dystrybutora i zainwestują... ale to nie jest domena tylko tej branży. Pozdrawiam
Czym sie rózni od zapachów firmy Refan?
Są inne dziedziny na których można zarobić więcej
pozdrawiam
i otworzyłem sklep "Mistral", żeby uniknąc konkurencji. Tak więc prowadzę dwie konkurencyjne perfumerie w tym samym mieście ;).
Co wynika z moich obserwacji? Nie zauważyłem ŻADNYCH zdecydowanych różnic jakościowych
pomiędzy produktami tych firm. Różnice zapachowe owszem są - ale wcale nie jednoznacznie na niekorzyść "Mistrala". Wg. mojego oraz moich pracownic zdania, jedne zapachy są lepsze w jednej, a inne w drugiej firmie. Natomiast trwałość, wierność i intensywność zapachów jest bardzo zbliżona.
Myślę, że najważniejsze jest przyzwyczajenie klienta do zapachu. Przychodzą klienci z butelkami po "mistralówkach" i po nalaniu im "refanówek" wracają zawiedzeni i odwrotnie. Wydaje mi się, że wynika to z faktu, iż naprawdę niewielu z klientów używało "oryginałów" i zdanie na temat danych
kompozycji wyrobili oni sobie używając "zapachów alternatywnych" różnych firm
Reasumując: wg. mnie "najwyższa na rynku" jakość zapachów "Refana" to MIT stworzony przez
Dystrybutora, powielany przez przedstawicieli, który ma na celu wmówienie nam, że to jest powodem horrendalnych cen czegoś, co konkurencja oferuje o połowę taniej. Ciekawe, jak wytłumaczyć, dlaczego butelki i atomizery, są również droższe w "Refanie" niż gdzie indziej?
A propos: otwarcie "Refana" kosztowalo mnie 20.000 zł, a "Mistrala" 6.000 zł, przy podobnej ilości zapachów.
Ja nie prowadze żadnej perfumeri ale jestem ich konsumentem
Jak twoje pracownice czy klijencji nie wiedza jak pachnie orginał widać nie macie taj sklepów z orginalnymi perfumami
Używam zapachu na litere F aby nie robić reklamy nie podam nazwy kupuje go w perfumeriach R
zaś kiedyś przyjaciele zrobili mi prezent i kupili mi ten sam zapch w perfumeri M
i wiesz jak pachniału perfumiarzu jak mydło glicerynowe
taki syf tam sprzedają ze głowa mała
proponuje sprzedawać wodę też pewnie nie poczujesz różnicy ani twoje pracownice ani klijenci
powodzenia
Wcześniej, ktoś zadał mi pytanie "Czy to się opłaca? - chodziło o Nicole. Odpowiadam - opłaca sie ale też nie chciałabym aby w Warszawie przybyło kilka kolejnych stoisk, które odbiorą mi potencjalnych klientów. Ważne jest dobre miejsce (jak chyba w większości biznesów) uczciwy najem i pracownicy. Perfumy Nicole sprzedają sie same. Jestem zadowolona. Wracając do pytania, jeśli chcesz otworzyć to zrób to w mieście gdzie jeszcze nie ma przesytu i w dobrym markecie, wynegocjuj dobry czynsz. Pozdrawiam.
ja nie kogo nie atakuje po prostu mówię o jakosci perfum
nie wiem jak jest w NICOLU bo nigdy w nim nie byłe jest mi nie podrodze
Przynajmniej w moim mieście wydaje mi sie ze jest tego bardzo duzo
pozdrowienia dla Ani
Prosimy wzajemnie się nie obrażać! Dla sprawiedliwości usuwamy całą obraźliwą polemikę.
dziękuje droga redakcji jesteście najlepsi!!!
Pozostałe kategorie
tematy
komentarze
użytkownicy
HANDEL 427
USŁUGI 557
- turystyka i hotele 32
- doradztwo i księgowość 24
- gastronomia 208
- finanse i bankowość 106
- edukacja 34
- beauty i fitness 24
- usługi dla konsumentów 45
- nieruchomości 22
- usługi dla biznesu 62
inne 1475
PROFIT system informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na forum. Usuwane będą wypowiedzi o treści reklamowej lub rażąco sprzecznej z zasadami dobrego wychowania.
Wypowiedzi mogą zamieszczać tylko zarejestrowani użytkownicy. Adres IP osoby zamieszczającej wypowiedź jest prezentowany wszystkim użytkownikom. Konta użytkowników będą blokowane w przypadku zamieszczania wypowiedzi reklamowych, niekulturalnych lub naruszających czyjeś dobre imię. W przypadku zauważenia nadużyć prosimy o kontakt: redakcja@franchising.pl.
Administrator forum porządkuje forum łącząc wątki o podobnej tematyce oraz poprawia nazwy tematów.
Redakcja zastrzega sobie prawo do wykorzystywania całości lub części wypowiedzi zamieszczonych na forum portalu Franchising.pl w artykułach publikowanych na portalu Franchising.pl i w miesięczniku Własny Biznes FRANCHISING.